het proberen waard zou ik zeggen |
Reageer |
Autheur | |
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Februari 2015 om 14:19 |
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23668 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het gaat om het efkes laten schrikken in koud water, dat klinkt wel hard, maar dat doe ik altijd. Zagen jullie dat het niet meer zo gladjes was? Een beetje mottig rondom, net als bij mij.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik vond het er nog heel netjes uitzien, en geen geel te bespeuren. Als ik hardgekookte eieren pel nadat ik ze heb laten verschieten blijft er wel het een en ander in de schelp hangen. En naargelang de versheid van de eieren schiet er maar een half gepeld over omdat ze zo moeilijk pellen.
|
|
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8173 |
Post Options
Thanks(0)
|
Of ik ze laat schrikken of niet ik krijg altijd " mottige" eieren .
Toen las ik ergens : "kijk eens wat er gebeurt als je eieren in azijn legt " De schaal loste totaal op . |
|
Maria16
Duizendpoot Lid sinds: 16 Januari 2015 Status: Offline Points: 162 |
Post Options
Thanks(0)
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Des te verser het ei is, des te moeilijker zijn ze te pellen
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wel mensen, ik heb het dus geprobeerd.
Ik heb 2 eikes hardgekookt. Het ene heb ik direkt gepeld als het nog warm was (gaat altijd heel gemakkelijk dan) en het andere heb ik helemaal laten afkoelen om dan die truk te proberen met het glas. Nog nooit een ei zo slecht gepeld gehad. Ten eerste de schaal was gewoon gekrakkeleerd. Ten tweede ze bleef hardnekkig aan het ei hangen. Dus met twee vingers de schaal eraf halen ging zeker niet. Ten derde ik heb ze dan manueel moeten pellen en het was gewoon niet te doen. Heelder stukken ei bleven er aan de schaal hangen. Ik verkies de verbrande vingertoppen methode. |
|
|
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wij hebben zelf eieren van onze kippen,en heus een echt vers gekookt eitje pel je echt niet zo af.Mijn ervaring is dat eieren uit de winkel na het schrikken heel goed af te pellen,hoe verser het ei hoe slechter je het afpelt.
|
|
Reageer | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |