Hobbydoos receptenboek :) |
Reageer ![]() |
Pagina 12> |
Autheur | |
Jips ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 15 September 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4374 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 31 Maart 2012 om 17:30 |
Hebben jullie ook wel eens zoiets van pfffffffffffff wat moet ik nou weer koken? Eens wat anders dan de ordinaire hollandse pieper?
Wat vinden jullie ervan om met elkaar een receptentopic vol te storten om elkaar te inspireren in de keuken ![]() Ik zal aftrappen met 2 recepten waar ik altijd de spullen voor in huis heb. Groene macaroni Wat heb je nodig? (dit is op basis van 4 personen) -een zak penne (macaroni; mag natuurlijk ook een ander soort zijn!) -anderhalve doos spinazie à la crème blokjes (vriezer) -een potje groene pesto -2 blikjes tonijn op water Kook de macaroni volgens verpakking. Ontdooi de spinazie à la crème (dit kun je bijv. ook vast 's morgens in de koelkast zetten) en verwarm deze. Doe er een half potje groene pesto doorheen en de tonijn. Verwarm dit goed door. Doe de saus door de macaroni. Je kunt er eventueel ook nog fijn gesneden hard gekookt ei doorheen doen. Eet smakelijk! ![]() Pilav Wat heb je nodig: (op basis van 4 personen) -500gram kipfilét -750 gram uien -een groot blik perziken -1 goedkoop zakje tomatensoep -sambal -verse knoflook -2 eetlepels ketjap -zout en peper -zilvervliesrijst Kook de rijst volgens verpakking. Pel en snij de uien en bak deze met de kipfilét en alle kruiden (behalve de ketjap) in een beetje olie. Laat de perziken uitlekken, MAAR vang het sap op in een schaal. Maak het zakje tomatensoep aan met de perzikensap. Voeg de ketjap toe aan de uien en kipfilét en de aangemaakte tomatensoep. Laat dit even doorpruttelen. Wordt je saus te dik? Doe er dan wat heet water uit de waterkoker bij tot je de gewenste dikte hebt. Eet smakelijk! ![]() Wie volgt???????? |
|
Naast de GFT container staat een WTF container,
voor onacceptabel gedrag. |
|
![]() |
|
Wanda ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 30 December 2007 Status: Offline Points: 2280 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
een heel makkelijk recept.
shoarma bakken in een ovenschotel doen daar boven op sperciebonen (evt. blik) en daar bovenop zwitserse ovenschotel van aviko een tijdje in de oven en klaar is kees |
|
WANDA
![]() Niemand is volmaakt, en daar ben ik het perfecte voorbeeld van |
|
![]() |
|
MariaLA ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 23 Augustus 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pastasalade.
pasta koken selleriesalade erdoor, tomaatjes, lenteui, paprika, met vlees; ham of kippen reepjes (beleg) Soms doe ik er perziken op sap doorheen (klein gesneden!) \ Een dag van te voren maken, en op het allerlaatst chashewnoten gehakt erdoor. sajoer boontjes met witte rijst. Conimex boemboe sajoerboontjes, spercieboontjes koken, boemboe erbij en doorwarmern. één dag van te voren maken...nog lekkerder. wie zonder vlees wil een gekookt eitje erbij, heerlijk! snel en lekker :) :) |
|
![]() |
|
Leonie_y ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 19 Oktober 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 9435 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Snelle chili con carne:
Nodig: 1 blik capucijners rundgehakt 2 grote uien knoflook 2 rode paprika's in blokjes (ik heb ze meestal al kant en klaar gesneden in de diepvries liggen) 1 zakje mix voor chili con carn van Knorr 1 groot blik tomatenpuree Uien snipperen blik capucijners uit laten lekken knoflook heel fijn snipperen Gehakt rullen in de pan, uien toevoegen en even lekker laten pruttelen knoflook toevoegen en even meebakken paprika's erbij en meebakken tomatenpuree erbij en even meewarmen het zakje Knorr volgens de gebruiksaanwijzing erbij Op het laatste moment de uitgelekte capcijners mee warmen Zelf vind ik het lekker om ook een klein blikje in blokjes gesneden ananas erbij te doen voor het frisje, maar onze kinderen zijn er niet zo dol op Lekker met een frisse salade erbij |
|
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is
het glas is altijd halfvol |
|
![]() |
|
sjaak ![]() Hobbywonder ![]() ![]() Lid sinds: 30 Mei 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 587 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vruchtenrijst:
Rijst koken. Kipfiletblokjes bakken,gesneden banaan erbij,blikje mandarijntjes,klein blikje ananas erdoor.Dan pak tomato frito erdoor.Lekker pittig maken met paprikapoeder en beetje sambal.Voor de liefhebbers kunnen er ook nog champignons door(lusten ze bij mij niet).Lekker laten pruttelen en samen met de rijst eten.(ps.de rijst kook ik in een kippenbouillonblokje.) |
|
[IMG]http://i1125.photobucket.com/albums/l587/gif-mania/album19/x_8941aa5.gif">
|
|
![]() |
|
haakAB ![]() Hobbywonder ![]() ![]() Lid sinds: 07 Januari 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wat bij ons favoriet is (vooral bij mijn 3-jarige slechte eter) is Dora-pasta. Ik heb dus altijd wel een pak in huis. Soms met een sausje uit een pakje, soms met gepureerde groenten-saus.
Dus: 1 pak Dora-pasta 2 paprika's (waar ze dus ook verzot op is en ik altijd in huis heb) gehakt of een blikje smac mexico-melange restant van de groenten van max 2 dagen ervoor Als de pasta gekookt is, alles in één pan doen en smullen maar
|
|
![]() |
|
hitsje ![]() Hobbywonder ![]() ![]() Lid sinds: 07 Maart 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Goed idee dit!
Vandaag hebben we dit Kip pilav geprobeerd, was echt lekker!! En makkelijk na een dag werken. 1 van onze favoriete en makkelijk recepten: sate gehakt schotel. Nodig: Gehakt satésaus die je nog moet aanmaken met heet water gesneden spitskool en aardappel puree voor oven schotels. Bak de gehakt rul. In een andere pan de spitskool roerbakken. De aardappelpuree aanlengen met water. Als de gehakt gaar is en ongeveer drie eetlepels satésaus er bij doen en er heet water opgieten, goed roeren totdat er een saus ontstaat. Als alles klaar en gaar is eerst de gehakt in de ovenschotel doen, daarboven op de spitskool en dan de aardappelpuree. Dan in de oven tot dat er een lekker bruin korstje op de aardappelpuree is. Eet smakelijk! |
|
![]() |
|
Frea H. ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 07 April 2010 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ik wil morgen spitskool eten,ga het gelijk uitproberen.Bedankt.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
mayolijn ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 01 November 2005 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1192 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ik heb hier een spitskool liggen en wist niet hoe ik het klaar moest maken. Nu dus wel, hoe lang moet je de kool roerbakken? tot het zacht is, glimt? Echt nog nooit een kool klaar gemaakt.
|
|
*~~*Groetjes van Mayolijn*~~*
|
|
![]() |
|
marjolein2202 ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 27 September 2010 Status: Offline Points: 1746 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
De spitskool ( mjummie, die eet ik vaak!) kan je idd roerbakken dat hoeft niet lang. Moet wel een beetje knaperig blijven. Je kan het ook koken, 5 minuten is echt meer dan genoeg.
Of ik gebruik het idd vaak in overschotels. ik heb nog een heel lekker recept met spitskool en gehakt maar dat moet ik dan even overtikken. Oh heel kort koken paar minuten en dan afgieten en er komijnekaasblokjes doorheen is ook mjummie!
|
|
![]() |
|
Kaki ![]() Duizendpoot ![]() Lid sinds: 06 Oktober 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 280 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Heerlijk! Ik doe er altijd nog seroendeng overheen nadat de schotel uit de oven komt. Jammie!
|
|
Groetjes Claudia
|
|
![]() |
|
Saskia_ ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 23 Oktober 2011 Status: Offline Points: 1199 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ik weet ook nog een lekkere ovenschotel met spitskool.
Aardappels koken en puree van maken, spitskool even overkoken Varkenshaas (is het lekkerste, maar kipfilet is natuurlijk goedkoper en ook prima) marineren in Conimex Marinademix sate. En dan heb je nog kerriesaus nodig, die vind ik ook het lekkerste van Conimex. Ovenschaal invetten, onderin de spitskool, kerriesaus er overheen, dan de varkenshaas of kipfilet en tenslotte de aardappelpuree erover. De oven in en smullen maar! Een ander lekkere overschotel met zuurkool, gehakt en banaan vind ik deze: http://www.smulweb.nl/recepten/827378/Zuurkool-banaan-ovenschotel Groetjes, Saskia
|
|
![]() |
|
doortje ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 27 November 2011 Status: Offline Points: 2062 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ik heb dit weekend de pilav gemaakt mjam mjam mjam het was HEERLIJK
|
|
![]() |
|
hitsje ![]() Hobbywonder ![]() ![]() Lid sinds: 07 Maart 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Inderdaad niet te zacht lekker knapperig en seroendeng erbij is ook heerlijk, was ik gisteren heelmaal vergeten erbij te zetten.
