Zelf kruidenolie maken |
Reageer |
Autheur | |
petra1982
Hobbywonder Lid sinds: 11 November 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 586 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Augustus 2013 om 12:22 |
Hallo allemaal,
Ik wil graag zelf kruidenolie maken met knoflook en chilipeper. Nu weet ik alleen niet hoe ik dit lang houdbaar kan maken, Ooit heb ik iets gelezen over verhitten, maar kan daar weinig concreets over terug vinden. Weet iemand hier hoe ik dit het beste kan maken? Ik vind het leuk om het echt op sier te zetten, maar vooral ook om het te gebruiken. Houdbaarheid moet liefst langer als een paar maanden zijn. |
|
Groetjes Petra
|
|
macheri
Hobbyguru Lid sinds: 10 Maart 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1972 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nou als iemand dat weet dan ben ik ook geinterresseerd.
|
|
pimmetje
Hobbywonder Lid sinds: 05 Januari 2011 Status: Offline Points: 957 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik denk dat het als je verse pepers en goede knoflook gebruikt ongeveer net zolang goed blijft als de houdbaarheid van de olie. Mijn knoflookolie heb ik zeker wel een half jaar nadat ik hem gemaakt had geruikt en er was niks mis mee. Zolang de olie niet toebel wordt is hij volgens mij nog goed.
|
|
www.naaldenwilma.blogspot.nl
www.handgebreid.webklik.nl |
|
petra1982
Hobbywonder Lid sinds: 11 November 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 586 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pimmetje, hoe heb je deze olie gemaakt dan?
|
|
Groetjes Petra
|
|
macheri
Hobbyguru Lid sinds: 10 Maart 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1972 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hoi hoi ik heb even op Google zelf kruidenolie ingetypt en hier 3 resultaten waarvan er een ook geneeskrachtige olieën bevat veel succes ermee
|
|
petra1982
Hobbywonder Lid sinds: 11 November 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 586 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dank je Macheri!
|
|
Groetjes Petra
|
|
pimmetje
Hobbywonder Lid sinds: 05 Januari 2011 Status: Offline Points: 957 |
Post Options
Thanks(0)
|
IK heb gewoon een goede olijfolie gekocht en een bol verse knoflook (meegebracht uit Frankrij, is veel sterker dan hier) gepeld en eeklein beetje geplet en in de olijfolie gestopt. Weekje of 2 wachten en de smaak van de knoflook zit in de olie. Ziet er alleen niet zo heel mooi uit, maar wel lekker
|
|
www.naaldenwilma.blogspot.nl
www.handgebreid.webklik.nl |
|
Reageer | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |