Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenvijgen-confituren

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Direct Link To This Post Onderwerp: vijgen-confituren
    Posted: 02 Oktober 2009 om 13:56

kun je verse vijgen invriezen,tot ik er genoeg hebt om er later jam van temaken.

groetjes puck

Back to Top
drempt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 11 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3806
Direct Link To This Post Posted: 02 Oktober 2009 om 14:55
geen idee
ik heb een vijgenboom in de tuin
ben dus benieuwd
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Direct Link To This Post Posted: 02 Oktober 2009 om 15:00

ja daar heb toch niks aan,ga het gewoon proberen.

groetjes puck

Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 02 Oktober 2009 om 15:08

http://www.tuin-wiki.nl/Main/Vijg hier staat iets over het invriezen, kan wel.

Ook vond ik dit stukje tekst:
Hou er rekening mee dat de meeste vruchten vrij slap worden na het ontdooien. Veel vruchten laten zich wel goed in suikerwater invriezen. Gebruik dan 250 gram suiker per liter water. Ook kunnen vruchten bestrooid worden met kristalsuiker. Maakt u van de vruchten jam, dan is het geen probleem dat de vruchten na het ontdooien slap zijn.

odette
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Direct Link To This Post Posted: 02 Oktober 2009 om 18:02

bedankt odette,ik wist niet dat erzo veel soorten vijgen bestonden.

groetjes puck

Back to Top
Dikky View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 November 2007
Status: Offline
Points: 2403
Direct Link To This Post Posted: 02 Oktober 2009 om 21:07

Mmmm, wat groeit er bij jou toch veel lekkers in de achtertuin. Ik zou bijna jaloers worden, ware het niet dat wij van de zomer ook lekker veel frambozen hadden en die liggen hier nu lekker in de dieper. Ze worden natuurlijk wat zachter maar voor een saus of iets dergelijks is het heel goed te doen. Ze verliezen niets van hun smaak en zijn verschrikkelijk lang houdbaar. Vorig jaar hebben we de hele winter frambozen gegeten in de yoghurt en over het ijs.

Maar over vijgen kan ik je helaas niets vertellen, daarvoor woon ik te noordelijk.

Groetjes,
Dorine
Back to Top
speets View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot


Lid sinds: 17 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 109
Direct Link To This Post Posted: 04 Oktober 2009 om 19:34
Vorig jaar had ik er zó veel dat ik kilo's ingevroren heb om er later jam van te maken.
Ik heb ze vantevoren alleen geschild, geen suikerwater ofzo. Ging prima.
Ik had (fijngemaakte) wal- en hazelnoten door de jam gedaan, lekker!

Afgelopen winter is mijn boom bevroren, maar intussen toch weer uitgelopen en groter dan ooit!
Succes!
Je kunt de mate van beschaving van een land aflezen aan de manier waarop men de dieren behandelt (Ghandi).
Back to Top
pien66 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 08 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2146
Direct Link To This Post Posted: 04 Oktober 2009 om 20:30
ik ga binnenkort proberen wijnjam te maken, nee ik ben niet alcoholverslaafd de alcohol verdampt tijdens het proces
Groeten Jacqueline
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.484 seconden.
Lang Yarns