Print Pagina | Close Window

Bacon and egg pie

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=6245
Print Datum: 30 Juni 2024 om 15:43
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: Bacon and egg pie
Bericht van: Antonia
Onderwerp: Bacon and egg pie
Datum bericht: 13 Oktober 2008 om 16:42

Hier dan het recept van de bacon and egg pie.

Oven voorverwarmen op 200 graden ( electrisch )

Ik gebruik een bakblik van 35 x 25 x 5 cm.

Ingredienten: 1 pakje bladerdeeg - 300 gr. dun gesneden bacon - 16 eieren xl.

bakblik invetten met een beetje boter - 5 plakjes bladerdeeg uitrollen tot ze de hele bodem van het blik en de zij randen bedekken. Dan 1 laag bacon er op leggen, dan 8 eieren ( de dooier even losbreken ) en er wat peper op strooien, dan weer een laag bacon, en weer 8 eieren en als laatste nog een laag bacon, dan nog 4 plakjes bladerdeeg uitrollen en als deksel boven op de laatste baconlaag leggen, en de randen omkrullen en er op vast plakken ( misschien een beetje water nodig om te plakken )

In het midden van de oven, in ongeveer 1 uur bakken.

Warm of koud te gebruiken. SMULLEN MAAR !!!!



-------------
TONY



Antwoorden:
Bericht van: naatje
Datum bericht: 13 Oktober 2008 om 16:44
DANK JE WEL TONY VOOR HET RECEPT.
DE PIE WAS ECHT SUPER LEKKER.

RENATE

-------------
BUSY BEE RENATE:www.handwerkenmetrenate.nl


Bericht van: odette
Datum bericht: 13 Oktober 2008 om 16:50

Het was inderdaad erg lekker. Denk alleen dat ik een kleinere ga maken, met maar 1 doosje van 10 ofzo.

Warm lijk het mij een beetje machtig....of niet. Vond hem koud in iedergeval erg lekker.



-------------
odette


Bericht van: Ennas
Datum bericht: 13 Oktober 2008 om 17:00
Ik ga het recept opslaan en zeker een keer gebruiken, dank je wel!


Bericht van: ab63
Datum bericht: 13 Oktober 2008 om 17:54
Dank je wel Tony, heb hem veilig opgeslagen

-------------
GROETJES ANGELA


Bericht van: Josl
Datum bericht: 13 Oktober 2008 om 18:22

Hoi Tony,

bedankt voor de uitleg, ga het recept zeker ook een keertje maken, maar dan iets kleiner denk ik. Was echt heel erg lekker.

groetjes, Joke



-------------
Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?



Bericht van: Antonia
Datum bericht: 13 Oktober 2008 om 22:20
je kunt gerust halve porties gebruiken ..... ik maak het voor mezelf wel eens als éénmans hapje, in een klein bakje ..... mmmmmm

-------------
TONY


Bericht van: Breimuis
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 00:11
geweldig lekker Tony, bedankt voor het recept

-------------
Het is één maal per jaar moederdag MAAR ELKE DAG IS EEN FRUMMELBEESTENDAG
mijnBLOG


Bericht van: culimieke
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 07:53
piep

mmm ziet er lekker uit, als lunch maar ook als aperitiefhapje in kleine blokjes.
mag ik het receptje op m kookblogje zetten als eierpie van tony????

knufje mieke

-------------
[URL=http://imageshack.us][img]


Bericht van: esthertje
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 08:37

het lijkt me wel lekker. ik denk dat ik dat ook een keer ga maken.

 



-------------


Bericht van: Josl
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 11:36

Originally posted by Antonia Antonia wrote:

je kunt gerust halve porties gebruiken ..... ik maak het voor mezelf wel eens als éénmans hapje, in een klein bakje ..... mmmmmm

Blijft die dan óók een heel uur in de oven of kan dit dan wat korter??

groetjes, Joke (ps: wat heb jij een leuke en complete fotoreportage gemaakt, echt de hele dag en alles wat er gebeurde in 'n notendop. Je hebt er echt gevoel voor!

 



-------------
Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?



Bericht van: Wanda
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 12:01

tony

dank je wel voor het recept, zit nu al weer te smullen

groetjes

 



-------------
WANDA
Niemand is volmaakt, en daar ben ik het perfecte voorbeeld van


Bericht van: Koningsdochter
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 14:39
MMM HEB HEM NIET GEPROEFT MAAR SCHRIJF HEM WEL EVEN OVER IN MIJN KOOKBOEK. KLINKT ALLEMAAL ERG LEKKER.

-------------
Groetjes, Clara

Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt!


Bericht van: Ticia
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 16:11

MMM dit ziet er erg lekker uit.

Ga hem zeker uitproberen.

Groetjes van mij.



-------------


Bericht van: miep
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 18:57
Klinkt goed, ga ik zeker proberen. Voor de dames die er niet bij waren op de hobbydozendag: we hebben behoorlijk wat GEMIST!


Bericht van: Antonia
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 19:01

Originally posted by culimieke culimieke wrote:

piep

mmm ziet er lekker uit, als lunch maar ook als aperitiefhapje in kleine blokjes.
mag ik het receptje op m kookblogje zetten als eierpie van tony????

knufje mieke

Natuurlijk mag dat Mieke, het staat ook in bijna alle Engelse bak boeken.

Een klein bakje staat er bij mij meestal 35 á 40 min. in, ik spiek af en toe of de bodem al gehard is. Mijn bakken gaat meestal " á la mama " .



-------------
TONY


Bericht van: T Looman
Datum bericht: 14 Oktober 2008 om 21:29
bedankt voor het recept Tony het was heerlijk

-------------
groetjes Thea


Bericht van: culimieke
Datum bericht: 15 Oktober 2008 om 07:29
piepµµbedankt tony,

zal het erop zetten !

knufje mieke

-------------
[URL=http://imageshack.us][img]



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net