boekweitmeel |
Reageer | Pagina 12> |
Autheur | |
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 20 Oktober 2014 om 00:14 |
waar in godsnaam kan ik boekweitmeel kopen? Ik heb alles in huis om die ezelsbalk te maken behalve dus die boekweitmeel.
Op goegel gezien (winkels zijn nu toch dicht) en hier in de contreien is het precies niet te vinden. Op zoek naar dus dat meel kwam ik een recept van Jan in de zak tegen wat ook met boekweitmeel gemaakt wordt. Het zou dus ook al bijna verdwenen zijn in de keuken. Heeft er al iemand dat al gemaakt of kent iemand het nog van vroeger? Het zou dus een pappig deeg met rozijnen zijn die je in een kussensloop moet stoppen en dan een kleine drie uur moet koken. Moet je het warm eten of is het koud ook lekker? Of is het helemaal niet lekker en daarom misschien een bijna verdwenen recept? En is het als broodvervanger bedoeld of eerder als een snoepje/vieruurtje? |
|
|
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik koop boekweitmeel gewoon(Nederland) in de supermarkt,gebruik het voor de balkenbrij.Van Koopmans! Ik heb weleens gehoort van Jan in de zak,maar verder ken ik het niet,Ik denk wel dat je het uit jouw kussensloop moet halen voor je gaat slapen
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
hier is het in geen enkele supermarkt waar ik geweest ben te vinden. Zal straks eens naar een Aveve winkel gaan en anders in de natuurwinkel proberen.
Jan in de zak wil ik ook wel eens proberen te maken maar dat doe ik dan wanneer de lakens moeten ververst worden. Kan mijn kussensloop ineens afgekookt worden. (na drie uur gaat die wel proper zijn dan denk ik) |
|
|
|
kvdl
Hobbyguru Lid sinds: 26 Augustus 2013 Locatie: België Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bep, ik haal mijn boekweitmeel bij de Aveve of in Nederland
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
oke bedankt dan ga ik seffes is naar den aveve. Die is in Belgische (en niet in Noorse) normen juist achter de hoek
|
|
|
|
kvdl
Hobbyguru Lid sinds: 26 Augustus 2013 Locatie: België Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
sterker nog, voor ons is het de dichtstbijzijnde winkel. en je kunt er met de kruiwagen terecht!
|
|
JokeP
Hobbyguru Lid sinds: 25 Juli 2012 Status: Offline Points: 1570 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn moeder maakte vroeger regelmatig Jan in de Zak. Van gewoon meel zover ik weet. Inderdaad een pappig deeg met rozijnen. Zij deed het in een theedoek en het werd daarna in water gekookt.
Ze sneed daar als het koud was (of misschien ook nog wel een beetje warm) plakken van. We aten het altijd met boterjus (puur gesmolten boter/margarine) en bruine suiker (die dan smolt door de warme boterjus). Vond het als kind erg lekker.
|
|
Groetjes,
Joke Yesterday is history, tomorrow is a mystery, and today? Today is a gift, that's why we call it present. |
|
JokeP
Hobbyguru Lid sinds: 25 Juli 2012 Status: Offline Points: 1570 |
Post Options
Thanks(0)
|
P.s. wij aten het i.p.v. de broodmaaltijd.
|
|
Groetjes,
Joke Yesterday is history, tomorrow is a mystery, and today? Today is a gift, that's why we call it present. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Boekweit is een gewas dat op arme (redelijk onvruchtbare) gronden groeit, daarom raakt het uit beeld. Maar volgens mij is
er geen man/vrouw over boord als je dus een andere meelsoort gebruikt. Bij natuurwinkels hebben ze het altijd wel, in de gewone
super is het even zoeken.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
missie geslaagd. Staat nu op het vuur. alleen het meel heb ik er nog niet ingekapt. 'k denk dat het binnen een half uurke ongeveer moet, niet engeline? of moet het ineens mee gekookt worden?
|
|
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23668 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijn moeder gebruikte vroeger boekweitmeel en een andere meelsoort voor pannekoeken, maar het recept ben ik kwijt. Ik pak gewoon Koopmans pannenkoekmix en halveer alles, we zijn maar met zijn tweeën.
Zoals je ziet, gebruikte mijn moeder de oude spelling en Koopmans de nieuwe. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
Eerst het spek en de lever zachtjes koken,daarna eruit halen en heeeel klein snijden.terug in de pan.vuur op zijn kleinst laten.voorzichtig onder voortdurend stevig roeren het meel toevoegen,het moet zo stevig worden dat je het eigenlijk niet meer omgeroerd krijgt.Volgens oud recept moet het ook 3x ploffen??.Daarna in met koud water omgespoelde borden scheppen even met natte handen glad maken.goed af laten koelen en dan in folie of plastic in de koelkast bewaren.In plakken van een halve cm snijden in ruim boter lekker knapperig bakken .lekker op een witte boterham met boter met een beetje zout. ben benieuwd!
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja ik dacht dat het al zoiets was. Nog efkes en ik kan mijn forsbollen nog eens oefenen.
Het ruikt hier in ieder geval al heel lekker |
|
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
vwalla. 'k Heb hem juist in een schaal geplamuurd of af te laten koelen.
Maar volgende keer doe ik er al zeker meer vlees in. |
|
|
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
super,nu moet het goed afkoelen en daarna de koelkast in ,het moet zo stijf worden dat je het kunt snijden. Ik doe het snijden dan meestal met een broodmes(kartels)
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik denk dat ik een bijl of zoiets ga nodig hebben, het kwam er nu al als 1 blok uit en dermee dat ik heb moeten plamuren om het wat gelijk te krijgen.
|
|
|
|
lidy*
Hobbywonder Lid sinds: 03 Mei 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 619 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je maakt 't spannend, Bep! Ben benieuwd.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Moet het er zo uitzien? Of heb ik iets helemaal anders? Dit noemt men dus online koken. |
|
|
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het ziet er voor mij heel smakelijk uit.Ik maak er met natte handen meer een blok van,dan krijg je mooiere plakken.Wel in ruim boter lekker knapperig bakken,OO ik ga dit eind vd week ook maken.Heerlijk!!! hoop dat je het net zo lekker vind als wij!
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb er zo al stukjes van gegeten en dat mocht ik toch al. Als ik nu boebelen krijg dan weet ik waarvan.
|
|
|
|
Reageer | Pagina 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |