
rijstepap |
Reageer
|
Pagina 12> |
| Autheur | |
Mia316
Hobbywonder
Lid sinds: 11 Februari 2010 Locatie: Egypt Status: Offline Points: 493 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Onderwerp: rijstepapPosted: 31 Juli 2011 om 11:13 |
|
Hoi heb en vraagje me moeder maakte vroeger altijd rijstepap met krenten van paprijst. nu wil ik dat hier graag proberen te maken want ik mist het. alleen paprijst hebben ze hier niet en ook kan ik niet aan me moeder vragen want helaas is ze er niet meer hoe ze dat vroeger deed. weet iemnd een recept voor mij hoe ik dat kan maken alvast heel erg bedankt |
|
|
|
![]() |
|
Magtelt
Hobbyguru
Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23746 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 11:22 |
|
Ik heb mijn moeders kookboek er even bijgepakt.
Rijstebrij: 1,5 l melk, 150 gr rijst, wat zout. Voor wat dikkere: 225 gr rijst en voor dikke 300 gr rijst. Breng de melk met een snufje zout aan de kook, doe de goed gewassen rijst erbij en laat op een zeer zacht vuur 1,5 uur koken. Roer pas als het gaar is. Begijnenrijst dito met wat saffraan erbij. Je kunt ook pap van rijstvlokken maken, als je die ergens kunt kopen, dan kook je de rijstvlokken in 10 minuten gaar in 1¼ l melk per 100 gr vlokken. Dit alles volgens C.J. Wanëe van de Amsterdamse Huishoudschool. |
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
![]() |
|
vrioom
Hobbywonder
Lid sinds: 19 Februari 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 595 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 11:57 |
|
Volgens mij is Rijsterbrij anders dan rijstpap. Rijstpap maak je met rijst, melk en vfanillepijpje en suiker. Mret rozijnen en/of krenten er in. (Aldi heeft trouwens blikjes te koop met Rijstpap. Voor degenen die rijstpap lekker vinden. De inhoud is lekker!!!) Ik zelf ben geen liefhebber, maaar mijn man wel. Rijstebrij maakt je inderdaad als boven en dan eet je het met (kuiltje in het midden en spekvet en spekjes of speklap en stroop. Lang niet gegeten!!! Met google intypen rijstpap krijg je ongelofelijk veel recepten. Veel succes. |
|
|
vrioom
|
|
![]() |
|
l.wijsbroek
Hobbyguru
Lid sinds: 01 Maart 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4187 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 12:02 |
|
best leuk dat dat te koop is bij Aldi, denk alleen dat ze in Egypte geen Aldi hebben.
|
|
|
lydia wijsbroek
|
|
![]() |
|
vrioom
Hobbywonder
Lid sinds: 19 Februari 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 595 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 12:11 |
|
oh, had net wel gezien dat Mia in Egypte zit, maar dacht voor familiebezoek. Bruiloft. Dus dan heb je aan de Aldi niet veel. Maar misschien kun je ze blikjes door fam. mee laten nemen als ze op bezoek komen of mag dat niet. Maar op google is er in ieder geval genoeg rijstepap recepten en rijstebrij te vinden. groetjes en succes
|
|
|
vrioom
|
|
![]() |
|
Magtelt
Hobbyguru
Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23746 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 12:12 |
|
Ik vond in mijn oude kookboek geen echt rijstepap recept, vandaar de rijstebrij. Er stond niets bij over spek of stroop. Ik dacht dat wij het vroeger met suiker en kaneel kregen, maar als kind ging ik al over mijn nek van alles wat met gekookte melk te maken had, nog erger dan gewone melk.
Ik zag wel recepten over Spaanse en Deense rijst met vanille of citroenrasp en gedroogde vruchten erin. Maar dat heette weer geen brij. Ik denk dat je al een heel eind komt met gare rijst met weinig zout en die nog even in de melk koken met opsmuk naar eigen keus of wat er te koop is in Egypte. |
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
![]() |
|
vrioom
Hobbywonder
Lid sinds: 19 Februari 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 595 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 12:39 |
|
Dat klopt, want ik heb het nl. fout
Mijn oude recepteboekje geeft dit ook
aan. Dat andere heeft een andere naam en is een recept vlgs. mij uit Drente Nu kan Mia in ieder geval haar rijst koken. groetjes |
|
|
vrioom
|
|
![]() |
|
Mia316
Hobbywonder
Lid sinds: 11 Februari 2010 Locatie: Egypt Status: Offline Points: 493 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 15:15 |
|
hoi bedankt maar nog even een vraagje wanneer en hoeveel krenten moet ik erin doen |
|
|
|
![]() |
|
Mutti
Hobbyguru
Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8181 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 15:24 |
|
was dat geen balkebrij ???? vrioom
|
|
![]() |
|
labeldoekje
Hobbywonder
Lid sinds: 18 Juli 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 728 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 17:02 |
|
Ik maak nog veel rijstepap. Inderdaad de dikkere variant, in het midden een kuiltje maken stukje roomboter erin en dan met donkerbruine basterd suiker erover. Ik doe er geen krenten of rozijnen in, mijn dochter wel. Lekker warm eten Jammie, jammie. In veel winkels kan je geen paprijst meer kopen, hier nog wel hoor. Op de verpakking staat dan de hoeveelheid. Optie: opsturen vanuit nederland of is dit te duur? Wil dit wel voor je doen hoor. |
|
|
EEn dag niet gelachen is EEn geleefd dag niet
|
|
![]() |
|
Keetje
Groupie
Lid sinds: 08 December 2008 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 76 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 17:38 |
|
met spek en stroop is de variatie met karnemelk.
|
|
|
elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar
|
|
![]() |
|
vrioom
Hobbywonder
Lid sinds: 19 Februari 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 595 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 18:16 |
|
nee, jakkes sorry voor de liefhebber |
|
|
vrioom
|
|
![]() |
|
Mia316
Hobbywonder
Lid sinds: 11 Februari 2010 Locatie: Egypt Status: Offline Points: 493 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 31 Juli 2011 om 18:49 |
|
|
|
|
![]() |
|
Magtelt
Hobbyguru
Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23746 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 01 Augustus 2011 om 09:30 |
|
Ik deed er ook nooit krenten in, ik vond die gekookte melk al zo vies. Maar ik denk aan het eind.
|
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
![]() |
|
vrioom
Hobbywonder
Lid sinds: 19 Februari 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 595 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 01 Augustus 2011 om 10:07 |
Rijst (dik) rondje in het midden, spekvet erin en dippen maar.
link kruudmoes http://www.zelfmaakrecepten.nl/kruudmoes-zelf-maken Stip in "t gat ook gevonden. http://www.encyclopediedrenthe.nl/Eet-%20en%20drinkcultuur Stip-in-'t-gat (potstroop) was een stijf mengsel van boekweitenmeel met kokende melk. Het werd geserveerd op een platte schaal met een kuil in het midden van dit mengsel, met heet spekvet en stroop. Telkens werd een hap in de kuil gestipt. |
|
|
vrioom
|
|
![]() |
|
Keetje
Groupie
Lid sinds: 08 December 2008 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 76 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 01 Augustus 2011 om 10:16 |
|
Bedoel je grutten? Want dat is ook een prima combinatie met stroop en spek. Het is niet een totaal gerecht maar pas op je bord deed je er dat door. |
|
|
elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar
|
|
![]() |
|
Keetje
Groupie
Lid sinds: 08 December 2008 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 76 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 01 Augustus 2011 om 10:25 |
|
Mia, als je de rijst te lang op het vuur laat staan gaat het gauwer aanbranden en een beetje uitdrogen. Mijn recept is: na het koken, de pan inpakken in een fleece deken of gewoon onder de dekens lekker een paar uur laten nagaren, dan gaat het intensiever en wordt de rijst zachter. |
|
|
elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar
|
|
![]() |
|
Magtelt
Hobbyguru
Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23746 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 01 Augustus 2011 om 11:34 |
|
Nu je het zegt, mijn moeder deed de rijst in bed, in de pan.
|
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
![]() |
|
Eeyore82
Hobbyguru
Lid sinds: 03 Januari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2002 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 01 Augustus 2011 om 12:41 |
|
Werd ook wel gedaan met een hooikist. Tegenwoordig weer helemaal hip
http://www.hooimadam.nl/Lijkt me ook goed zelf te maken. Wil in de winter proberen wat meer volgens dit principe te koken. Staan veel recepten op internet ook. Groetjes Marije |
|
![]() |
|
vikike
Hobbyguru
Lid sinds: 05 Mei 2011 Status: Offline Points: 1402 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 01 Augustus 2011 om 12:53 |
|
er staan zo veel verschillende recepten op het internet, ik denk dat je er gewoon even de tijd vooe moet nemen om uit te zoeken welke voor jouw het meeste doet terugdenken aan uw roets. is een reden om u nog eens lekker uit te leven in de keuken op www.solo.be/nl kan je al verschillende soorten vinden van de beide soorten |
|
![]() |
|
![]() |
|
Reageer
|
Pagina 12> |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |