Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Wat eten we vandaag?

 Reageer Reageer Pagina  <1 1920212223 30>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
faith View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Lid sinds: 05 December 2015
Locatie: tilburg
Status: Offline
Points: 48
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer faith Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 Juli 2018 om 15:36
wij eet vandaag makkelijk Kipnugget met friet

Geniet van elke dag
Back to Top
Cocos View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 330
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 Juli 2018 om 19:39
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

wortelen /aardappelen /vis .

De peterselie kon ik niet meer vinden . Te droog ???

Eerstvolgende keer een plantje kopen, plus een zakje potgrond. Thuis in een pot zetten en af en toe water geven. Dan heb je voorlopig genoeg peterselie.
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 6498
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 Juli 2018 om 20:12
Ik las laatst dat je supermarkt planten uit elkaar moet halen omdat ze met 30 in een potje staan en ze het beter doen als ze met minder zijn.
Back to Top
Cocos View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 330
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 Juli 2018 om 20:34
Klopt.
En ze staan vaak niet eens in aarde, maar in iets wat op papier lijkt (en het misschien ook is).
Ze zijn niet bedoeld om te blijven leven, maar als je ze overplant en lekkere grond geeft, dan lukt dat ze toch.
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 Juli 2018 om 20:55
Als je er toch aan denkt om ze over te planten, waarom koop je de plantjes dan niet in een tuincentrum? Die zijn in ieder geval bedoeld om verder te groeien en te overleven. Ze kosten hier 98 cent per 4 plantjes.
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 6498
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 Juli 2018 om 09:28
Dat doe ik zelf wel voor peterselie enzo, het advies is meer voor mensen zoals mijn schoonzus die een soort moordenaar van basilicumplanten is.
Ze plukt ze helemaal kaal, ik weet niet of ik er om moet lachen of medelijden mee moet hebben . . .
En niet iedereen heeft een fijn tuincentrum in de buurt, zeker in de grote stad of België niet
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 6083
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 Juli 2018 om 09:39
Deze waren ook van een tuincentrum . De selderij ,bieslook en de andere kruiden staan er allemaal nog ,maar de peterselie zag ik niet meer . De platte en de krul niet .
Back to Top
Cocos View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 330
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 Juli 2018 om 10:02
Dat is inderdaad het probleem vaak. Tuincentra zijn niet altijd in de buurt en de supermarkt wel.
Zelf zaaien lukt meestal ook wel goed. De zakjes zaad kun je on-line bestellen. Er zijn heel veel leveranciers met een webshop. En in het voorjaar hebben veel supermarkten ook wel wat kruidenplantjeszaden.
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 6498
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 Juli 2018 om 20:22
Peterselie uit zaad kweken kan een echte uitdaging zijn, ik haal voor een dubbeltje het stuk plantjes en denk dan zôh dat heb ik maar mooi gefikst LOL
Back to Top
faith View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Lid sinds: 05 December 2015
Locatie: tilburg
Status: Offline
Points: 48
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer faith Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 Juli 2018 om 21:44
gebbq nu lekker aan het dp
Geniet van elke dag
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 6498
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2018 om 13:22
Ik heb entrecote uit de vriezer gehaald - zo'n stuk vlees dat ik zelf eigenlijk maar zo zo vind en waarvan het bakken me angst
aanjaagt. Maar angst is er om te worden overwonnen jiha.
Ik zal zo eens wat aardappels uit de tuin graven . . . en langs alle groente lopen en kijken wat er groente-technisch mogelijk is.
De courgettes komen nu mijn neus ondertussen wel uit . . .
Back to Top
Cocos View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 330
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2018 om 15:31
Entrecot:
Een bord of schaal warm maken, bijvoorbeeld in heet water.
Een beetje zout op de entrecôts strooien. Peper pas na braden eventueel toevoegen.
Boter verwarmen in de pan, tot het een beetje gaat bruinen, niet te heet dan gaat het verbranden.
De entrecotes 1 voor 1 rondom aanbraden tot het gaat bruinen.
Elke entrecote op de warme schaal leggen tot alles is aangebraden.
Boter afblussen met een beetje water en eventueel iets met een extra smaakje.
De entrecotes terug in de pan, even goed doorwarmen en met de jus opdienen.

Entrecote is vooral een kwestie van timing. Als je thuis alleen kookt is dat lastig, omdat je aardappelen en groenten gelijk klaar wilt hebben met vlees en jus. Ik vond entrecote altijd wel lekker, maar ik eet geen rundvlees meer.

Back to Top
Cocos View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 330
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2018 om 15:46
Ik denk vandaag te maken:
Bloemkoolpuree in roomsaus met geraspte courgette en spaghetti.
Iets vlezigs erbij, kan ik vandaag niet zo goed bedenken.
Zelfgemaakt ijs toe.

Gisteren rode bessen ijs gemaakt met en soort griekse yoghurt. Het mengsel bleef bij bevriezen wat zachter, maar ik vond het yoghurt smaakje een beetje wrang, zoals kwark.

Ik heb het met slagroom geprobeerd, maar dat vond ik veel te vet. Niet lekker.
Helemaal zonder zuivel kan ook, maar dan krijg ik echt keihard ijs.
Back to Top
niania View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 27 Oktober 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3153
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer niania Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2018 om 16:29
gemak eten
en dat word dan chinees

Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 6498
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2018 om 16:33
Het punt is dat ik wel entrecote kan bakken, er zit een timer op mijn fornuis maar ik hou eigenlijk alleen van echt dood vlees en entrecote
moet rosé zijn. Vlees bakken op de minuut heb ik een hekel aan - ik wil altijd een beetje uit de losse hand koken.
Ik vind lang vlees ook makkelijker, maar met dit weer . . . het staat me erg tegen. Maar ik zal binnenkort wel moeten,
want bijna al het korte vlees is op . . .
Ik eet vlees, maar geen enorme hompen - wat ik niet koop is kalfsvlees. Rechtstreeks bij de boer koop ik kip, rund-, varkens- en "huppel huppel in de wei" vlees.
Het rundvlees is dan meestal van een os.
 
Back to Top
faith View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Lid sinds: 05 December 2015
Locatie: tilburg
Status: Offline
Points: 48
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer faith Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2018 om 17:32
we eten lekker makkelijk   gewoon cornflake  haha

Geniet van elke dag
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2018 om 18:19
Daarnet hebben we rode zilvervliesrijst op met tofu, andijvie, courgette, ui, tomaat en boterboontjes. Toch wel redelijk bewerkelijk met 4 pannen op het vuur.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 21069
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 02 Augustus 2018 om 17:00
Een maaltijdsalade van Appie Heyn. Extra eieren gekookt en spekjes gebakken, wat noten gehakt om erover te strooien. Samen delen, anders is het te veel. Milkshake banaan toe, die dingen worden bruin waar je bij staat.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 6083
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 02 Augustus 2018 om 17:30
Dat van vandaag is al op . Was Bloemkool .

Morgen Broccoli ,ben er niet zo dol op ,maar ja is zo gezond .
Schnitzel aardappelen . rauwkost fruit en kwark toe met de laatste bessen uit de tuin Hoe ze heten weet ik niet, maar ze lijken op frambozen .
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 02 Augustus 2018 om 18:20
Basmati zilvervliesrijst, vegetarische falaffel-bollen, sperziebonen, courgette, bietjes en uitjes. De groentes kwamen uit de tuin.
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 1920212223 30>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



Deze pagina werd gegenereerd in 0.146 seconden.
Lang Yarns Bergere de France