Print Pagina | Close Window

Eenvoudig recept

Geprint van: Forum - Hobbydoos.nl
Category: Diversen
Forum Naam: Koffiecorner
Forum: even bijkletsen
URL: https://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=7554
Print Datum: 11 November 2025 om 17:24
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Onderwerp: Eenvoudig recept
Bericht van: Josl
Onderwerp: Eenvoudig recept
Datum bericht: 18 Januari 2009 om 13:09

Ik wil vandaag een aantal (tamme) konijnenstukken braden, heb dit niet voorbereid en zelfs geen spekjes, bruin bier en/of pruimen in huis. Wie weet op deze korte termijn een heerlijk en simpel recept??

Ben benieuwd naar reacties, het is tenslotte zondag en er zitten niet zoveel hobbydoosjes op het forum.

groetjes, Joke



-------------
Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?




Antwoorden:
Bericht van: mineke.j
Datum bericht: 18 Januari 2009 om 13:25
Tja, ik zelfs gebruik altijd spekjes ...mmmm. Maar mijn moeder braadt hem gewoon aan in boter en laat hem daana gewoon stoven met wat laurierblad erbij. Je kunt wat uien toevoegenn. In plaats van water kun je ook wat bouillon toevoegen om het te laten stoven. Of wat azijn en dan later wat stroop toevoegen ....
Geen kant en klaar recept dus maar misschien kun je er wat mee.
Kijk anders een op www.ah.nl of op www.snelklaar.nl


Bericht van: odette
Datum bericht: 18 Januari 2009 om 13:50
Ben zelf niet zo op wild en maak dit dus nooit, maar als... dan zou ik het gewoon enkel aanbraden en dan misschien met een beetje rode wijn. Of met gebakken ui en champions (ben zelf gek op champions).

-------------
odette


Bericht van: tikoes
Datum bericht: 18 Januari 2009 om 14:42
Ik heb een recept liggen, ga het effe zoeken.


Bericht van: tikoes
Datum bericht: 18 Januari 2009 om 14:55
helaas kan ik het recept zo 1-2-3 niet vinden. Mocht het weer opduikelen plaats ik het.

Smakelijk eten.


Bericht van: dine
Datum bericht: 18 Januari 2009 om 16:55

Ik heb ooit es konijn op deze wijze gemaakt (en iedereen vond het lekker) :

konijn niet kruiden en braden. Daarna giet je er room, mosterd, en rode bessenconfituur over en op een ZEER ZACHT vuurtje laten stoven. Opletten: de hoeveelheden moeten gelijk zijn , bijv. als je 200 gr confituur neemt moet je er ook 200 gr mosterd en 200 cl room bijvoegen. Het klinkt raar, ziet er in het begin een beetje raar uit, maar je roert af en toe es, de ingredienten mengen zich en je krijgt een soort van zoetzure saus.   

Smakelijk

Dine



Bericht van: Dikky
Datum bericht: 18 Januari 2009 om 21:06

Joke,

Wij aten vroeger altijd met kerst zat konijn zoals we dat noemden. Mijn vader maakte dat. Wat hij er precies in deed is me nooit duidelijk geworden, en vragen kan helaas niet meer.
De dingen op je lijstje zaten er in ieder geval niet in. Aanbraden deed hij in ieder geval in boter, kruidde het met diverse kruiden naar smaak, altijd wat fijngesneden uien erover en dan een flinke scheut wijn (witte in zijn geval). Meestal daarnaast ook nog wat sterke drank als rum of wodka. Vandaar dus de naam zat konijn, maar alleen wijn lijkt me voldoende. Dan in ieder geval een hele tijd stoven (minstens een uur of 2).
Het was in ieder geval altijd lekker smikkelen en smullen geblazen.



-------------
Groetjes,
Dorine


Bericht van: odette
Datum bericht: 18 Januari 2009 om 21:17
En hoe is het konijn geworden???

-------------
odette


Bericht van: Roos39
Datum bericht: 19 Januari 2009 om 09:06
Ik lees nu dit topic. Ben benieuwd of er nog konijn gegeten is.

Verder voor wat betreft "spoed" recepten. Ik zoek alles op internet.
de ah.nl heeft veel, maar ook voedingscentrum.nl of smulweb of....

Kortom; google, typ hoofdingredient in en je bent weer een uurtje verder.

Rosemarie



Bericht van: Josl
Datum bericht: 20 Januari 2009 om 12:12

Jullie allemaal hartelijk bedankt voor de recepten/reacties.

Ja, we hebben konijn gegeten en het was erg lekker. Heb er, behalve de door jullie genoemde laurierblaadjes en kruidnageltjes en uit ook nog 2 tomaten in stukjes, beetje gembersiroop, bouillon en rode post bijgedaan. Mjammmmie ondanks het gemis van de spekjes.

groetjes, Joke



-------------
Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?



Bericht van: odette
Datum bericht: 20 Januari 2009 om 13:23
Klinkt lekker, veel gezonder ook zonder spekjes , spekjes zijn helemaal niet zo gezond hoorde ik laatst.  Jammer ik vind gebakken spekjes ook altijd zo lekker ergens in.

-------------
odette



Print Pagina | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net