Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Eigengebakken brood

 Reageer Reageer Pagina  <123>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 15:25
Heel makkelijk zeker met de pakken die je kopen kan tegenwoordig
Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Karina View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 28 September 2010
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 425
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Karina Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 13:50

ziet er echt heerlijk uit. Ik heb zelf geen broodmachine. Is het niet veel werk om het met de hand te doen. Wil het namelijk ook nog eens gaan proberen

 

groetjes Karina
Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 13:02

het spijs,noten .vruchten,rozijnenbrood het was werkelijk HEERLIJK

lars heeft de spijs van amndelen gemaakt.

 

en brood bakken zonder machiene is echt niet moeilijl en veel veel lekkerder

Wij vonden het brood wat over was en de vriezer in ging niet echt lekker meer dat heb je niet met brood wat je met de hand kneed.

En Piet heeft met de 1 ste broodbakmachiene toch ruim 600 broden gebakken met de 2de ruim 400 en toen hadden wij het wel gezien bak weer mooi gewoon whahaha

Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 12:58

Tafel gedekt voor het etentje het was heerlijk maar moet het vandaag wel bekopen ben helemaal op.

Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 08:17

Hahahahah.........wil je ook een paar seetjes met roomboter en kaas????? Hihi.....maak ik je nu nog hongeriger?????

Meestal doe ik ook alleen maar rozijntjes. Ik gebruik geen witbroodmeel, maar als ik krentenbrood met de machine bak, heb ik mix voor krentenbrood. Je kunt trouwens geloof ik ook pannenkoekmix gebruiken.

Oh ja.....en de rozijntjes  hoef je NIET wellen, komt vanzelf goed.

Ben benieuwd of je krentenbrood gaat lukken

Ik haak nooit af!

Back to Top
Wilma00 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 17 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 703
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Wilma00 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 08:12
Dat klinkt een stuk makkelijker ook 
Doe jij ze wel van te voren wellen?
En doe jij beide erin, ik vind krentjes vaak nogal hard en dus rozijntjes lekkerder.
Doe jij het met witbroodmeel?

Oooo ik krijg accuut honger van jou
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 08:09

Nou jah zeg.....das toevallig.....ik heb gisteren nog krentenbrood gebakken met de broodbakmachine....  (ben nl een beetje verslaafd aan krentenbrood .

Je kunt het beste de rozijntjes en krentjes gelijk met het water en de mix erin in doen en niet wachten tot na de piep. Dus gelijk alles bij elkaar. Dat doe ik tenminste altijd. Dan heb je niet dat alle krentjes e.d. op 1 hoop zitten.

Mmmmmmm.......eigengebakken krentenbrood met kaas......of pindakaas....lekkerrrrrrrr

Ik haak nooit af!

Back to Top
Wilma00 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 17 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 703
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Wilma00 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 15 December 2011 om 08:04
Wow die zien er erg smakelijk uit!!
Wat een werk met de hand lijkt me?

Marleen bak jij ook wel eens krentenbrood in de broodbakmachine?
Ik heb het ooit lang gedaan en kan me herinneren dat het toen geen succes was,
(krenten/rozijnen bij elkaar op 1 hoop en kapot gedraaid door de machine) heb je nog tips voor me?
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 December 2011 om 23:09

Oh lekkerrrrrr. Ik wil er telkens in happen, maar het lukt niet

Was het gezellig gisteren?

Ik haak nooit af!

Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 December 2011 om 16:01

een wit brood

een brood met spijs ( gemaakt door Lars van amandelen) rozijnen/vruchten/noten.

meergranenbrood

pompoenbrood

Hou de eer aan jezelf
Back to Top
rittepetit View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 25 December 2008
Status: Offline
Points: 4351
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer rittepetit Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 December 2011 om 14:24

Corrie,

ziet er héél lekker uit  Mmmmmmmmmmmm

Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 14 December 2011 om 14:23
Hou de eer aan jezelf
Back to Top
marjolein2202 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 27 September 2010
Status: Offline
Points: 1746
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer marjolein2202 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 12 December 2011 om 08:33

Ik heb ook zo'n machine, wordt ook echt veel te weinig gebruikt.

Ik zal dat ook weer eens doen, want het is idd heerlijk.

Jips haar idee bevalt me ook wel voor op vakantie. Zit jij in een caravan of in een huisje in Frankrijk?

Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 December 2011 om 20:08
Originally posted by muis28 muis28 wrote:

Inderdaad bij de Jumbo in het koelvak liggen blokjes van 42 gram verse gist, goed voor 1 kilo bloem. Heb deze onlangs gebruikt om pizzabodem mee te maken.

Ik bak af en toe met de broodbakmachine. vooral de Soeziemix cranberrynotenbrood vind ik verrukkelijk. Zou het eigenlijk meer moeten doen, maar waar haal ik de tijd vandaan.

Maar met de broodbakmachine kost het toch eigenlijk geen tijd?

Alles erin doen en aanzetten

Ik zal de Soeziemix ook eens proberen......dankjewel voor de tip

Ik haak nooit af!

Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 December 2011 om 19:46
Originally posted by Crea-Mo Crea-Mo wrote:

Ik kan bij onze Jumbo Supermarkt gist kopen, ligt in de koeling bij het verse gebak.
Een blokje van ik meen 42 gram. En er zijn misschien wel meer supermarkten die dit hebben.


Als dat waar zou zijn... Ik ga zodra ik een supermarkt bezoek, op zoek naar gist! Bedankt. 
Back to Top
muis28 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 Augustus 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2011
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer muis28 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 December 2011 om 19:34

Inderdaad bij de Jumbo in het koelvak liggen blokjes van 42 gram verse gist, goed voor 1 kilo bloem. Heb deze onlangs gebruikt om pizzabodem mee te maken.

Ik bak af en toe met de broodbakmachine. vooral de Soeziemix cranberrynotenbrood vind ik verrukkelijk. Zou het eigenlijk meer moeten doen, maar waar haal ik de tijd vandaan.

Beter een creatieve rotzooi dan een opgeruimde leegte



Saskia
Back to Top
esthertje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 November 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7742
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer esthertje Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 December 2011 om 18:52

Ik heb geen broodbakmachine maar we maken wel eens op zondag bolletjes.

en dan oppeuzelen als ze nog warm zijn.

heerlijk gewoon

Back to Top
Crea-Mo View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 02 Maart 2010
Status: Offline
Points: 1803
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Crea-Mo Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 December 2011 om 18:48
Originally posted by Kamilla Kamilla wrote:



 ..... Wat ik wel jammer vind, is dat ik hier bij de warme bakker geen gist kan kopen. Ik ben dan op gedroogde gistpoeder aangewezen.



Ik kan bij onze Jumbo Supermarkt gist kopen, ligt in de koeling bij het verse gebak.
Een blokje van ik meen 42 gram. En er zijn misschien wel meer supermarkten die dit hebben.
Back to Top
Leonie_y View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 19 Oktober 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 9435
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Leonie_y Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 December 2011 om 18:33
Mijn broodbakmachine staat ook een beetje te verstoffen. Soms bak ik wel eens een brood, en dan maak ik hem speciaal met bijvoorbeeld pesto erin, maar het is al lang geleden dat ik dat heb gedaan. Op dit moment heb ik er ook haast geen tijd voor, en inderdaad vind ik ook dat het sneller droog is dan brood van de bakker of de supermarkt
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is



het glas is altijd halfvol

Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Corrie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 December 2011 om 15:00
Ik vind ze niet lekker van liddle
Hou de eer aan jezelf
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <123>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.391 seconden.
Lang Yarns