|
|
![]() |
|
Daymoon ![]() Hobbywonder ![]() ![]() Lid sinds: 01 Juni 2010 Status: Offline Points: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Andere variant groene macaroni:
Macaroni spekblokjes spinazie a la creme pakje paturain Macaroni koken volgens pak, spekjes uitbakken en spinazie erbij (ik giet altijd wel even wat vet weg van de spekjes). Als de spinazie is ontdooit paturain erbij en even laten doorkoken. Heerlijk!
|
|
![]() |
|
mayolijn ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 01 November 2005 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1192 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SNELLE MACARONI MET IJSBERGSLA Spiraal macaronie of een andere soort. IJsbergsla Boursin Spekjes Blik perzikken Evt. champignons uitgebakken. Pasta klaarmaken als op verpakking. Spekjes bakken, vet er af gieten. Met de Boursin ( of goedkoper merk) door de pasta roeren. Dan de in blokjes gesneden perzik, in fijne reepjes gesneden ijsbergsla er door heen scheppen. Eventueel de aangebakte champignons er bij. En smullen maar. |
|
*~~*Groetjes van Mayolijn*~~*
|
|
![]() |
|
Saskia_ ![]() Hobbyguru ![]() ![]() Lid sinds: 23 Oktober 2011 Status: Offline Points: 1199 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Even de geordende kant in mij: Misschien is het handig om net als Jips even de naam of hoe je het ook noemt van het recept dik gedrukt (en onderstreept) te vermelden. Want als we een pagina of wat verder zijn met lekkere recepten zoekt dat stukken makkelijker ... Of is dit ijdele hoop?
![]() |
|
![]() |
|
engel ![]() Groupie ![]() ![]() Lid sinds: 28 Februari 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oh, wat een lekkere recepten maar... die pakjes en zakjes staan mij niet zo aan i.v.m. de hoge bloeddruk!
Lekker recept met spitskook maar kan prima met gewone witte kool
teen knoflook
gesneden ui
eetlepel sambal
200 gram gehakt
1/4 witte kool
1 kop bulgur
zout/peper voor de liefhebber bouillonblokje (ik mag het niet)
in 2 eetlepels knoflook, ui en sambal fruiten
gehakt erbij laten bruine
dan geschaafde witte kool goed omscheppen dan 1 kop bulgur erbij goed doorroeren kop boulon erbij deksel op de pan vuur zachtjes en laten garen +_ een kwartiertje en dan opscheppen, heerlijk! je kunt er een salade bij geven maar wij doen meestal tomatenpartjes erbij. Eetsmakelijk!
variant i.p.v. sambal kerrypoeder en wat stukjes anannas er door roeren.
|
|
lieve groet Constance
|
|
![]() |
|
engel ![]() Groupie ![]() ![]() Lid sinds: 28 Februari 2012 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sinds kort heb ik een slow cooker nou die is helemaal geweldig vooral voor stoofpotjes en je hebt er geen omkijken naar. Een hele rode kool met appeltjes enz. gaat er ook in de porties vries ik in! Suddervlees, chili concarne enz. heerlijk!Echt een aanrader voor de liefhebber!!
|
|
lieve groet Constance
|
|
![]() |
|
simonevv ![]() Hobbyguru ![]() Lid sinds: 03 December 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Brieschotel Voor 4 personen 200 gr Brie Doosje champignon, ovenschaal 2 liter Ketjap 400 gr Aardappelschijfjes Slagroom 2 uien Geraspte kaas Aardappelen schillen en in plakjes snijden (en wassen) en koken in kokend water 4 minuten (half gaar) champignons in plakjes snijden en voor bakken zonder boter. De uien fijn snijden, en fruiten in boter of olijfolie. Champignons erbij en een scheutje ketjap en door elkaar roeren. Brie in plakjes snijden. Ovenschaal insmeren en een laagje aardappelen dakpansgewijs erin Laagje brie, prutje van ui champignons en ketjap erop. Laagje Brie en weer een laagje aardappelen Slagroom erover heen gieten en afwerken met de geraspte kaas. In de oven op 180 graden een half uurtje. Is ook lekker met gehakt of met kipblokjes Eet smakelijk, Lekker met rauwkost . een vegetarische schotel, die ook heel goed kan met vlees |
|
![]() |
|
![]() |
Reageer ![]() |
Pagina 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |