Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Wat staat op het menu?

 Reageer Reageer Pagina  <1 23456 34>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 07 Juli 2021 om 13:05
Klopt , zegt mijn man ook . Aan bloembollen en ik geloof geraspte suikerbieten .

Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 07 Juli 2021 om 12:01
Mijn moeder maakte ook nooit andere koolgerechten dan boerenkoolstamppot en bloemkool met een sausje. Andere kool gerechten deden haar te veel aan de oorlog denken, zei ze.
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 07 Juli 2021 om 11:57
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit spitskool heb gegeten .

Ook vroeger thuis niet .

Ik zou niet eens weten hoe je het moest klaarmaken .


Ik wel: https://vlierbloesem.wordpress.com/recepten/curryschotel-nickerie/
Het varkensvlees is alle botloze stukken vlees die de slager verkeerd heeft gesneden, plus de wangen en stukken kopvlees, wat de slager verkoopt als "oncourant varkensvlees". 
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 07 Juli 2021 om 10:38
Ik zal het eens proberen .

Maar ik heb ook nog een man ,van wat de boer niet kent dat eet hij niet,en dat is heel erg veel .
Mag hoor, ik heb ook mijn fouten .Maar als ik dat dan zo lees ,dan denk ik wel eens hoe zou dat smaken .

Back to Top
Dilianne View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 Oktober 2012
Locatie: Brabant
Status: Offline
Points: 3043
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Dilianne Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 07 Juli 2021 om 09:30
Voor vandaag staat er zelf gemaakte nasi op het programma met eventueel een lekker gebakken ei of saté (zijn wij nog niet helemaal uit)
Back to Top
Dilianne View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 Oktober 2012
Locatie: Brabant
Status: Offline
Points: 3043
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Dilianne Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 07 Juli 2021 om 09:29
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit spitskool heb gegeten .

Ook vroeger thuis niet .

Ik zou niet eens weten hoe je het moest klaarmaken .


Hoi Mutti, dan zou ik het toch een keer proberen. Spitskool in reepjes snijden (het harde binnenstuk verwijderen), vervolgens wassen en dan met water (niet al teveel) opzetten totdat deze gaar is. Vervolgens prak je hem onder de kruimige aardappelen en klaar! Ik gebruik meestal ook nog wat warme melk om de stamppot lekker smeuïg te maken. Ook de versie met kerrie etc. ken ik. Wij noemen dit pittige spitskool en die maakt mijn man.
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 06 Juli 2021 om 16:31
Broccoli, couscous, roomkaas. Kippepoot, sojasaus, champignons.
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 06 Juli 2021 om 13:52
ik heb sajoer kool gemaakt met spitskool. met amandelen dit keer en stukjes kokos want ik heb geen vleesvervangers in huis. en wat volkoren mie erbij
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 06 Juli 2021 om 11:32
IK heb net getraind en mijn maag knort. Dus ik heb al een soepje opgewarmd en in de airfryer liggen tosti's met kaas, ham en ananas klaar. Ik leg eerst een kwart bakpapiertje neer, de tosti er op, weer een kwart bakpapier en dan het rekje om vlees op twee etages te grillen. De bovenste plak kaas wil nog wel eens opwaaien en stank veroorzaken aan het verwarmingselement. Ik snijd het brood altijd op zijn dunst in de Dekamarkt. Dan wordt het een heerlijk knapperige tosti. Op 160 graden, een minuut of 7/8.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 06 Juli 2021 om 11:28
Mijn moeder maakte er kerriekool van, eerst kerrie fruiten in de pan, dan fijngesneden kool erbij met een snufhe zout, ongeveer 20 minuten koken.

Je kunt van allerlei groente stamppot maken, koolraap, radijs, spinazie, rodekool. Mijn kinderen aten het wel allemaal, maar maakten bezwaar tegen het woord groente, als het rood, geel of oranje was.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 06 Juli 2021 om 10:28
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit spitskool heb gegeten .

Ook vroeger thuis niet .

Ik zou niet eens weten hoe je het moest klaarmaken .
Back to Top
Dilianne View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 Oktober 2012
Locatie: Brabant
Status: Offline
Points: 3043
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Dilianne Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 06 Juli 2021 om 10:21
Ouderwetse spitskoolstamppot met gehaktballen.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 06 Juli 2021 om 10:17
Niets voor mij

Voor mijn man bloemkool ,komkommer en een bal gehakt .

Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 05 Juli 2021 om 17:09
Rooiekool met appelstukjes, maltaatjes en lekkerbek in bierbeslag. Banaan toe.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Dilianne View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 Oktober 2012
Locatie: Brabant
Status: Offline
Points: 3043
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Dilianne Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 05 Juli 2021 om 11:30
Vandaag krieltjes bistro, curryworst en roerbakgroente. Lekker!
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 Juli 2021 om 19:11
Rijst, een ovenschotel met allemaal groenten door elkaar en een stuk kip.
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Juli 2021 om 15:50
ik at de snijbiet die ik gisteren oogstte, lekker met wat gekookte aardappel en een vega burger. het restant van de snijbiet verwerk ik tot 'n soepie voor 's avonds bij de boterham
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Juli 2021 om 14:35
Paprika, aubergine en courgette in tomatensaus met gepocheerd ei.
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 30 Juni 2021 om 15:06
Broodje haring, glas melk, komkommersalade.
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 30 Juni 2021 om 14:55
ik had vanmorgen snijbiet geoogst toen ik zag dat de houtduiven al aan de spitskool waren begonnen LOLtoen heb ik dat wat er nog stond ook maar meegenomen en hoop dat ze niet morgen aan een andere beginnen.
vandaag at ik lekker gekruide spitskool met wat volkoren mie, stukjes verse kokos en ongebrande cashewnoten; het smaakte mij heerlijk!

ik had ook een grote komkommer meegenomen maar toen ik hem aan mijn buren wilde geven zag ik dat ik hem verloren was, haha.


Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 23456 34>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.563 seconden.
Lang Yarns