Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Wat staat op het menu?

 Reageer Reageer Pagina  <1 1415161718 34>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 15:33
Mijn man heeft ook bijpass gehad, 2003, na 2 jaar geen controle meer was niet nodig.
5 jaar geleden een broekprothese vanwege aorta abdomen aneurysma, na 1 jaar hoefde er geen controle meer.
Dus kennelijk ook niet bij de huisarts.
Ik denk dat het de gewone procedure is: geen klachten? Dan geen gedoe .
Het gaat prima met hem.
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 16:48
Originally posted by Lao-tse Lao-tse wrote:

Biologische gekonfijte citroensnippers. Deze snippers, afkomstig van de
schil van Siciliaanse citroenen, zijn gedroogd en ingelegd in
glucosestroop ter conservering. Ideaal voor het maken van uw favoriete
cake en bij uitstek geschikt voor de feestdagen, als  toevoeging voor
heerlijke oliebollen of kerst/paasbrood.

Bron: La Bio idea


Ik heb zoiets gevonden bij de bakprodukten en ik doe er altijd een beetje van in een cakebeslag, overigens ben ik lui, ik gebruik Homemade en water, daar gooi ik zelf gehakte pecannoten of maanzaad bij.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 16:53
Originally posted by Lao-tse Lao-tse wrote:

Biologische gekonfijte citroensnippers. Deze snippers, afkomstig van de
schil van Siciliaanse citroenen, zijn gedroogd en ingelegd in
glucosestroop ter conservering. Ideaal voor het maken van uw favoriete
cake en bij uitstek geschikt voor de feestdagen, als  toevoeging voor
heerlijke oliebollen of kerst/paasbrood.

Bron: La Bio idea


Ik heb zoiets gevonden bij de bakprodukten en ik doe er altijd een beetje van in een cakebeslag, overigens ben ik lui, ik gebruik Homemade en water, daar gooi ik zelf gehakte pecannoten of maanzaad bij.

Mijn kookboek dateert van 1972, ik trouwde het jaar daarop. Hier en daar staan foto's van handen, die iets klaarmaken.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 18:08
Ja dat zijn dezelfde operaties ,Lao - tse ,

nooit problemen ,maar als het om het verlengen van je rijbewijs gaat ,geeft het ineens wel problemen en moet je naar de specialist die het niet meer nodig vond je te zien

En dat vind ik wel gek .Als je steeds onder contole staat dan is het wat anders



Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 18:16
Machtelt ,ik denk dat dat sucade snippers zijn .

Mijn vader bakte vroeger altijd oliebollen en daar deed hij sucade in ,die ik er altijd uit zat te pulken

Het is ook dat kleverige groene spul wat op kerstkransen ligt
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 18:50
Ik haalde het ook altijd weg, dat fliedertje groen of rood op de kerstkrans gaat ook de groene container in. Ik hoop dat dat niet verkeerd is. Mijn moeder bakte het liefst oliebollen met zonder dingetjes, maar dan wel met bierbeslag.

IK peuterde ook de gember uit moeders gembercake, die ik verder erg lekker vond.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 22 December 2020 om 19:18
nee volgens mij zijn die kleverige groene vruchtjes geconfijte vruchtjes, dat is wat anders dan sukade
die vruchtjes zijn alleen maar zoet, sukade zit, als ik me goed herinner echt wel een smaakje aan

Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 11:39
Snippers is gekonfijte sinaasappelschil, ik heb dat vorig jaar zelf gemaakt met behulp van utoeb en het filmpje aldaar van Cees Holtkamp.

Met oude recepten en gist moet je altijd opletten, vroeger (oma vertelt) gebruikten mensen verse gist (vandaar het oplossen in lauwe melk)
maar als je dus tegenwoordig droge gist gebruikt heb je maar de helft nodig en dat eerst oplossen hoeft ook niet, je gooit het gewoon bij het meel in.
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 11:49
Ik hou niet van die kale bollen, die ze bij kramen verkopen en ook sukade deert mij niet. Wij bakken dus ieder jaar zelf oliebollen.
De huisband begint 's middags al, want dan bakt hij 's avonds friet in hetzelfde vet (daarna gaat het weg)
toen ik klein was bakte mijn vader 
altijd, maar dan zonder friet - wij aten de hele dag oliebollen tot we ontploften.

Recept;
500 gram bloem
1 ei
25 gram verse of 12,5 gram droge gist
5 dl lauwe melk
5 gram zout
geraspte schil van 1/2 gewassen citroen
1 kleine goudrenet (geschild en gesnipperd)
200 gram vulling (krenten, rozijnen, sucade of wat je maar wilt)

Avond van te voren, de droge vruchten wellen eventueel met een glaasje drank

Bloem, zout, droge gist, ei, geraspte citroenschil met de melk tot een glad beslag kloppen
Afgedropen vruchten (of droog gedept) door het beslag mengen
Het beslag 1 uur (of meer) op een warme plaats laten rijzen (het moet goed omhoog gekomen zijn met mooie bubbels).

