Wat eten jullie vanavond? |
Reageer | Pagina <1 891011> |
Autheur | |
Koningsdochter
Hobbyguru Lid sinds: 25 Juni 2008 Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mmm wel een beetje zwaar op de maag liggend zo 's morgens vroeg. Ik heb net een zwarte en een gele boterham op. Ofwel een boterham met pure chocolade hagelslag en een met honing. Manuel noemt dat dus een zwarte en een gele boterham. Eet ook wel eens een rode. Dan eet ik dus jam. Manuel heeft lekkere pap op en Marco mag uitslapen vanmorgen. Dus die heeft nog niet gegeten. Nu ga ik proberen het kookboek van mijn kleine man te ontfutselen. Hij is gek op dat boekje. Kan er eindeloos door bladeren. Omdat er zulke leuke plaatjes in staan denk ik. Het recept van de groentekoekjes: 800 gr aardappels, 15 gr bieslook, 600 gr roerbakgroenten (diepvries, ontdooid), 7 el bloem, 3 eieren, 2 el blue Band Vlees en Jus, 2 el Blue Band Vloeibaar, 4 saucijsjes, 2 el appelstroop. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en laat de groenten heel goed uitlekken en dep ze droog. Meng 6 eetlepels bloem met wat zout en 1/2 theelepel peper in een grote schaal. Roer er een ei door en voeg als er geen klontjes meer zijn nog een ei toe. Schep de groenten, nog een eetlepel bloem en de helft van de bieslook erdoor. Verhit in een koekenpan de Blue Band Vlees en Jus. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de saucijsjes erin en bak ze in een paar minuten rondom bruin. Voeg 2 dl water en de appelstroop oe, roer en laat ze nog 10 minuten zachtjes gaar worden. Verhit 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar in een koekenpan. Schep 4-5 lepeltjes van het groentemengsel naast elkaar in de pan en bak de groentekoekjes op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar, ca. 5 minuten. Leg ze op een bord en hou ze warm. Bak de rest van het groentemengsel nog 8-10 koekjes. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer er het laatste ei, 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar en de rest van de bieslook door. Verwarm nog 4 minuten op een matig vuur. Verdeel de puree over 4 borden. Leg de groentekoekjes en de saucijsjes ernaast en schep de jus over de saucijsjes. We hebben het boekje gratis gekregen bij een aantal producten van Blue Band. Dat moge duidelijk zijn Uiteraard gebruik ik gewone boter, bovendien had ik lekkerbekjes in huis en geen saucijsjes. Dus de appelstroop heb ik ook niet gedaan. Leek me niet zo lekker bij de vis. |
|
Groetjes, Clara
Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt! |
|
Koningsdochter
Hobbyguru Lid sinds: 25 Juni 2008 Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nu de bladerdeeghapjes: 1 el Blue Band Vlees en Jus, 250 gr shoarmavlees, 1 blikje (200 gr) maiskorrels, 200 gr doperwtjes (diepvries, ontdooid) 8 el tomaten ketchup, 2 eieren, 10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid) 200 gr gemendge rauwkost, 6 el slasaus. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Verhit in een hapjespan de Blue Band Vlees en Jus. Wacht tot deze mooi bruin wordt, schep het shoarmavlees in de pan en bak het 3 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur laag en bak nog 2 minuten. Laat de maïs uitlekken. Schep de maïs, de doperwtjes, de ketchup en 1 ei door het vlees. Klop het andere ei los met 1 eetlepel water. Leg 10 plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de shoarmavulling op het midden van elk plakje. Vouw het deeg er met de puntjes naar het midden (als een tasje, buideltje of pakketje) overheen. Druk de randjes goed op elkaar zodat het pakketje goed dicht zit. Leg ze met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met behulp van een kwastje met een beetje ei. Bak de pakketjes in de hete oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Meng de rauwkost met de slasaus. Verdeel de rauwkostsalade over 4 borden en leg de deegpakketjes er naast. In de ingrediënten lijst hebben ze het over deeg voor hartige taart. Ik gebruik gewoon bladerdeeg. En uiteraard wissel ik hier ook van groente. Net wat ik in huis had. Ik had geen ketchup, wel tomaat. Geen erwtjes, wel snijbonen. Dus dan gaat dat er gewoon door. |
|
Groetjes, Clara
Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt! |
|
mimisa
Hobbyguru Lid sinds: 07 Juli 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2089 |
Post Options
Thanks(0)
|
Voor vandaag weet ik het niet. Onze dochters 6 en 10 jaar, willen koken vandaag. Ben benieuwd.
|
|
De aarde is rond en wat 't einde van de wereld lijkt is misschien wel het begin |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23643 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pannekoeken, ik met ahornstroop, Ton met spek en gewone stroop. En kiwi's voor de pitamientjes.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
by Ieke
Hobbyguru Lid sinds: 09 Februari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2887 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gisteren aten we patat, met kipspiezen en haricot verts.
Wat we vandaag eten, weet ik nog niet. Zal zo eens informeren bij de kok ;) |
|
Jips
Hobbyguru Lid sinds: 15 September 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4374 |
Post Options
Thanks(0)
|
WOW Ieke jij hebt een kok Wij aten gisteren tapas onder het cadeautjes uitpakken en vanavond eten we erwtensoep (door mij gemaakt) en pindasoep (door mijn schoonzusje gemaakt) en stokbrood, salade en lekkere kaasjes. Daarna vieren we pakjesavond |
|
Naast de GFT container staat een WTF container,
voor onacceptabel gedrag. |
|
Tineke01
Hobbyguru Lid sinds: 27 Maart 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1360 |
Post Options
Thanks(0)
|
Erwtensoep en zelfgekookte warme rijstepap met rozijnen er doorheen als toetje. Klontje boter, wat kaneel en gele basterdsuiker erover ..... en smullen maar.
Niet teveel, want er moet vanavond ook nog gesnoept worden. Groetjes, Tineke01 |
|
Koningsdochter
Hobbyguru Lid sinds: 25 Juni 2008 Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
|
Maandag hebben we vis gegeten met broodjes bij mijn schoonpapa en -mama. Gisteren bloemkool met een sausje, aardappeltjes en een lekker stukje malse kip. Weer bij schoonpapa en -mama. Nu zijn we weer thuis. Vanavond word het waarschijnlijk een bladerdeeghapje. Heb nog shoarmavlees, heb nog bladerdeeg, erwten, mais. Moet goed komen.
|
|
Groetjes, Clara
Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt! |
|
ladyken
Hobbyguru Lid sinds: 27 Juli 2011 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 1367 |
Post Options
Thanks(0)
|
gisteren was het wortelstampot met worst en vandaag
stoverij met frietjes |
|
by Ieke
Hobbyguru Lid sinds: 09 Februari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2887 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gisteren chicken tonight,
vandaag mini-hamburgers, gebakken aardappels en iets van bloemkool ofzo. |
|
Jips
Hobbyguru Lid sinds: 15 September 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4374 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wij hadden gisteren ook wortelstamp Ladyken! Wat leuk. Wij aten er vis uit de oven bij. Vanavond spinazie à la crème met een gekookt eitje, gekookte aardappelen en een lekkere bal gehakt |
|
Naast de GFT container staat een WTF container,
voor onacceptabel gedrag. |
|
Leonie_y
Hobbyguru Lid sinds: 19 Oktober 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 9435 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gisteren heerlijk zuurkoolstamppot en vandaag macaroni op de manier zoals mijn moeder die altijd maakt: met gehaktballetjes, rookworst en héééééééél véééééél geroerbakte groenten (paprika, courgette, prei, wortel, ui en wat restjes broccoli). En natuurlijk gebakken champignons. Mmmmmmm
Als mijn zoon wist dat we dit vanavond zouden eten, was hij vast uit Utrecht naar huis gekomen |
|
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is
het glas is altijd halfvol |
|
Marileen
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
HEERLIJK... wat mij betreft tenminste. Maar mijn man houdt niet van kaas en ik vrees dat het trouwboekje niet zou overleven met dit receptje. Kaas noemt hij "bedorven melk". Soms snipper ik er naderhand op mijn bord nog wel eens wat kaas overheen. Wij hadden vandaag lekkere hutspot met wortels en prei uit eigen tuin. Ik doe in hutspot ook nog altijd een stukje bleekselderij. Rundergehaktballetjes erbij en smullen maar! |
|
NicoleTeg
Duizendpoot Lid sinds: 02 November 2011 Status: Offline Points: 355 |
Post Options
Thanks(0)
|
Oh,die maak ik ook vaak bloemkoolschotel....mmm water loopt me in de mond! Jammer dat wij gister al bloemkool hadden,anders had ik morgen een schotel gemaakt.....Morgen maar Lasagna...Ook lekker! |
|
Jips
Hobbyguru Lid sinds: 15 September 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4374 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vanavond mijn jongste zijn lievelings (zoals hij dat dan zegt ) spaghetti met rode saus.
|
|
Naast de GFT container staat een WTF container,
voor onacceptabel gedrag. |
|
by Ieke
Hobbyguru Lid sinds: 09 Februari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2887 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wij ook!
Mams heeft vanochtend al vast de tomaten gepureerd. Nu nog even onderhandelen of we spaghetti eten, of macaroni... Ik hoop van die vormpjes macaroni. Die vind ik het lekkerst. |
|
mimisa
Hobbyguru Lid sinds: 07 Juli 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2089 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kliekjes dag vandaag:
nog hutspot over van gisteren en nog rundvlees er ligt nog zuurkoolstampot in de vriezer nog een rookworstje erbij en klaar ..... |
|
De aarde is rond en wat 't einde van de wereld lijkt is misschien wel het begin |
|
ilyani
Hobbyguru Lid sinds: 19 Juli 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1192 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag eten we pizza omdat onze jongste dochter moet
paardrijden. |
|
groetjes miranda
|
|
Koningsdochter
Hobbyguru Lid sinds: 25 Juni 2008 Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vandaag worden het aardappeltjes, met slavinken en spinazie. Als ik op tijd ben met koken kan ik voor Manuel misschien wel wat apart houden. Als ik het dan meteen geef en achter elkaar doorlepel dan krijgt hij toch zo'n 200 gram binnen. Spinazie vind hij vaak wel lekker en hij eet zo goed op het moment. (lees: hij eet zittend voor de televisie braaf elke hap die ik hem in zijn mond stop, en na enig protest zelfs de pap die hij altijd na krijgt. ook na een boterham want meneer lust geen melk, geen chocomelk en geen yoki)
|
|
Groetjes, Clara
Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt! |
|
Reageer | Pagina <1 891011> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |