Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Eigengebakken brood

 Reageer Reageer Pagina  <123>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 December 2011 om 23:09

Oh lekkerrrrrr. Ik wil er telkens in happen, maar het lukt niet

Was het gezellig gisteren?

Ik haak nooit af!

Back to Top
Wilma00 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 17 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 703
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Wilma00 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 08:04
Wow die zien er erg smakelijk uit!!
Wat een werk met de hand lijkt me?

Marleen bak jij ook wel eens krentenbrood in de broodbakmachine?
Ik heb het ooit lang gedaan en kan me herinneren dat het toen geen succes was,
(krenten/rozijnen bij elkaar op 1 hoop en kapot gedraaid door de machine) heb je nog tips voor me?
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 08:09

Nou jah zeg.....das toevallig.....ik heb gisteren nog krentenbrood gebakken met de broodbakmachine....  (ben nl een beetje verslaafd aan krentenbrood .

Je kunt het beste de rozijntjes en krentjes gelijk met het water en de mix erin in doen en niet wachten tot na de piep. Dus gelijk alles bij elkaar. Dat doe ik tenminste altijd. Dan heb je niet dat alle krentjes e.d. op 1 hoop zitten.

Mmmmmmm.......eigengebakken krentenbrood met kaas......of pindakaas....lekkerrrrrrrr

Ik haak nooit af!

Back to Top
Wilma00 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 17 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 703
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Wilma00 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 08:12
Dat klinkt een stuk makkelijker ook 
Doe jij ze wel van te voren wellen?
En doe jij beide erin, ik vind krentjes vaak nogal hard en dus rozijntjes lekkerder.
Doe jij het met witbroodmeel?

Oooo ik krijg accuut honger van jou
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 08:17

Hahahahah.........wil je ook een paar seetjes met roomboter en kaas????? Hihi.....maak ik je nu nog hongeriger?????

Meestal doe ik ook alleen maar rozijntjes. Ik gebruik geen witbroodmeel, maar als ik krentenbrood met de machine bak, heb ik mix voor krentenbrood. Je kunt trouwens geloof ik ook pannenkoekmix gebruiken.

Oh ja.....en de rozijntjes  hoef je NIET wellen, komt vanzelf goed.

Ben benieuwd of je krentenbrood gaat lukken

Ik haak nooit af!

Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 12:58

Tafel gedekt voor het etentje het was heerlijk maar moet het vandaag wel bekopen ben helemaal op.

Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 13:02

het spijs,noten .vruchten,rozijnenbrood het was werkelijk HEERLIJK

lars heeft de spijs van amndelen gemaakt.

 

en brood bakken zonder machiene is echt niet moeilijl en veel veel lekkerder

Wij vonden het brood wat over was en de vriezer in ging niet echt lekker meer dat heb je niet met brood wat je met de hand kneed.

En Piet heeft met de 1 ste broodbakmachiene toch ruim 600 broden gebakken met de 2de ruim 400 en toen hadden wij het wel gezien bak weer mooi gewoon whahaha

Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Karina View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 28 September 2010
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 425
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Karina Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 13:50

ziet er echt heerlijk uit. Ik heb zelf geen broodmachine. Is het niet veel werk om het met de hand te doen. Wil het namelijk ook nog eens gaan proberen

 

groetjes Karina
Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 15:25
Heel makkelijk zeker met de pakken die je kopen kan tegenwoordig
Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Wilma00 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 17 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 703
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Wilma00 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 16:00
Originally posted by Marileen Marileen wrote:

Hahahahah.........wil je ook een paar seetjes met roomboter en kaas????? Hihi.....maak ik je nu nog hongeriger?????



Ik heb al de hele dag aan jou krentenbrood gedacht


Corrie dat ziet er goed uit, zowel de tafel is erg mooi gedekt als wel die lekkere broden

Wil je eens de bereidingswijze opschrijven van je spijs,noten .vruchten,rozijnenbrood???

Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 19:42

een pak wit broodmix van bas v.d.hejden.

een klein handje noten

vruchtjes,sucade,sinasappelsnippers,rozijnen , klein beetje van dit alles

spijs

 

maken zoals op het pak staat en voor de 1 ste keer rijzen alles erin doen.

na de 1ste keer rijzen kneden en een rol maken de spijs erin en op rollen , weer laten rijzen en bakken maar.

 

De spijs heeft onze jongste gemaakt door amandelen met de vijzel fijn te maken.

Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Wilma00 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 17 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 703
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Wilma00 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 20:00
Dank je wel Corrie 

Doe je de noten nog pletten?

En als je die amandelen met de vijzel fijn maakt,wat moet er dan nog meer bij?
En hoeveel amandelen heb je dan nodig?
Back to Top
Koningsdochter View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 25 Juni 2008
Status: Offline
Points: 5322
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Koningsdochter Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 20:57
Oh Corrie wat ziet dat er akelig lekker uit. Heerlijk zeg. Ik houd zo van brood met pitjes. En ook van krentenbrood. Mmmm.
Groetjes, Clara

Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt!
Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 23:12
Ik weet dat Lars alleen amandelen heeft gebruikt maar hoe veel weet ik echt niet, gewoon uit proberen er zat bij mij aardig wat in hoor dat maakt het juist zo lekker en de nootjes breek en snij ik in grote stukken hoor.
Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2011 om 07:38

Heerlijk krentenbrood Corrie!!!!

Ik ga straks ook weer brood bakken

En 2 taarten voor de man van m'n dinnetje. Hij is de 20e jarig, en Karin komt zondag de taarten halen, en dan blijft ze weer lekker een hele dag bij mij

Ik haak nooit af!

Back to Top
Leonie_y View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 19 Oktober 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 9435
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Leonie_y Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2011 om 19:58
Ik zag toevallig van de week bij Albert Heijn pakken krentenbroodmix staan om zelf helemaal een krentenbrood met spijs te maken. Ik heb er nog even mee in mijn handen gestaan, maar het toch weer terug gelegd. Misschien, als ik jullie verhalen zo  lees, dat ik het toch nog ga halen 
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is



het glas is altijd halfvol

Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2011 om 20:37

zou het maar eens proberen ik hoor graag hoe hij is

 

Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2011 om 22:59

Ja die heb ik ook zien staan, maar ik heb alles altijd los in huis om te bakken.

Weet je wat ook lekkere broodmix is?

Van het merk Euroshopper bij AlbertHein......heel goedkoop ook

Ik heb het weleens gemaakt en het is echt heel lekker

Ik haak nooit af!

Back to Top
my-angel View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Lid sinds: 01 Augustus 2011
Locatie: France
Status: Offline
Points: 39
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer my-angel Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 18 December 2011 om 09:08
Ook hier een eigen bakker! Meestal gewoon meergranen, alles met de hand! en in een gewonen oven.
Het is zoveel lekkerder en bovendien ook ik wil niet elke dag een uur in de auto zitten voor een brood.
Alleen nu eten wij brood van de bakker (dat in de vriezer gaat) omdat ik niks mag doen en mijn man naast het werken en het huis houden geen zin heeft.

Back to Top
Lenie25 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 Februari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4034
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lenie25 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 18 December 2011 om 09:44
Oh wat ziet dat er lekker uit ik bak nooit brood heb weleens bij zo'n machine gestaan maar dacht dan laat maar. als ik jullie verhalen nu zo lees en de heerlijke plaatjes krijg ik spontaan zin om het ook eens te gaan proberen.

http://spelen-met-kleurige-draadjes.blogspot.nl/
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <123>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.375 seconden.
Lang Yarns