
|
Reageer
|
| Autheur | |
Christien
Hobbywonder
Lid sinds: 01 Maart 2006 Status: Offline Points: 446 |
Onderwerp: tokkelroomPosted: 09 Juni 2010 om 11:03 |
|
Wie heeft er een recept voor tokkelroom? Niet voor advocaat, die heb ik al. en ik vind tokkelroom lekkerder. Laatst heb ik het ergens geproefd met amaretto, heerlijk! Wat is eigenlijk het verschil tussen advocaat en tokkelroom? Zit er slagroom in tokkelroom? Christien |
|
![]() |
|
esthertje
Hobbyguru
Lid sinds: 09 November 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 7742 |
Posted: 09 Juni 2010 om 11:12 |
|
ik heb geen recept maar ik weet dat tokkelroom minder alcohol bevat waardoor het geen advocaat mag heten en het is zachter van smaak.
|
|
|
|
![]() |
|
esthertje
Hobbyguru
Lid sinds: 09 November 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 7742 |
Posted: 09 Juni 2010 om 11:26 |
|
http://dranken.startpagina.nl/prikbord/read.php?607,4927973, 4927975#msg-4927975
deze heb ik net gevonden op het web maar weet niet of het een goede is |
|
|
|
![]() |
|
amandel
Hobbyguru
Lid sinds: 25 September 2005 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 5940 |
Posted: 09 Juni 2010 om 12:21 |
|
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=111964 nog 1. Advocaat moet een alcoholpercentage van 14% hebben, als het daaronder zit groetjes irene |
|
|
Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeen liggen.
|
|
![]() |
|
Christien
Hobbywonder
Lid sinds: 01 Maart 2006 Status: Offline Points: 446 |
Posted: 09 Juni 2010 om 13:22 |
|
bedankt voor jullie reacties, maar volgens mij is dit allemaal advocaat. Of zou er in tokkelroom geen (slag)room moeten? Christien |
|
![]() |
|
Eugenie
Hobbyguru
Lid sinds: 08 December 2005 Locatie: nog net veluwe Status: Offline Points: 4201 |
Posted: 09 Juni 2010 om 15:14 |
|
Ik weet wel het receptvoor advocaat en ameretto advocaat maar tokkelroom weet ik niet, misschien meer eieren?
|
|
![]() ~De overwinning is niet altijd voor de snelsten of de sterksten maar voor hen die volhouden~ |
|
![]() |
|
diny183
Hobbyguru
Lid sinds: 03 Oktober 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1433 |
Posted: 09 Juni 2010 om 18:22 |
|
Ik heb geen idee hoe het gemaakt wordt. Maar wel hoe het smaakt, mmmmmmmm |
|
|
|
![]() |
|
esthertje
Hobbyguru
Lid sinds: 09 November 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 7742 |
Posted: 09 Juni 2010 om 20:51 |
|
tokkelroom is bijna het zelfde als advocaat.
er zit geen slagroom in maar door het opkloppen van de eieren wordt het luchtig. |
|
|
|
![]() |
|
odette
Hobbyguru
Lid sinds: 02 April 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3080 |
Posted: 12 Juni 2010 om 09:35 |
|
Volgens mij is het verschiil ook het alcohol percentage. Ook is tokkelroom vaak meer witter van kleur. Heb eens ergens gelezen dat dat is omdat er geen kleurstof in zit. Je zou dus ook wittere advocaat kunnen hebben.
|
|
![]() |
|
pien66
Hobbyguru
Lid sinds: 08 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2146 |
Posted: 12 Juni 2010 om 11:09 |
|
Ik heb wel een recept voor antiliaanse advokaat lijkt op tokkelroom Fles advokaat blikje gecondeseerde melk borrel glaasje rum, 15 druppels amandelconcentraat Of ipv bovenstaande borrelglaasje ammaretto. Alles mengen en niet alles gelijk nuttigen |
|
|
Groeten Jacqueline
|
|
![]() |
|
Reageer
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |