Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

het proberen waard zou ik zeggen

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Onderwerp: het proberen waard zou ik zeggen
    Posted: 09 Februari 2015 om 14:19
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23668
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 Februari 2015 om 17:37
Het gaat om het efkes laten schrikken in koud water, dat klinkt wel hard, maar dat doe ik altijd. Zagen jullie dat het niet meer zo gladjes was? Een beetje mottig rondom, net als bij mij.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 Februari 2015 om 17:43
ik vond het er nog heel netjes uitzien, en geen geel te bespeuren. Als ik hardgekookte eieren pel nadat ik ze heb laten verschieten blijft er wel het een en ander in de schelp hangen. En naargelang de versheid van de eieren schiet er maar een half gepeld over omdat ze zo moeilijk pellen.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8173
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 Februari 2015 om 18:14
Of ik ze laat schrikken of niet ik krijg altijd " mottige" eieren .


Toen las ik ergens : "kijk eens wat er gebeurt als je eieren in azijn legt " De schaal loste totaal op .

Back to Top
Maria16 View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 16 Januari 2015
Status: Offline
Points: 162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Maria16 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 Februari 2015 om 19:02
Hebben jullie deze al gezien?


https://www.youtube.com/watch?v=qSR9Z1H0ycs#t=14
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 09 Februari 2015 om 19:20
Des te verser het ei is, des te moeilijker zijn ze te pellen
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 17 Februari 2015 om 23:21
Wel mensen, ik heb het dus geprobeerd.
Ik heb 2 eikes hardgekookt. Het ene heb ik direkt gepeld als het nog warm was (gaat altijd heel gemakkelijk dan) en het andere heb ik helemaal laten afkoelen om dan die truk te proberen met het glas.

Nog nooit een ei zo slecht gepeld gehad.
Ten eerste de schaal was gewoon gekrakkeleerd.
Ten tweede ze bleef hardnekkig aan het ei hangen. Dus met twee vingers de schaal eraf halen ging zeker niet.
Ten derde ik heb ze dan manueel moeten pellen en het was gewoon niet te doen. Heelder stukken ei bleven er aan de schaal hangen.

Ik verkies de verbrande vingertoppen methode.
Back to Top
engeline View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 21 November 2007
Locatie: winssen
Status: Offline
Points: 3257
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer engeline Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 18 Februari 2015 om 10:39
Wij hebben zelf eieren van onze kippen,en heus een echt vers gekookt eitje pel je echt niet zo af.Mijn ervaring is dat eieren uit de winkel na het schrikken heel goed af te pellen,hoe verser het ei hoe slechter je het afpelt.
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.234 seconden.
Lang Yarns