Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenBacon and egg pie

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Antonia View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 23 Augustus 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1551
Direct Link To This Post Onderwerp: Bacon and egg pie
    Posted: 13 Oktober 2008 om 16:42

Hier dan het recept van de bacon and egg pie.

Oven voorverwarmen op 200 graden ( electrisch )

Ik gebruik een bakblik van 35 x 25 x 5 cm.

Ingredienten: 1 pakje bladerdeeg - 300 gr. dun gesneden bacon - 16 eieren xl.

bakblik invetten met een beetje boter - 5 plakjes bladerdeeg uitrollen tot ze de hele bodem van het blik en de zij randen bedekken. Dan 1 laag bacon er op leggen, dan 8 eieren ( de dooier even losbreken ) en er wat peper op strooien, dan weer een laag bacon, en weer 8 eieren en als laatste nog een laag bacon, dan nog 4 plakjes bladerdeeg uitrollen en als deksel boven op de laatste baconlaag leggen, en de randen omkrullen en er op vast plakken ( misschien een beetje water nodig om te plakken )

In het midden van de oven, in ongeveer 1 uur bakken.

Warm of koud te gebruiken. SMULLEN MAAR !!!!

TONY
Back to Top
naatje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 07 Februari 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5829
Direct Link To This Post Posted: 13 Oktober 2008 om 16:44
DANK JE WEL TONY VOOR HET RECEPT.
DE PIE WAS ECHT SUPER LEKKER.

RENATE
BUSY BEE RENATE:www.handwerkenmetrenate.nl
Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 13 Oktober 2008 om 16:50

Het was inderdaad erg lekker. Denk alleen dat ik een kleinere ga maken, met maar 1 doosje van 10 ofzo.

Warm lijk het mij een beetje machtig....of niet. Vond hem koud in iedergeval erg lekker.

odette
Back to Top
Ennas View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 15 Februari 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2489
Direct Link To This Post Posted: 13 Oktober 2008 om 17:00
Ik ga het recept opslaan en zeker een keer gebruiken, dank je wel!
Back to Top
ab63 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 12 Oktober 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3217
Direct Link To This Post Posted: 13 Oktober 2008 om 17:54
Dank je wel Tony, heb hem veilig opgeslagen
GROETJES ANGELA
Back to Top
Josl View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 12 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7221
Direct Link To This Post Posted: 13 Oktober 2008 om 18:22

Hoi Tony,

bedankt voor de uitleg, ga het recept zeker ook een keertje maken, maar dan iets kleiner denk ik. Was echt heel erg lekker.

groetjes, Joke

Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?

Back to Top
Antonia View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 23 Augustus 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1551
Direct Link To This Post Posted: 13 Oktober 2008 om 22:20
je kunt gerust halve porties gebruiken ..... ik maak het voor mezelf wel eens als éénmans hapje, in een klein bakje ..... mmmmmm
TONY
Back to Top
Breimuis View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 18 Januari 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 2277
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 00:11
geweldig lekker Tony, bedankt voor het recept
Het is één maal per jaar moederdag MAAR ELKE DAG IS EEN FRUMMELBEESTENDAG
mijnBLOG
Back to Top
culimieke View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 November 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 196
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 07:53
piep

mmm ziet er lekker uit, als lunch maar ook als aperitiefhapje in kleine blokjes.
mag ik het receptje op m kookblogje zetten als eierpie van tony????

knufje mieke
[URL=http://imageshack.us][img]
Back to Top
esthertje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 November 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7742
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 08:37

het lijkt me wel lekker. ik denk dat ik dat ook een keer ga maken.

 

Back to Top
Josl View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 12 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7221
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 11:36

Originally posted by Antonia Antonia wrote:

je kunt gerust halve porties gebruiken ..... ik maak het voor mezelf wel eens als éénmans hapje, in een klein bakje ..... mmmmmm

Blijft die dan óók een heel uur in de oven of kan dit dan wat korter??

groetjes, Joke (ps: wat heb jij een leuke en complete fotoreportage gemaakt, echt de hele dag en alles wat er gebeurde in 'n notendop. Je hebt er echt gevoel voor!

 

Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?

Back to Top
Wanda View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 30 December 2007
Status: Offline
Points: 2280
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 12:01

tony

dank je wel voor het recept, zit nu al weer te smullen

groetjes

 

WANDA
Niemand is volmaakt, en daar ben ik het perfecte voorbeeld van
Back to Top
Koningsdochter View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 25 Juni 2008
Status: Offline
Points: 5322
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 14:39
MMM HEB HEM NIET GEPROEFT MAAR SCHRIJF HEM WEL EVEN OVER IN MIJN KOOKBOEK. KLINKT ALLEMAAL ERG LEKKER.
Groetjes, Clara

Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt!
Back to Top
Ticia View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 03 Mei 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 495
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 16:11

MMM dit ziet er erg lekker uit.

Ga hem zeker uitproberen.

Groetjes van mij.

Back to Top
miep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru



Lid sinds: 17 Mei 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3972
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 18:57
Klinkt goed, ga ik zeker proberen. Voor de dames die er niet bij waren op de hobbydozendag: we hebben behoorlijk wat GEMIST!
Back to Top
Antonia View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 23 Augustus 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1551
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 19:01

Originally posted by culimieke culimieke wrote:

piep

mmm ziet er lekker uit, als lunch maar ook als aperitiefhapje in kleine blokjes.
mag ik het receptje op m kookblogje zetten als eierpie van tony????

knufje mieke

Natuurlijk mag dat Mieke, het staat ook in bijna alle Engelse bak boeken.

Een klein bakje staat er bij mij meestal 35 á 40 min. in, ik spiek af en toe of de bodem al gehard is. Mijn bakken gaat meestal " á la mama " .

TONY
Back to Top
T Looman View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4146
Direct Link To This Post Posted: 14 Oktober 2008 om 21:29
bedankt voor het recept Tony het was heerlijk
groetjes Thea
Back to Top
culimieke View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 November 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 196
Direct Link To This Post Posted: 15 Oktober 2008 om 07:29
piepµµbedankt tony,

zal het erop zetten !

knufje mieke
[URL=http://imageshack.us][img]
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.719 seconden.
Lang Yarns