Wij bakken in de frituurpan, plusminus 8 minuten op 180 graden

Als je verse gist heb, moet je die dus aanmaken met lauwe melk . . . 
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 11:55
Beignets bakken we met wisselend suc6

5 appels / suiker / kaneel
Beslag
60 gram bloem
60 gram maizena (of maismeel)
1 theelepel bakpoeder
1 ei
1,5 dl ijskoud water (uit de koelkast)

Ingredienten tot een papje kloppen, het mag niet te vloeibaar zijn anders druipt het zo weer van de appels af Confused

Appels schillen, in plakken snijden en klokhuis verwijderen. Met suiker en kaneel bestrooien.
Doorhet beslag halen en dan op 180 graden in de pan.

Soms moet ik 2 keer een beslagje maken, dus ik zorg altijd dat ik genoeg water in de koelkast heb staan.
Back to Top
lw1463 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Januari 2014
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer lw1463 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 11:57
Ik ga dit jaar misschien Magtelts recept ook eens proberen voor de flappen
Back to Top
Dilianne View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 09 Oktober 2012
Locatie: Brabant
Status: Offline
Points: 3043
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Dilianne Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 12:06
Vandaag hebben wij zuurkool stamppot met speklapjes
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 12:40
Ik bakte vroeger altijd zelf bollen, vond het leuk werk.
Mijn zoon is op 3 juni jarig en op verjaardagen mochten de kinderen zeggen wat zij wilden eten.
Zoon wilde op zijn 7e verjaardag persé oliebollen,
de 2e juni was juist een heel warme dag en daar stond ik dus een hele smak oliebollen te bakken.
worstjes en blokjes kaas er bij en de gasten  konden eten.
Volwassenen aten net zo gretig de bollen als de kinderen
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 13:22
Ik had dat met boerenkool Dochter op 2 Augustus jarig .

Boerenkool ging de diepvriezer in .

Toen corona nog niet in het land was ,maakten we allemaal iets voor de kerst en namen dat mee naar mijn jongste dochter , hoefde er niet met een kind gezeuld worden en alles wat erbij hoort ..Wat vroeg ze " mam wil jij nog eens van die lekkere hachee maken .?"
Back to Top
carolina2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Lid sinds: 22 Juni 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer carolina2 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 13:33
vanmorgen weer twee vruchten noten broden gebakken en nu voor mensen die geen noten eten een blauwe bessen cake Smile

straks eet ik een husseltje denk ik. heb nog champignons, wat spinazie,wortel, paprika, gember....
wat linzen erdoor voor de eiwitten?
zal wel lekker worden.

Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 13:42
Ik heb zelf een keer oliebollen en flappen gebakken in de keuken van de school ,er werd daar behalve handwerken ook kookles gegeven en ik had de stank niet .Het was nog voor ons trouwen .

Ik had i.p.v. slaolie ,volgens mij was er nog geen zonnebloemolie frituurvet genomen .
Er was toen ook nog geen vloeibaar frituurvet,alleen van die blokken .

Ze zagen er prima uit,en warm heerlijk .De volgende dag zat er een laagje gestold vet omheen Magnetron bestond nog niet .Volgens mij heb ik steeds een vergiet ,met daarin papier wat het vet opzoog bovenop een pan kokend water gezet ,zodat het vetlaagje smolt ,Ze zijn opgekomen .Ik moet het iedere oud en nieuw nog horen
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 13:51
Stoofperen en spruiten en vega gehakt

Morgen andijviestamp met spekjes .

De aardappelboer op de markt , had oeraardappelen ,die moesten we eens proberen .Er stond nog iemand bij de kraam ,die kwam er speciaal voor .

Waren voor ons niet te pruimen ,in de stamppot gaat het prima .We hebben er nu nog 3
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 14:04
Die blokken waren ossenwit, rundervet.
In Belgie werd er vaak friet mee gebakken.

Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Mutti View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 30 Januari 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8162
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Mutti Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 14:17
Ja, dat deden we op school ook vandaar

Maar die friet liet je natuurlijk niet koud worde,dus kwam en nooit een gestold vetlaagje omheen
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 23 December 2020 om 15:12
Zo zie je maar: eet oliebollen warm!

Ik ben erg blij met mijn airfryer.
Oliebollen 3 minuten op 130 graden en het lijkt of ze zo vers uit de olie komen, heerlijk!
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 1415161718 34>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.391 seconden.
Lang Yarns