
Eigengebakken brood |
Reageer
|
Pagina 123> |
| Autheur | |
Jips
Hobbyguru
Lid sinds: 15 September 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4374 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Onderwerp: Eigengebakken broodPosted: 31 December 2011 om 15:57 |
|
Ik vind het brood bakken in Frankrijk erg leuk om te doen, maar het is maar gewoon in de machine. Het is nood geboren, omdat wij 30 minuten moeten rijden naar de dichtstbijzijnde bakker. Dus een broodbakmachine bij Lidl gekocht en dat doe ik dan dus 6 weken per jaar Marjolein: ik zie je vraag nu pas, sorry Ik heb eergisteren op Texel bij Action 2 brood-bak-blikken gekocht. Ik wil ook zelf brood gaan bakken in de oven. Ik ga maandag naar AH kijken voor het europshopper mix, goede tip Zijn er van jullie die zelf mix mengen met bloem e.d.? Verder vraag ik me af hoe jullie het brood bewaren? In zakjes in de vriezer of zo? Ik heb nu gewoon 2 broden in de vriezer waar ik iedere keer de nodige sneetjes uit haal. Misschien is het handig om het per maaltijd in diepvrieszakjes op te bergen in de vriezer? |
|
|
Naast de GFT container staat een WTF container,
voor onacceptabel gedrag. |
|
![]() |
|
Corrie
Hobbyguru
Lid sinds: 02 April 2006 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 5226 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 22 December 2011 om 15:39 |
|
Clara en alle anderen Eerst kneden...................Rijzen --lang genoeg kijk naar je brood of het goed gerezen is.. Als dat zo is weer kneden in je bakblik of waar je het ook in gaat bakken en weer laten rijzen--ook lang genoeg. Danvoorzichtig oppakken en bakken.
heb de kerstbroodmix Te pakken maar geen euroshopper bij A H ik heb er om gevraagd maar ze hadden niets. |
|
|
Hou de eer aan jezelf
|
|
![]() |
|
Koningsdochter
Hobbyguru
Lid sinds: 25 Juni 2008 Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 22 December 2011 om 13:24 |
|
Dus toch laten rijzen. Er stond niets van in het recept. Er was achteraf een vraag over gesteld maar daar was ook niet opgereageerd. Dacht al dat dat het probleem wel eens zou kunnen zijn. Eigenlijk zou ik het voor de kerst nog eens moeten proberen he. Dan hebben we een eigen gebakken kerststol. Als ik er de puf voor heb doe ik het.
|
|
|
Groetjes, Clara
Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt! |
|
![]() |
|
Marileen
Hobbyguru
Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 22 December 2011 om 10:57 |
![]() |
|
Corrie
Hobbyguru
Lid sinds: 02 April 2006 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 5226 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 21 December 2011 om 15:09 |
|
Goed kneden Clara en ook lang genoeg laten rijzen liefs vlak bij de verwarming of in de vensterbank, plastic zak er over.
|
|
|
Hou de eer aan jezelf
|
|
![]() |
|
Marileen
Hobbyguru
Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 21 December 2011 om 15:00 |
|
Hahahah.....hoezo besmet met broodbakken??He b je gewone bloem gebruikt. Voortaan kun je beter zelfrijzend bakmeel gebruiken als je geen gist hebt. Sinasappelsap heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord, dat er dat in moet. En een cakeblik geeft niks hoor.....doe ik zo vaak. |
|
![]() |
|
Koningsdochter
Hobbyguru
Lid sinds: 25 Juni 2008 Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 21 December 2011 om 12:36 |
|
Aangestoken door jullie enthousiastme ben ik ook voor de bijl gegaan. Ik heb krentenbrood gebakken. Afgelopen zaterdag. De smaak was goed. alleen was hij erg kompact. Heeft iemand van jullie een idee hoe dat komt? Het was een recept met bloem en bakpoeder. Er moesten eieren, een paar eetlepels melk en een paar eetlepels sinaasappelsap door. en natuurlijk rozijnen, suiker en kaneel. Geen gist want dat had ik niet in huis dus heb ik net zo lang gezocht tot ik een recept zonder gist had. Het hele proces ging dus ook met de hand en daarna in de oven want een broodbakmachine heb ik niet. Eerst eens gewoon zo proberen. Het was zeker het proberen waard. En ik ga nog eens op zoek naar een ander recept. Kijken of het dan meer brood wordt en wat minder cake achtig. Oh ja, ik heb het gebakken in een cakeblik. Ik moest een broodbakblik hebben maar dat heb ik natuurlijk ook niet. Zou dat nog wat uitgemaakt hebben? |
|
|
Groetjes, Clara
Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt! |
|
![]() |
|
Corrie
Hobbyguru
Lid sinds: 02 April 2006 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 5226 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 18 December 2011 om 22:36 |
|
heb ik ook al vanaf 9 oktober maar brood bakken doe ik kan mij niet schelen hor
|
|
|
Hou de eer aan jezelf
|
|
![]() |
|
Leonie_y
Hobbyguru
Lid sinds: 19 Oktober 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 9435 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 18 December 2011 om 20:27 |
Misschien toch maar eens doen, alleen staat mijn hoofd er op dit moment niet naar ![]() |
|
|
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is
het glas is altijd halfvol |
|
![]() |
|
Lenie25
Hobbyguru
Lid sinds: 01 Februari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4034 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 18 December 2011 om 09:44 |
|
Oh wat ziet dat er lekker uit ik bak nooit brood heb weleens bij zo'n machine gestaan maar dacht dan laat maar. als ik jullie verhalen nu zo lees en de heerlijke plaatjes krijg ik spontaan zin om het ook eens te gaan proberen.
|
|
![]() http://spelen-met-kleurige-draadjes.blogspot.nl/ |
|
![]() |
|
my-angel
Newbie
Lid sinds: 01 Augustus 2011 Locatie: France Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 18 December 2011 om 09:08 |
|
Ook hier een eigen bakker! Meestal gewoon meergranen, alles met de hand! en in een gewonen oven.
Het is zoveel lekkerder en bovendien ook ik wil niet elke dag een uur in de auto zitten voor een brood. Alleen nu eten wij brood van de bakker (dat in de vriezer gaat) omdat ik niks mag doen en mijn man naast het werken en het huis houden geen zin heeft. |
|
![]() |
|
Marileen
Hobbyguru
Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 16 December 2011 om 22:59 |
|
Ja die heb ik ook zien staan, maar ik heb alles altijd los in huis om te bakken. Weet je wat ook lekkere broodmix is? Van het merk Euroshopper bij AlbertHein......heel goedkoop ook Ik heb het weleens gemaakt en het is echt heel lekker |
|
![]() |
|
Corrie
Hobbyguru
Lid sinds: 02 April 2006 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 5226 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 16 December 2011 om 20:37 |
|
zou het maar eens proberen ik hoor graag hoe hij is
|
|
|
Hou de eer aan jezelf
|
|
![]() |
|
Leonie_y
Hobbyguru
Lid sinds: 19 Oktober 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 9435 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 16 December 2011 om 19:58 |
|
Ik zag toevallig van de week bij Albert Heijn pakken krentenbroodmix staan om zelf helemaal een krentenbrood met spijs te maken. Ik heb er nog even mee in mijn handen gestaan, maar het toch weer terug gelegd. Misschien, als ik jullie verhalen zo lees, dat ik het toch nog ga halen
|
|
|
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is
het glas is altijd halfvol |
|
![]() |
|
Marileen
Hobbyguru
Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 16 December 2011 om 07:38 |
![]() |
|
Corrie
Hobbyguru
Lid sinds: 02 April 2006 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 5226 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 15 December 2011 om 23:12 |
|
Ik weet dat Lars alleen amandelen heeft gebruikt maar hoe veel weet ik echt niet, gewoon uit proberen er zat bij mij aardig wat in hoor dat maakt het juist zo lekker en de nootjes breek en snij ik in grote stukken hoor.
|
|
|
Hou de eer aan jezelf
|
|
![]() |
|
Koningsdochter
Hobbyguru
Lid sinds: 25 Juni 2008 Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 15 December 2011 om 20:57 |
|
Oh Corrie wat ziet dat er akelig lekker uit. Heerlijk zeg. Ik houd zo van brood met pitjes. En ook van krentenbrood. Mmmm.
|
|
|
Groetjes, Clara
Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt! |
|
![]() |
|
Wilma00
Hobbywonder
Lid sinds: 17 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 15 December 2011 om 20:00 |
|
Dank je wel Corrie
![]() Doe je de noten nog pletten? En als je die amandelen met de vijzel fijn maakt,wat moet er dan nog meer bij? En hoeveel amandelen heb je dan nodig? |
|
![]() |
|
Corrie
Hobbyguru
Lid sinds: 02 April 2006 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 5226 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 15 December 2011 om 19:42 |
|
een pak wit broodmix van bas v.d.hejden. een klein handje noten vruchtjes,sucade,sinasappelsnippers,rozijnen , klein beetje van dit alles spijs
maken zoals op het pak staat en voor de 1 ste keer rijzen alles erin doen. na de 1ste keer rijzen kneden en een rol maken de spijs erin en op rollen , weer laten rijzen en bakken maar.
De spijs heeft onze jongste gemaakt door amandelen met de vijzel fijn te maken. |
|
|
Hou de eer aan jezelf
|
|
![]() |
|
Wilma00
Hobbywonder
Lid sinds: 17 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Citeer Reply
Posted: 15 December 2011 om 16:00 |
Ik heb al de hele dag aan jou krentenbrood gedacht Corrie dat ziet er goed uit, zowel de tafel is erg mooi gedekt als wel die lekkere broden Wil je eens de bereidingswijze opschrijven van je spijs,noten .vruchten,rozijnenbrood??? |
|
![]() |
|
Reageer
|
Pagina 123> |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |