wat eten we vandaag (deel??) |
Reageer | Pagina <1 23456> |
Autheur | |
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
Waarvan? De versgemaakte pasta, de chili van Jamie Oliver of de Boemboe Bali |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
van de boemboe want dat valt best mee qua werk zeg je. Ik kende en ken nog altijd die hele boemboe niet. Als het niet te lastig is om op te schrijven (desnoods een link)? Al bedankt op voorhand.
De chili en pasta heb ik zelf de recepten. |
|
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bep, maak jij zelf pasta - echt ? Diepe frons hier, zal het binnenkort eens proberen of moet ik dan eerst bij de kringloop zo'n pasta ding scoren ?
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik heb het recept, maar nog nooit zelf gemaakt.
Ik had in de uitverkoop zo'n pastamachine aan -70% gekocht. En de zoon die toen nog thuis woonde heeft (met zijn voormalig lief) toen pasta gemaakt. Alles hing vol bloem en nadien stukskes pasta. Was wel lekker. Toen heb ik speciale bloem 00 gaan halen en die staat nog altijd hoog en droog in de kast. Ik heb juist gezien ten minste houdbaar tot 08/11/2013. Kan nog ni slecht zijn zolang ik geen beestjes zie kruipen. En in feite is dat heel simpel, gewoon een eike in het kuiltje van de bloem leggen en ge begint. (Op tv toch). Dat door die molen draaien is het moeilijkste, zeker als ge het heel fijn wilt hebben. Maar ik ben al content met ietskes dikkere. |
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het lijkt mij maar gedoe hoor.
Zal best lekker zijn, maar dan toch. En ik hou het meest van het mondgevoel van macroni. Lijkt me moeilijk om die holle dingetjes te maken. Vandaag: Macaroni met ham en kaas ala oma |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Janne Marie
Hobbyguru Lid sinds: 15 December 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3141 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gisteren had ik bietjes, zelf gesneden. Moet er nu aan denken vanwege die pasta die niet te dik moet zijn. Bietjes dus ook niet want ze zaten hier te klagen dat ik ze te dik had gesneden.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
DE Oplossing : Benodigdheden :
per klager : 1 bord, 1 mesje (niet te scherp), 2 kilo bietjes 1 tafel en stoelen (1 per klager) zet ze aan tafel, schotel het hen voor en geef ze 30 minuten om die 2 kilo (per persoon) schoongemaakt en fijn gesneden klaar te hebben. Wedden dat het in ene keer wel goed was zoals jij ze had gesneden? |
|
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik kook de bietjes wel zelf en dan rasp ik ze . In een ver verleden heb ik ook 1x commentaar gehad op plakken biet ( ik gruw van biet en ik ken de reden ,die komt nog uit mijn jeugd ). Naast je bord ligt een mes die is om iets fijn te snijden was toen mijn antwoord .
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik kook de bietjes.
laat ze afkoelen Schil ze Pak de kaasschaaf en maak plakjes Nooit te dik |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik schil de rauwe bietjes en rasp ze in kleine snippers. Daarna kook ik ze met een snufje gele basterdsuiker en gesnipperde uien in een kleine 10 minuten gaar. Ik zorg dat ze precies droog gekookt zijn zodat ik geen kookwater hoef af te gieten.
|
|
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
zo moeilijk is zelf pasta maken niet.
MIjn probleem alleen is dat mijn voorraadje pastabloem binnenkort op is en de Xenos verkoopt ze niet meer... dus bep... waar hedde gij die van u vandaan? Enne... het is inderdaad berg bloem maken, per 100 gram bloem een eitje, dan een beetje zout en scheutje olijfolie toevoegen. Eerst met vork ei zoveel mogelijk door bloem roeren en dan pas met handen gaan kneden (scheelt hoop rotzooi aan handen.. vooral handig als er toevallig net iemand aan de deur komt... wat bij mij altijd schijnt te gebeuren als ik ermee bezig ben). Als je uitgekneed bent de bol even doormidden snijden om te zien of er geen "bloembolletjes" meer inzitten. Dik 20 minuten in de koelkast laten rusten en dan door de pastamachine halen. Let op: Doe dit dusdanig vaak dat het deeg soepel gaat aanvoelen... dat deed ik de eerste keer dus niet, er één keer doorheen gehaald en toen tagliatelli ervan gemaakt... sloeg grijs uit in de pan... heb de pastamachine daarna weer een half jaar op zolder gehad :) |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
de bloem heb ik bij ons in de Carrefour gehaald.
De Cecco Farina di Grano Tenero "00". In een aveve winkel zou je ook Italiaanse 00 bloem moeten kunnen vinden en misschien in de AH ook. Maar zou het ook niet met patentbloem kunnen? Want die is ook juistekes ietskes fijner dan andere bloem. |
|
|
|
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
Onze AH heeft alleen Pizzameel (en om het leuk te maken lijkt de verpakking sprekend op de pastameel die ik uit de Xenos had... dus heb ik mijn schoonzus pas maar blij gemaakt met een zakje pizzameel... iets met beter opletten enzo).
Maar je hebt gelijk, ik zal het binnenkort eens met patentbloem proberen (nog anderhalve zak pastameel over) |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
gevonden op internet
Patentbloem lijkt op Italiaanse 00-bloem http://www.pastamaken.nl/pastameel/ en hier zeggen ze dan weer dat je geen 00 bloem mag gebruiken voor pasta. Dus als de patentbloem geen voldoening geeft kan je misschien zien of je ergens durumbloem kunt vinden. |
|
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Voor de pizza gebruik ik altijd een deel griesmeel . . . Met de hand kneden las ik net eerst het nat met het droog vermengen en dat tijd geven
zodat het vocht opgenomen kan worden en dan pas kneden - dat schijnt een hoop geknoei te voorkomen. Heb laatst pizzadeeg met
de hand gekneed en was niet tevreden, vandaar dat nalezen.
|
|
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dank Bep, ik zal eens gaan neuzen!
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12059 |
Post Options
Thanks(0)
|
Van al die rode bietjes hier te lezen heb ik ook rode bietjes gekocht en klaargemaakt. (Had nog nooit verse bietjes klaargemaakt of gegeten).
Het was dus echt lekker vond ik, maar jullie hadden wel mogen waarschuwen voor de bijna doodervaring van de dag erna. Ik sta dus op, ga naar het toilet laat het teveel aan water in mijn lichaam lopen. Sta recht en wil doortrekken en zie alleen maar een bloedkleur. Rap doorgetrokken maar van het verschieten slaat het op mijn darmen, dus maken dat ik er terug opzit. Wc papier gepakt en toen was het nog erger : alles vol bloedkleur, wc papier, wc pot. 'k was opslag tegoei wakker met bijna geen bloed meer in mijn lijf. 'k zag wat wittekes. En toen viel mijne frank dat die rode bieten misschien ook een beetje kleurstof in het lichaam afgeven. Maar dat het zo erg was daar verschoot ik dus van. Sjaans dat ik niet naar de dokter een plaske moest binnenbrengen die dag, 'k zou prompt opgenomen worden en ze zouden een priester gestuurd hebben denk ik. |
|
|
|
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
Lol... herkenbaar verhaal Bep... heel herkenbaar :)
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ha-ha, inderdaad Bep: rode bieten zijn na 2 uur op de WC al te herkennen. Maar als je dit toevallig zou overkomen tijdens doktersbezoek dan wordt er geen bloed gemeten. Maar als je het niet weet, schrik je er van.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dikke pret, dit verhaal bep!!
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Reageer | Pagina <1 23456> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |