Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotentokkelroom

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Christien View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 01 Maart 2006
Status: Offline
Points: 446
Direct Link To This Post Onderwerp: tokkelroom
    Posted: 09 Juni 2010 om 11:03

Wie heeft er een recept voor tokkelroom?

Niet voor advocaat, die heb ik al. en ik vind tokkelroom lekkerder. Laatst heb ik het ergens geproefd met amaretto, heerlijk!

Wat is eigenlijk het verschil tussen advocaat en tokkelroom? Zit er slagroom in tokkelroom?

Christien

Back to Top
esthertje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 November 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7742
Direct Link To This Post Posted: 09 Juni 2010 om 11:12
ik heb geen recept maar ik weet dat tokkelroom minder alcohol bevat waardoor het geen advocaat mag heten en het is zachter van smaak.
Back to Top
esthertje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 November 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7742
Direct Link To This Post Posted: 09 Juni 2010 om 11:26
http://dranken.startpagina.nl/prikbord/read.php?607,4927973, 4927975#msg-4927975

deze heb ik net gevonden op het web maar weet niet of het een goede is
Back to Top
amandel View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 25 September 2005
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5940
Direct Link To This Post Posted: 09 Juni 2010 om 12:21

http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=111964 nog 1.

Advocaat moet een alcoholpercentage van 14% hebben, als het daaronder zit
mag het geen advocaat heten dus krijgt het fantasienaam, tokkelroom bevat 8%
alcohol    (bron internet) dit heb ik niet van mezelf,

groetjes irene

Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeen liggen.
Back to Top
Christien View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 01 Maart 2006
Status: Offline
Points: 446
Direct Link To This Post Posted: 09 Juni 2010 om 13:22

bedankt voor jullie reacties, maar volgens mij is dit allemaal advocaat. Of zou er in tokkelroom geen (slag)room moeten?

Christien

Back to Top
Eugenie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 08 December 2005
Locatie: nog net veluwe
Status: Offline
Points: 4201
Direct Link To This Post Posted: 09 Juni 2010 om 15:14
Ik weet wel het receptvoor advocaat en ameretto advocaat maar tokkelroom weet ik niet, misschien meer eieren?

~De overwinning is niet altijd voor de snelsten of de sterksten maar voor hen die volhouden~



Back to Top
diny183 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 03 Oktober 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1433
Direct Link To This Post Posted: 09 Juni 2010 om 18:22

Ik heb geen idee hoe het gemaakt wordt.

Maar wel hoe het smaakt, mmmmmmmm

Back to Top
esthertje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 November 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7742
Direct Link To This Post Posted: 09 Juni 2010 om 20:51
tokkelroom is bijna het zelfde als advocaat.
er zit geen slagroom in
maar door het opkloppen van de eieren wordt het luchtig.


Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 12 Juni 2010 om 09:35
Volgens mij is het verschiil ook het alcohol percentage. Ook is tokkelroom vaak meer witter van kleur. Heb eens ergens gelezen dat dat is omdat er geen kleurstof in zit. Je zou dus ook wittere advocaat kunnen hebben.
odette
Back to Top
pien66 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 08 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2146
Direct Link To This Post Posted: 12 Juni 2010 om 11:09

Ik heb wel een recept voor antiliaanse advokaat lijkt op tokkelroom

Fles advokaat

blikje gecondeseerde melk

borrel glaasje rum, 15 druppels amandelconcentraat

Of ipv bovenstaande borrelglaasje ammaretto.

Alles mengen en niet alles gelijk nuttigen

Groeten Jacqueline
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.359 seconden.
Lang Yarns