Wat staat op het menu? |
Reageer | Pagina <1 1213141516 34> |
Autheur | |
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb voor de koffie al wortel, sjalot en een halve rode spitskool staan snijden - die staat nu in een sausje te weken als salade voor vanavond.
Verder restjes van gisteren.
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik kook aardappel, spinazie en ik bak een kaasschelp
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik was lui vandaag. AH had afgeprijsde aardappelschijfjes gekruid ,die heb ik gebakken ,plus worstjes doperwten en komkommer .
Morgen zien we wel weer . |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik had vandaag een bewerkelijk gerecht gemaakt, runder/paddenstoelenstoof. Met aardappel/selderieknol puree. Was heul erg lekker Nog flinke bak over, dat gaat naar vriendin. Dan kan ze met haar moeder ook lekker smullen. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23643 |
Post Options
Thanks(0)
|
Spinaziestamppot met verse worst en een laagje geraspte kaas.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
vanmiddag een klein beetje volkorenpasta (ik vind er momenteel niet veel aan) met een berg groenten en een plakje kaas nu eet ik rauwe hazelnoten en cashews, dan kan ik er weer even tegen
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Heb nog nooit van spinaziestamppot gehoord .
Doe dat als boerenkool of rauw? Mijn man kreeg van de oogarts het advies groene groenten En vette vis te eten ( ik dacht dat dat worteltjes waren) Ik was er niet bij ,maar ik word van binnen altijd razend bij die opmerkingen .Net alsof je op een bepaalde leeftijd iedere dag van die kant en klaar maaltijden van AH eet ,hoe zal haar studentenvoedsel eruit gezien hebben ? |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
misschien geeft dit je antwoord Mutti http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/waarom-is-het-goed-om-vis-te-eten-.aspx
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23643 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb de spinazie geroerbakt een paar minuten en toen de gestampte aardappelen er door geroerd. Rauw had vast ook gekund. IK houd niet van vis, dus ik zou het ook niet op advies van een deskundologe eten. Wel van groene groenten, maar die heb ik Ton echt moeten leren eten. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bedankt ,
Als ze zijn status doorgelezen had dan had ze kunnen zien dat hij al een hele tijd onder controle staat van een dietiste . Waarschijnlijk zegt ze dat tegen iedereen .Ze zei nl. Ook dat hij iever niet moest roken ,en dat doet hij niet eens . Het schoot mij gewoon even in het verkeerde keelgat . Vandaag eten we bloemkool ,niet groen . |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Machtelt ook bedankt ,ik ga het ook eens proberen .
Ik heb ,net als jij ,mijn man groene groenten e.d moeten leren eten .Volgens mij aten ze bij hem thuis ,de ene dag Appelmoes en de volgende dag stoofpeertjes en bieten niet te vergeten . |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik lust nu ik een moestuin heb eigenlijk alles, want jonge tuinbonen is echt iets heel anders dan wat ik vroeger op mijn bord kreeg.
De dooddoeners, het niet kennen van je patiënt en het volgen van "het protocol" ik snap best dat iets je dan in het verkeerde keelgat schiet. Pas was op tv "dokters van morgen" over kou (iets dat ons interesseert) en wat zie je daar, iemand is heel ziek en zit aan zijn max qua medicijnen, die beslist op een bepaald moment ik ga links i.p.v. rechts en de arts is wel verbaasd - maar blijft voor al zijn andere patiënten zijn protocol volgen dat bestaat uit medicijnen (en meer medicijnen). Als je het wilt zien, je kunt het nog terugkijken. Verder qua voedsel is het vooral zinnig om een loep mee te nemen en de kleine lettertjes te lezen, als er troep in zit of ingrediënten die ik niet uit kan spreken, dan sla ik die tegenwoordig over. Ik bak liever 100x zelf koekjes, dan dat ik al die troep naar binnen krijg die in veel van die huismerk koekjes zitten - hoe lekker ze ook zijn. In het lab vogelen ze uit hoe het zo goedkoop mogelijk kan en hoe ze ons kunnen overhalen meer te eten dan goed voor ons is zonder na te denken over de gezondheid van de consument. Daarom eet ik nu nog minder vleeswaren dan vroeger, ik braad een rollade of een stuk fricandeau en snij dat dan (en vries een deel in),
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Als het eenmaal gezakt is begriijp ik het ook wel .
Een vriend van ons is weduwnaar ,en eet echt allemaal kant en klaar voedsel ,voor elke dag van de week een bak . Hij zegt dan wel bij Hennie was het anders ,maar wat moet ik . Ik heb hem nu van elke dag gevulde koeken ,of van die roze koeken afgekregen en probeer nu of hij bij z,n maaltijden wat rauwkost wil eten . Dan zegt hij ,in z'n verdriet ,Henny kookte altijd vers en kreeg ook kanker ,wat moet je dan zeggen ?. Niet iedereen heeft een groententuin ,maar sinds kort hebben we hier De Ark ,daar telen ,onder begeleiding, mensen met een handicap groenten en daar kan de buurt die ook kopen , |
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zo doe ik het ook. Veel lekkerder bovendien. Helaas kan ik geen gerookte ham meer maken. Dat deed ik in de open haard van mijn kortgeleden overleden vriend. Zelf heb ik geen schoorsteen om een haard aan te sluiten en toestemming voor de aanleg wordt ook niet meer gegeven. Maar een gegrilde rollade kan ik gewoon in de oven thuis maken.
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik doe het vandaag makkelijk en de per ongeluk teveel gekochte groente op: soepgroentenstamppot met kaasschelp lekker kruidig die stamppot en gezond
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ Cocos. Op internet te kan je zien dat je zelf een rookoven kan maken, Op youtube ook. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
En een groentetuin is ook hard werken en teleurstellingen enzo - je weet wel "roepen op de moes", de sla vol met slakken of bladluizen en tomaten die het opgeven terwijl ze net lekker onderweg zijn. Mijn schoonopa heeft een tijdlang tafeltje dekje geprobeerd, soep kookte hij altijd al, maar hij is toen daarnaast begonnen met vlees braden en zo steeds verder. Tot hij zijn eigen prak weer had. En ja er waren ook altijd koekjes Als je bij de Ark verse groente van het seizoen kunt kopen, zou ik zeggen "doen", bij mij wordt de spoeling nu dun - maar daar denk ik nog even niet verder over na. Ik heb net nog een rondje gemaakt en het viel me eigenlijk nog mee, wortels, pastinaak, rode kool, boerenkool, spruitjes, broccoli, prei en snijbiet. Ook nog wat twijfelachtige dingen - selderij of knolselderij - dat komt ervan als je de bakjes met zaailingen door elkaar haalt
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Die haal ik ook bij de Ark .
Selderij of knolselderij ? Dat wordt dan een verrassing . Heb ik ook wel met dingen uit de diepvries Is het etiket niet meer te lezen en weet ik niet of het snijbonen of andijvie is . We hadden het samen net nog over het wecken van vroeger thuis .We hadden een weckkast barstens vol met weckpotten Of "weckkast" de officiele naam voor die kast was weet ik niet .Dat wecken was ook veel werk ,maar je had er de hele winter plezier van |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23643 |
Post Options
Thanks(0)
|
Volgens mij kun je heel veel groentes stampen, vooral als ze wel aardappelen lusten, maar tegen groente zeggen, dat ze geen konijn zijn. Koolsoorten, ook spruiten, witlof, slasoorten, en dus ook spinazie, voor ons was het nieuw.
Vandaag spruitjes met stukjes champignon en spekblokjes, aardappelen en een overgebleven minigehaktballetje. Vla toe. Ik denk dat ik daar pure chocoladevlokken overheen gooi, lekker zo vlak bij Kerst. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
De lekkerste stamppot is denk ik met snijbonen - dat smaakt heel zoet. Zo zoet dat mijn nichtje niet geloven kon dat het snijbonen waren.
Je moet wat, want zodra er bonen op tafel komen zit je met zo'n kind aan tafel dat de hele tijd kots geluiden zit te maken . De laatste keer dat ze hier logeerde was ze heel trots en vertelde dat ze tegenwoordig al dapper meer groente probeerde . . .
Wij wecken ook, maar niet zo veel groente omdat als het winter is, de bonen maar niet uit de kelder te leken komen. Want verse bonen is lekker, maar ze gebruiken uit de weck is een uitdaging. Pas deze week is het me gelukt iets te maken waarvan je echt zegt, dat het niet overduidelijk is dat het geweckte bonen zijn. Ik had tomato frito en zag dat ze er ui en knoflook al door gedaan hadden, dus die stap heb ik overgeslagen, in de pan opwarmen 1,5 tl kerriepoeder erdoor en goed opwarmen en toen de goed afgespoelde bonen erdoor. Daarna heeft het nog een tijd opgestaan, ik let daar niet zo precies op - maar die bonen waren echt lekker. |
|
Reageer | Pagina <1 1213141516 34> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |