rumtopf |
Reageer | Pagina <123> |
Autheur | |
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
B A K K E N !!!!!!
|
|
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23668 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb een citroenwolkentaart in de oven staan. Ik hoorde laatst dat Engelsen een kerstpudding (taart?) dagen van tevoren maken en dan elke dag gaatjes prikken en daar jajum in gieten. Zal ik dat ook doen en mijn visite morgen niet waarschuwen?
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Christmaspudding.
Die wordt zelfs maanden van te voren gemaakt. En dan gaat er 1 witte boon of muntje in. Vaak is het traditie dat allen die in het huis zijn even in de pudding roeren. Daarna gaat het in een vorm en elke zoveel dagen, weet niet pcies hoeveel, besprenkelen ze hem met rum. Er zit vaak niervet in verwerkt, Het is een zwaar op de maag liggende pudding. De christmaspudding staat bol van de tradities en dat kan van familie tot familie verschillen. Wat ik ervan weet heb ik uit de boeken van Agatha Christy. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
magtelt, ge kunt de taart in twee snijden en ene helft puur citroenwolk geven en de andere helft, ja het is al wel laat nu, dus stel ik voor om die gewoon onder te dompelen in de jajum. Dan hebt ge 2 pure taarthelften . En degene die moet rijden krijgt de eerste pure en de anderen die jajumpure.
|
|
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23668 |
Post Options
Thanks(0)
|
Goed idee, Bep.
Mijn moeder bakte met Driekoningen altijd een taart met een witte boon of een muntje. Wie dat vond was een dag de baas, althans dat dacht die persoon dan. Maar in die tijd stond de wil van een kind achter de deur bij de bezemsteel. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Voor 3koningen een taart, wat voor eentje ?
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
een driekoningentaart. http://www.njam.tv/recepten/traditionele-driekoningentaart
of een internationale http://plusmagazine.knack.be/nl/011-2845-Driekoningentaartop-diverse-manieren.html |
|
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23668 |
Post Options
Thanks(0)
|
Volgens mij was het gewoon een versierde tulband, het is al lang geleden.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
voor de geïnteresseerden, efkes een evaluatie.
Met kerst hebben er hier dus 3 van de zeven volwassenen een proefje genomen. Ene vond het heel lekker en de andere 2 : het was te doen. Pot terug beneden gezet en hij plakte al van boven tot vanonder. Met oudjaarsdag de pot verhuist naar mijn ouders thuis, omdat met nieuwjaar iedereen er langs komt. Mijn vader ging direkt proeven en heeft een tweede glas moeten nemen om goed te kunnen proeven. Het was lekker maar wel straf zei hij. 's anderendaags heeft de rest van de familie die wilden kunnen proeven. En 's avonds was de plakpot leeg. |
|
|
|
Janne Marie
Hobbyguru Lid sinds: 15 December 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3141 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dus het was een groot succes. Ja je moet ervan houden, hier moest mijn man de hele pot maar mooi zelf leeg maken, visite durfde zich er niet aan te wagen omdat het zo sterk was. En ik ook niet.
Ik heb ooit ook eens een pot aalbessenlikeur gemaakt. Die heb ik maar aan iemand hier in de buurt gegeven, bleef bij ons maar staan. Later vroeg ik wanneer ik het weer ging maken, het was zo lekker. Heb gezegd dat ie het recept maar moest komen halen. Ik deed het niet meer. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bep, was het dronken fruit voor herhaling vatbaar ? Heb bessen geplukt en dan gaan ze straks in de hips-pot ()
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
als ge het in de kelder kunt zetten is het een aanrader. Wij hebben geen kelder, dus had ik het in de 'warme' periode in de koelkast gezet. Als het frisser werd en buiten keldertemperatuur was in de veranda met de deuren dag en nacht open. Wel lag er bij het nuttigen er ook zo'n dikke suikerlaag onderin omdat ik bang was om erin te roeren en er zo onherkenbare 'dronkenietsen' in te creëren.
|
|
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik zie altijd plaatjes van heel mooi gelaagde rumpotten, maar toen ik de rode bessen op de witte gooide begonnen ze al te mengen . . .
Dus . . . gewoon af en toe roeren denk ik, ik heb de suiker in de brandewijnfles gedaan, das makkelijk schudden en daarna schenken.
De pot staat in de kelder, niet zo koud als de koelkast - maar niet zo warm als binnen&buiten. Nou moet ik er alleen aan denken
om af en toe er wat bij te doen.
|
|
pareltje2011
Hobbyguru Lid sinds: 08 Maart 2011 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 5194 |
Post Options
Thanks(0)
|
En ik krijg dorst...🍷mmmmm
|
|
WAAROM ZOU JE ALLES GOED MOETEN DOEN
WIE HOUD VOOR JOU DE SCORE BIJ. |
|
dine
Hobbyguru Lid sinds: 01 December 2008 Locatie: België Status: Offline Points: 4051 |
Post Options
Thanks(0)
|
In een ver verleden heb ik enkele jaren zo'n rumtopf gemaakt.
(laatste jaren waren het kersen op genever, ook lekker) Telkens een lading fruit, de helft suiker, rum of genever en omroeren. Zeker zorgen dat je fruit ondergedompeld is !(tegen schimmelvorming) en afdekken met plasticfolie (tegen lucht en insecten), deksel erop en op een donkere, koele plaats (of kelder) bewaren. Ideale keldertemperatuur is 13 à 14 graden. Met de feestdagen roer je eerst alles goed rond met een soep- of sauslepel om het fruit te mengen. Het is wel heel lekker maar je fruit ziet er niet uit na al die maanden, alles heeft dezelfde kleur en je ziet nauwelijks het verschil tussen een aardbei, een kers of een bosbes. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
die kersen op jenever zijn dat die boerenjongens zoals ze zeggen?
|
|
|
|
dine
Hobbyguru Lid sinds: 01 December 2008 Locatie: België Status: Offline Points: 4051 |
Post Options
Thanks(0)
|
Neen Bep, boerenjongens wordt gemaakt met krieken.
Wij hebben bewust kersen genomen omwille van de zoetere smaak. Bij sommige potjes extra smaakversterkers toegevoegd zoals kaneel, vanillestokjes en/of kruidnagels. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bij ons zijn boerenjongens rozijnen en boerenmeiden abrikozen. Net in Duitsland geweest en eens even wat goedkopere korn
voor de rumpot ingeslagen.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
en wat is korn?
|
|
|
|
Reageer | Pagina <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |