Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Wat staat op het menu?

 Reageer Reageer Pagina  <1 3031323334>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Jondala View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 Mei 2015
Locatie: Best
Status: Offline
Points: 1516
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Jondala Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 02 Juni 2020 om 17:59
Courgette koekjes met basmatimayonaise en een salade.
Recept staat in topic "recepten"
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
Back to Top
Chrissie View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 01 April 2020
Locatie: Nederland
Status: Offline
Points: 733
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Chrissie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 02 Juni 2020 om 16:49
Ik ben al heel lang vegetariër en ik eet bijna nooit knutsel-hutsel-burgers... Vaak doen ze te erg hun best en dan krijg je vreemde etenswaren. Laatst had ik een burger met zeewier en linzen en die smaakte naar kauwgom die je op de stoep ziet plakken. Niet dat ik dat ooit heb geproefd maar ik moest eraan denken.
Maar het kan natuurlijk ook lekker zijn. 

Een recept dat ik gisteren heb gemaakt en dat iedereen lekker vond:

Pizza met spinazie & feta (vegetarisch)

1 kant-en-klare pizzabodem (of je maakt zelf een dunne plaatpizzabodem)
450 gram spinazie
olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt; of twee als je wilt
120 gram ricotta
oregano
nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper
250 gram verkruimelde feta
een grote rode ui
wat paddestoelen
geroosterde pijnboompitjes

De oventemperatuur en baktijd hangt af van de bodem die je hebt.

Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de knoflook toe en smoor hem 1 minuut. Schep de spinazie in delen door de olie totdat alles is geslonken. Druk de spinazie tegen een zeef om het vocht eruit te drukken. Snijd de spinazie grof. Doe hem in een kom en vermeng met de ricotta. Breng op smaak met oregano, nootmuskaat, zout en peper. 

Strijk met mengsel uit over de pizzabodem.
Snijd de ui in ringen en de paddestoelen in stukjes en verdeel over de pizza. Verkruimel de feta (als je van een zoute smaak houdt lekker veel feta, als je daar niet van houdt wat minder).

Bak hem af tot de bodem goudbruin is. Bij het serveren strooi je de pijnboompitjes erover.







Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 02 Juni 2020 om 14:33
Ik ga me zo wagen aan het gevulde tomaten recept van Francis, voorbereiden dacht ik. Eerst ff goegelen wat men zoal in tomaten stopt
want ik heb nog wel dit en nog wel dat in de koelkast wat misschien ook op moet/kan.
We krijgen er sla bij  . . . want de kroppen zijn mooi en anders wordt t kippenvoer en da's jammer - ik ben nu al heel ruim ik gebruik alleen 
de harten en de kippen smikkelen van de rest.
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Mei 2020 om 09:40
Ik heb inderdaad goegel gevraagd wat is een Toscaanse Carré, zelf ken ik alleen die koeken en dat ding in Mokum. Ik ben zelf ook wel 
gecharmeerd van die vegetarische hutsel-knutsel dingen die ze tegenwoordig kunnen maken. Maar wat me tegenwoordig vaak tegenhoud is dat
ik niet snap wat ze er allemaal instoppen. Dat krijg je ervan zodra je de kleine lettertjes gaat lezen :-(

Vanavond eten we de 2e ribkarbonade, ze waren nogal groot . . . en sla, want natuurlijk zijn alle slakroppen tegelijk goed in de moestuin.
En dan moet ik nog even denken, de piepers die bijna op zijn of iets anders . . . 
Back to Top
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 559
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Mei 2020 om 13:22
Er staan afbeeldingen op google? Schrijf in je googlevan " Toscaanse carree " en dan klikken en bij afbeeldingen zie je er veel staan
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Mei 2020 om 10:50
Peentjes ,piepers en vis .

Maar dat is al om half een,want wij eten altijd 's middags warm .

Morgen zien we wel weer .

Ik zag nog oliebollen in de diepvries .😂
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Mei 2020 om 10:41
Originally posted by francis3 francis3 wrote:

Als alles loopt zoals het moet lopen, dan is het vanavond witte kool met witte saus en een Toscaanse carré. (veggie)
Wat is een Toscaanse carré ??? Zelf ga ik zo kijken of ik genoeg tuinbonen kan vinden voor vanavond.
Verder ribkarbonade (eet ik eigenlijk nooit, maar de slager had denk ik niet goed gelezen), dan ja dan . . . piepers ? Of koolhydraatarm quinoa ???
Wie zal het zeggen, morgen weet ik meer :-)
Back to Top
Jondala View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 Mei 2015
Locatie: Best
Status: Offline
Points: 1516
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Jondala Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 15:36
Originally posted by francis3 francis3 wrote:

Aha, ik wist niet dat er zo'n topic bestond hier. Waar staat dat zo ongeveer?


Even de zoekfunctie gebruiken Francis. Denk dat je het dan zal vinden. Anders zet ik er wel even een recept in, komt het vanzelf weer naar voren
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
Back to Top
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 559
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 14:08
Aha, ik wist niet dat er zo'n topic bestond hier. Waar staat dat zo ongeveer?
Back to Top
Jondala View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 Mei 2015
Locatie: Best
Status: Offline
Points: 1516
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Jondala Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 13:48
Wij zijn op een koolhydraatarm dieet. Dus vandaag eten wij, koolhydraatarme tomatensoep met koolhydraatarm knoflookbrood. En koolhydraatarme rosbief salademet een groene pesto dressing.
Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in de recepten dan zal ik het in het topic "recepten" zetten 🙋‍♀️
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 11:47
Broccoli ,komkommer ,gemengde sla , aardappelen ,karbonade .

Ik een stukje en mijn man een hele ,als hij dan weer speklappen eet ,heb ik nog een halve in de diepvries .

Morgen worden het de tomaten met gehakt van Francis .

Ik koop altijd rundergehakt en varkensgehakt ,omdat ik half om half te vet vind meng ik het zelf . Ik deel het in porties en die gaan de diepvries in . Gisteren hadden ze in de supermarkt "lelijke "groenten .
Scheelde zowat de helft in prijs . Een kromme komkommer maakt toch niets uit als je hem toch niet in de lengte gebruikt .

Vroeger hadden we ze zelf in de tuin ,maar dat gaat niet meer , en dan waren de peentjes ,komkommers en snijbonen enz ook niet allemaal recht .

Door die corona ,zat ik te denken ,waarom moeten we toch het hele jaar aardbeien willen eten , en laten we rozen uit weet ik niet waar vandaan komen ?
Back to Top
Dilianne View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 Oktober 2012
Locatie: Brabant
Status: Offline
Points: 3043
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Dilianne Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 11:22
Nog niet bekend
Back to Top
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 559
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 10:38
Als alles loopt zoals het moet lopen, dan is het vanavond witte kool met witte saus en een Toscaanse carré. (veggie)
Back to Top
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 559
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 10:35
@ Iw1463 Als het maar naar binnengaat, ja toch? 
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 08:36
Originally posted by francis3 francis3 wrote:

@ Iw1463 
Wij nemen gewoonlijk gewoon gemengd gehakt. 
Het zijn soms van die gedachten die je invallen. Ik heb ooit mijn nichtje voor het ontbijt een 1cm dikke plak tong in gelei weg zien werken
en dan kom je tot het besef dat er echt verschillen tussen België en Nederland zijn. Terwijl ze ook nog eens niks lust, dus ik was met verbazing geslagen.
Back to Top
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 559
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mei 2020 om 00:00
@ Iw1463 
Wij nemen gewoonlijk gewoon gemengd gehakt. 
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 24 Mei 2020 om 20:12
@francis, ik vraag me op eens af, wat voor gehakt is eigenlijk het meest "normaal" in België ? Zelf ben ik van huis uit half om half gewend (half varken half koe).
Later ben ik na veel gedoe en wennen over gegaan op rundergehakt en ik lust ook lamsgehakt. Maar ik heb pas een half varken gekocht en na 
wat twijfelen heb ik het gehakt daarvan niet laten mengen en dat viel me erg mee - ik had verwacht dat het vetter zou zijn.
Back to Top
Lelie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 14 Juni 2013
Locatie: Nederland
Status: Offline
Points: 1547
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lelie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 24 Mei 2020 om 15:42
Ik heb gister kant en klaar meel gekocht om pizza deeg te maken, ben benieuwd! Niet van koopmans, het lag in het schap met de pasta. Twijfel of ik dat ga maken, of verse pasta (ravioli ricotta spinazi). Maar misschien bewaar ik die voor morgen, als ik laat gewerkt heb. 
Back to Top
francis3 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 20 Januari 2012
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 559
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer francis3 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 24 Mei 2020 om 14:56
Ik heb het recept aangevuld

Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 24 Mei 2020 om 12:26
Ik ben dan zo benieuwd hoelang dat in de oven moet , op hoeveel graden ?

Ik ben een klungel wat dat betreft .
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 3031323334>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 1.203 seconden.
Lang Yarns