Wat staat op het menu? |
Reageer | Pagina <1 3031323334> |
Autheur | |
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Courgette koekjes met basmatimayonaise en een salade.
Recept staat in topic "recepten" |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Chrissie
Hobbywonder Lid sinds: 01 April 2020 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 733 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben al heel lang vegetariër en ik eet bijna nooit knutsel-hutsel-burgers... Vaak doen ze te erg hun best en dan krijg je vreemde etenswaren. Laatst had ik een burger met zeewier en linzen en die smaakte naar kauwgom die je op de stoep ziet plakken. Niet dat ik dat ooit heb geproefd maar ik moest eraan denken.
Maar het kan natuurlijk ook lekker zijn. Een recept dat ik gisteren heb gemaakt en dat iedereen lekker vond: Pizza met spinazie & feta (vegetarisch) 1 kant-en-klare pizzabodem (of je maakt zelf een dunne plaatpizzabodem) 450 gram spinazie olijfolie 1 teen knoflook, fijngehakt; of twee als je wilt 120 gram ricotta oregano nootmuskaat zout en versgemalen zwarte peper 250 gram verkruimelde feta een grote rode ui wat paddestoelen geroosterde pijnboompitjes De oventemperatuur en baktijd hangt af van de bodem die je hebt. Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de knoflook toe en smoor hem 1 minuut. Schep de spinazie in delen door de olie totdat alles is geslonken. Druk de spinazie tegen een zeef om het vocht eruit te drukken. Snijd de spinazie grof. Doe hem in een kom en vermeng met de ricotta. Breng op smaak met oregano, nootmuskaat, zout en peper. Strijk met mengsel uit over de pizzabodem. Snijd de ui in ringen en de paddestoelen in stukjes en verdeel over de pizza. Verkruimel de feta (als je van een zoute smaak houdt lekker veel feta, als je daar niet van houdt wat minder). Bak hem af tot de bodem goudbruin is. Bij het serveren strooi je de pijnboompitjes erover. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ga me zo wagen aan het gevulde tomaten recept van Francis, voorbereiden dacht ik. Eerst ff goegelen wat men zoal in tomaten stopt want ik heb nog wel dit en nog wel dat in de koelkast wat misschien ook op moet/kan. We krijgen er sla bij . . . want de kroppen zijn mooi en anders wordt t kippenvoer en da's jammer - ik ben nu al heel ruim ik gebruik alleen de harten en de kippen smikkelen van de rest.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb inderdaad goegel gevraagd wat is een Toscaanse Carré, zelf ken ik alleen die koeken en dat ding in Mokum. Ik ben zelf ook wel gecharmeerd van die vegetarische hutsel-knutsel dingen die ze tegenwoordig kunnen maken. Maar wat me tegenwoordig vaak tegenhoud is dat ik niet snap wat ze er allemaal instoppen. Dat krijg je ervan zodra je de kleine lettertjes gaat lezen :-( Vanavond eten we de 2e ribkarbonade, ze waren nogal groot . . . en sla, want natuurlijk zijn alle slakroppen tegelijk goed in de moestuin. En dan moet ik nog even denken, de piepers die bijna op zijn of iets anders . . .
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
Er staan afbeeldingen op google? Schrijf in je googlevan " Toscaanse carree " en dan klikken en bij afbeeldingen zie je er veel staan
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Peentjes ,piepers en vis .
Maar dat is al om half een,want wij eten altijd 's middags warm . Morgen zien we wel weer . Ik zag nog oliebollen in de diepvries .😂 |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Verder ribkarbonade (eet ik eigenlijk nooit, maar de slager had denk ik niet goed gelezen), dan ja dan . . . piepers ? Of koolhydraatarm quinoa ??? Wie zal het zeggen, morgen weet ik meer :-)
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Even de zoekfunctie gebruiken Francis. Denk dat je het dan zal vinden. Anders zet ik er wel even een recept in, komt het vanzelf weer naar voren |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
Aha, ik wist niet dat er zo'n topic bestond hier. Waar staat dat zo ongeveer?
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wij zijn op een koolhydraatarm dieet. Dus vandaag eten wij, koolhydraatarme tomatensoep met koolhydraatarm knoflookbrood. En koolhydraatarme rosbief salademet een groene pesto dressing.
Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in de recepten dan zal ik het in het topic "recepten" zetten 🙋♀️ |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Broccoli ,komkommer ,gemengde sla , aardappelen ,karbonade .
Ik een stukje en mijn man een hele ,als hij dan weer speklappen eet ,heb ik nog een halve in de diepvries . Morgen worden het de tomaten met gehakt van Francis . Ik koop altijd rundergehakt en varkensgehakt ,omdat ik half om half te vet vind meng ik het zelf . Ik deel het in porties en die gaan de diepvries in . Gisteren hadden ze in de supermarkt "lelijke "groenten . Scheelde zowat de helft in prijs . Een kromme komkommer maakt toch niets uit als je hem toch niet in de lengte gebruikt . Vroeger hadden we ze zelf in de tuin ,maar dat gaat niet meer , en dan waren de peentjes ,komkommers en snijbonen enz ook niet allemaal recht . Door die corona ,zat ik te denken ,waarom moeten we toch het hele jaar aardbeien willen eten , en laten we rozen uit weet ik niet waar vandaan komen ? |
|
Dilianne
Hobbyguru Lid sinds: 09 Oktober 2012 Locatie: Brabant Status: Offline Points: 3043 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nog niet bekend
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
Als alles loopt zoals het moet lopen, dan is het vanavond witte kool met witte saus en een Toscaanse carré. (veggie)
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ Iw1463 Als het maar naar binnengaat, ja toch?
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
en dan kom je tot het besef dat er echt verschillen tussen België en Nederland zijn. Terwijl ze ook nog eens niks lust, dus ik was met verbazing geslagen.
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ Iw1463
Wij nemen gewoonlijk gewoon gemengd gehakt.
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
@francis, ik vraag me op eens af, wat voor gehakt is eigenlijk het meest "normaal" in België ? Zelf ben ik van huis uit half om half gewend (half varken half koe). Later ben ik na veel gedoe en wennen over gegaan op rundergehakt en ik lust ook lamsgehakt. Maar ik heb pas een half varken gekocht en na wat twijfelen heb ik het gehakt daarvan niet laten mengen en dat viel me erg mee - ik had verwacht dat het vetter zou zijn.
|
|
Lelie
Hobbyguru Lid sinds: 14 Juni 2013 Locatie: Nederland Status: Offline Points: 1547 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb gister kant en klaar meel gekocht om pizza deeg te maken, ben benieuwd! Niet van koopmans, het lag in het schap met de pasta. Twijfel of ik dat ga maken, of verse pasta (ravioli ricotta spinazi). Maar misschien bewaar ik die voor morgen, als ik laat gewerkt heb.
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb het recept aangevuld |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ben dan zo benieuwd hoelang dat in de oven moet , op hoeveel graden ?
Ik ben een klungel wat dat betreft . |
|
Reageer | Pagina <1 3031323334> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |