Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Wat staat op het menu?

 Reageer Reageer Pagina  <1 1314151617 34>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 December 2020 om 11:53
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Als het eenmaal gezakt is begriijp ik het ook wel .

Een vriend van ons is weduwnaar ,en eet echt allemaal kant en klaar voedsel ,voor elke dag van de week een bak .

Hij zegt dan wel bij Hennie was het anders ,maar wat moet ik .
Ik heb hem nu van elke dag gevulde koeken ,of van die roze koeken afgekregen en probeer nu of hij bij z,n maaltijden wat rauwkost wil eten .

Dan zegt hij ,in z'n verdriet ,Henny kookte altijd vers en kreeg ook kanker ,wat moet je dan zeggen ?.

Niet iedereen heeft een groententuin ,maar sinds kort hebben we hier De Ark ,daar telen ,onder begeleiding, mensen met een handicap groenten en daar kan de buurt die ook kopen ,


Mensen protesteerden ook altijd tegen de anti-rook-lobby: "Mijn opa rookte zijn hele leven en is 95 geworden". Dat zijn van die losse argumenten, die geen hout snijden. Als een ziekte je treft, heb je pech, maar als je gezond leeft, heb je daar toch minder kans op en je voelt je beter en kunt meer. Je kunt tegenwoordig kant-en-klare groentes en aardappelen kopen, op het zakje staat hoe lang ze moeten koken, wat kan daar mis aan gaan? Meestal zijn die zakjes voor 2 personen, dus de helft kan een dagje in de koelkast blijven.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 December 2020 om 11:58
Originally posted by lw1463 lw1463 wrote:

De lekkerste stamppot is denk ik met snijbonen - dat smaakt heel zoet. Zo zoet dat mijn nichtje niet geloven kon dat het snijbonen waren.
Je moet wat, want zodra er bonen op tafel komen zit je met zo'n kind aan tafel dat de hele tijd kots geluiden zit te maken Dead.
De laatste keer dat ze hier logeerde was ze heel trots en vertelde dat ze tegenwoordig al dapper meer groente probeerde . . . 

Wij wecken ook, maar niet zo veel groente omdat als het winter is, de bonen maar niet uit de kelder te leken komen. Want verse bonen is 
lekker, maar ze gebruiken uit de weck is een uitdaging.
Pas deze week is het me gelukt iets te maken waarvan je echt zegt, dat het niet overduidelijk is dat het geweckte bonen zijn.
Ik had tomato frito en zag dat ze er ui en knoflook al door gedaan hadden, dus die stap heb ik overgeslagen, in de pan opwarmen
1,5 tl kerriepoeder erdoor en goed opwarmen en toen de goed afgespoelde bonen erdoor. Daarna heeft het nog een tijd opgestaan, ik let daar
niet zo precies op - maar die bonen waren echt lekker.


Als je witte bonen door de snijbonenstamppot roert en het blote kindertjes in het gras noemt, of blote billetjes in het gras, heb je vast succes.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 December 2020 om 15:10
ik had gado gado gekookt en wat bruine rijst
met iets te veel saus natuurlijk en iets teveel kroepoek Wink
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 December 2020 om 15:49
Vandaag wordt het kaas fondue, ik kan al haast niet wachten Shocked zo lekker fout, heerlijk.
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 December 2020 om 18:50
eet smakelijk Iew! Thumbs UpLOL
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 December 2020 om 19:29
Helemaal niet aan eten gedacht .
,ik was met verlenging van het rijbewijs bezig .
Schijnen met het coronagedoe weer veranderingen te zijn ,maar je kan het op diverse manieren lezen .
Ik hoor nog van ze ,of ik daardoor met een verlopen rijbewijs mag rijden ,maar ik heb de tijd nog .

Kop eigengemaakte kippensoep , voldeed ook .

Back to Top
Dilianne View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 Oktober 2012
Locatie: Brabant
Status: Offline
Points: 3043
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Dilianne Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 21 December 2020 om 10:36
Vandaag eten wij slavinken, worteltjes met erwtjes en gekookte aardappelen.
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 21 December 2020 om 20:43
Witlof uit de oven en kwie-noa
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 21 December 2020 om 22:33
Originally posted by Lao-tse Lao-tse wrote:

@ Cocos.
Op internet te kan je zien dat je zelf een rookoven kan maken,
Op youtube ook.


Maar hoe doe ik dan de afvoer van de rook?
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 21 December 2020 om 22:43
Originally posted by Mutti Mutti wrote:

Helemaal niet aan eten gedacht .
,ik was met verlenging van het rijbewijs bezig .
Schijnen met het coronagedoe weer veranderingen te zijn ,maar je kan het op diverse manieren lezen .
Ik hoor nog van ze ,of ik daardoor met een verlopen rijbewijs mag rijden ,maar ik heb de tijd nog.


Ik moest mijn rijbewijs verlengen toen de eerste lock-down net was begonnen. Ik droeg toen al een mondkapje, want als je er voor moet binnenblijven, en alleen als het strikt noodzakelijk is je huis uit gaat, dan is het logisch dat je buitenshuis ook iets aan bescherming doet. Ik dus met mondkapje op het stadskantoor in. Dwongen ze me om dat af te doen.
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 21 December 2020 om 23:10
Originally posted by Cocos Cocos wrote:

Originally posted by Lao-tse Lao-tse wrote:

@ Cocos.
Op internet te kan je zien dat je zelf een rookoven kan maken,
Op youtube ook.


Maar hoe doe ik dan de afvoer van de rook?


Balkon? Tuin?
Misschien zie je daar crea oplossingen?
Je hebt trouwens ook kleine rookoventjes die je met een paar berkenschilfers of zo gewoon op een gas of elektrapit zet
Groot genoeg voor een hammetje
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 11:55
De haard met toebehoren zou ik zo kunnen meenemen. Die gaat  anders op de stort. Maar zonder aansluiting op een goede schoorsteen zullen buren, verhuurder en brandweer gebruik niet toejuichen. Zo´n klein ding heb ik ooit gehad en die is al lang geleden weer weg gegaan omdat het onhandig was.
Vervangen door die haard met alles erop en eraan, maar omdat ik geen toestemming kreeg voor aanleg van een rookgasafvoer heb ik hem aan mijn vriend gegeven, waar ik het er soms een biggen bovenpoot in omtoverde tot een echte gerookte ham.
Back to Top
Cocos View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 07 April 2018
Locatie: Flevopolder
Status: Offline
Points: 611
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Cocos Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 11:56
Overigens, wie heeft een goed zelf getest recept voor oliebollen en appalflappen?
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 13:04
In mijn moeders kookboek, Wannee Amsterdamsche Huishoudschool vind ik net een krantenknipsel voor Appelbeignets.
250 gram bloem, 2 eetlepels olie,, 6 gram zout, 2 eieren, 1 glas bier, 1 glas water, wat rum of witte wijn, 1/2 kilo goudreinetten, wat poedersuiker, vanillesuiker en olie om in te bakken. Zeef de bloem, maar in het midden een holletje, giet daarin olie, zout, eidooiers, bier en water. Maak een mooi beslag en laat dat een uur of twee rusten. Schil de goudreinetten, maak er plakken van en boor in het midden een gat, bestrooi met suiker en laat marineren in de rum of witte wijn, Klop vlak voor het bakken de stijf geslagen eiwitten door het beslag. Verhit de olie en haal telkens een plak appel door het beslag en laat die in de olie zakken, keer een paar maal. Meng de vanillesuiker met poedersuiker en bestrooi de beignet daarmee.

Oliebollen: 1/2 kilo bloem, 30 gram gist, 1/2 l lauwe melk, 35 gram boter/margarine, 75 gram krenten, rozijnen en sukade, 15 gram snippers (wat zijn dat?), scheutje citroensap en geraspte citroen, 1 zure appel, 1 ei, 10 gram zout, poedersuiker en frituurvet.
Voeg zoveel lauwe melk aan de bloem toe, dat het niet meer stuift, roer de klontjes er uit. Voeg dan toe: de overige melk, het zout, de goed gewassen en ontsteeldekrenten en rozijnen, degesnipperde sukade, de snippers (?), geschilde zure appel in stukjes, de zachte boter en naar keuze de citroenrasp of het sap Meng de gist met wat lauwe melk of suiker, voeg toe aan het beslag en laat dat 3/4 uur tot 1 uur rijzen. Verhit de olie en vorm met twee lepels bollen, die u in ongeveer 5 á 7 minuten gaar bakt (testen met een breinaald). Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 13:08
Mijn moeder kreeg dit kookboek, 13de druk, oorspronkelijk 1910, van mijn oudere zus en mij op 12 februari 1965, en het knipsel uit het Parool heeft ze er later ingeplakt. Volgens mij maakte ze het oliebollenbeslag ook met bier, volgens het beignetrecept, ook zonder stukjes appel of krenten en zo.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 13:30
ik denk dat er sinaasappelschil wordt bedoeld met 'snippers';geconfijt
6 gram zout in die appelbeignets, daar kun je nu niet meer mee aankomen Ermm

ik heb ook een heel oud kookboek van de amsterdamse huishoudschool, daarin zijn de recepten standaard voor 8 of 12 personen; zal eens kijken.....

oliebollen maak ik altijd zonder sukade
ik doe gewoon per kilo bloem 4zakjes vanillesuiker, 4eieren, zakje bakpoeder 1 zak krenten, 1 zak rozijnen, 2 grofgeraspte appelen, klein snufje zout, rasp van 1 citroenschil en melk tot het beslag dun genoeg is.
appel-, ananas-, banaan- beigneits doe ik per kilo bloem 4vanillesuiker, 4eieren, zakje bakpoeder, klein snufje zout en de rasp van 1 citroenschil. oja en melk natuurlijk
en afhankelijk van het fruit dat ik in huis heb bedenk ik nog eea
op de appelen overigens, deed ik altijd suiker met kaneel maar zal ik nu voor mij alleen kaneel doen.

goeie tip trouwens in dat kookboek van Magtelt om het sap van de citroenen er ook in te gebruiken, dan maak je 't maar op Beer

ik eet straks stamppot van wortelen, aardappelen en prei, mijn versie van hutspot.
daarbij een oosterse schijf en champignons
mini chocoladetaartje toe
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 13:32
Snippers zijn dunne reepjes  gekonfijte sinaasappel en/of citroenschil.
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 13:37
Biologische gekonfijte citroensnippers. Deze snippers, afkomstig van de schil van Siciliaanse citroenen, zijn gedroogd en ingelegd in glucosestroop ter conservering. Ideaal voor het maken van uw favoriete cake en bij uitstek geschikt voor de feestdagen, als  toevoeging voor heerlijke oliebollen of kerst/paasbrood.

Bron: La Bio idea
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 13:39

gekonfijte citroenschil

STAP 1
Snijd de schil van 6 (bio) citroenen. Schraap het witte deel uit de binnenkant en snijd de schillen in brede repen. Doe in een steelpannetje en giet er zoveel water over tot ze onder staan. Breng aan de kook en laat ± 10 min. Op laag vuur koken zodat de smaak goed kan intrekken. Giet af en herhaal dit proces nog twee keer.


STAP 2
Snijd de schillen in flinterdunne reepjes van +/- 3 mm dik. Verwarm 200 g fijne kristalsuiker met 500 ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de reepjes citroen toe en laat ± 20 min. zachtjes koken.


STAP 3
Schep de reepjes op een met bakpapier bekleed dienblad en gebruik 2 vorken om ze los te maken. laat ± 10 min. Rusten. Schep om met extra suiker.


Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 15:20
Mijn man heeft zijn medische verklaring terug van het CBR om z,n rijbewijs te verlengen .

15 jaar geleden heeft hij een bijpass gekregen ,de cardioloog hoefde hem 2 jaar geleden niet meer te zien ,vond het onzin om nog naar een specialist te gaan had nooit klachten ,stond te spitten e.d en gaf hem weer terug aan de huisarts ,die heeft er nooit wat meegedaan laatst nog aan de praktijkondersteunster gevraagd of er niet weer eens een ecg gemaakt moest worden,stond niet in de overdracht ,was het antwoord

Idem met z'n Aneurisma operatie van 15 jaar geleden ,specialist hoefde hemm niet meer te zien ,overgedragen aan huisarts ,nooit geen klachten ,nooit meer gezien,door huisarts tot een paar maanden geleden z'n aderen gecontroleerd zijn ,waren prima ,maar moet nu wel naar een specialist .

Net Staar operatie gehad ,moet nog voor controle en zijn andere oog moet nog ,geopereerd dus een oogarts is logisch .

Dan moet hij nog naar een keuringsarts voor 75 plussers .

Voorlopig werk genoeg ,maar corona zit ons dwars De eerste deed geen keuringen vanwege corona .
Hoop dat het CBR daar rekening mee houdt .
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 1314151617 34>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.703 seconden.
Lang Yarns