Lekkere recepten |
Reageer |
Autheur | |
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 November 2018 om 14:45 |
Aangezien ik het oude receptentopic niet meer kan vinden, heb ik maar eens een nieuwe aangemaakt.
Gebakken zalm: Wij kopen meestal zalmfilet, dus zonder graat. Allereerst was ik de zalm onder de kraan. Daarna droog ik de moten met keukenpapier goed af en leg het op een bord. Eerst strooi ik er (matig) zout overheen. Daarna wat cayenne-peper, geelwortelpoeder of kerrie, citroengras en dille. Dit aan zowel de onder- als de bovenkant. Als de moten erg dik zijn, kan je de zijkanten ook wat kruiden. Vervolgens bestrooi ik de moten rondom met bloem, meestal spelt of boekweit, maar tarwebloem kan ook. Ze zien er dan helemaal wit uit. Sommigen gebruiken daar ook eiwit bij, maar ik meng bij voorkeur geen verschillende dierlijke producten. Dan verwarm ik olijfolie in een koekenpan. Als die de juiste temperatuur heeft, leg ik de zalmstukken in de olie. Regelmatig omkeren ook op de zijkanten. Het bakken duurt afhankelijk van de dikte zo'n 20 minuten. De laatste 5 minuten gaat er amandelschaafsel mee in de olie. Succes! |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8173 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bedankt voor het recept .
Ik ben een kluns op dat gebied . Het zijn moten die mijn man krijgt van zijn vriend ,die kennelijk ergens een visboer of zoiets als kennis heeft en er wel eens wat voor doet . De vriend is weduwnaar en hij krijgt dan teveel . Ik ga het proberen ,maar eerst moet de paling op . |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Heel veel kan er niet fout gaan. Er zijn ook kant en klare viskruidenmengsels te koop. Soms vind ik die niet erg bij zalm passen. Bovendien zitten er in mengsels smaakversterkers die wij bij voorkeur vermijden. Vandaar al mijn losse specerijen in de keuken.
Soms wil de zalm wel eens breken tijdens het omdraaien. Daarom snijd ik de stukken ook wel eens vooraf door op het "breekpunt". |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8173 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik gebruik ook nooit kant en klare mengsels .
Zit veel te veel zout in naar mijn smaak . Boven mijn uittrekbare afzuigkap zit een kruidenkastje ,waar heel veel potjes in passen . |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je kan ook de gekruide zalmfilet, zonder bloem of meel, in aluminiumfolie verpakken en in de oven laten garen. De vis blijft dan goed sappig. Voor de tijd moet je even op internet kijken, ik weet dat niet. Ik maak nooit zalm klaar omdat ik echt akelig wordt van de geur. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb vanmiddag 2 jaar koffiecorner en tips & trucs doorgespit... |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zoekfunctie en dan weten welk recept er ooit geplaatst is en op dat recept zoeken. Zo deed ik het.
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Reageer | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |