Wat staat op het menu? |
Reageer | Pagina <1 1516171819 34> |
Autheur | |
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Banketstaaf in de airfryer is ook lekker 150 graden, 7 minuten (dat is mét 3 minuten voorverwarmen).
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Oh ja!, doen wij ook altijd. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Harde, zacht geworden, broodjes oppiepen, beetje water erop, 10 minuten op 160 graden. Eventueel met ertussen jong belegen kaas en ham, kerstomaatjes en/of kruiden.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Soep voor 1e dag is klaar. Saucijzenbroodjes zijn klaar, later in airfryer opwarmen Peertjes zijn gestoofd. Goulash voor zondag is klaar. Zow....deze dame kan uitrusten |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sacijzenbroodjes zijn klaar en kunnen de oven in
Franse sperciebonen ( ben de naam kwijt )zijn omrold met bacon en kunnen de de oven in .pommes duchesses kunnen gespoten worden en morgen de oven in witlof kan de ham en kaas omheen en de oven in . Kippensoep staat te trekken . Vandaag hebben we andijviestamppot met spekjes gegeten en ik ben nu toe aan een kopje thee |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik had stamppot andijvie
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Restje rode kool, varkenshaas, witlof salade en piepers
|
|
francis3
Hobbywonder Lid sinds: 20 Januari 2012 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 559 |
Post Options
Thanks(0)
|
Morgen, kalkoen
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
stamppot boerenkool met een burger en een champignonhusseltje; smaakt me heerlijk!
|
|
Mutti
Hobbyguru Lid sinds: 30 Januari 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8162 |
Post Options
Thanks(0)
|
Thais ,geen idee wat het precies is ,maar mijn dochter schoonzoon en kleinzoon ,kwamen het gisteren brengen en hadden het op het tuinpad gezet en aangebeld
Ik was bezig in de keuken en mijn man stond ook net zijn handen te wassen . Het duurde dus even voor we open konden doen .Ik zei tegen mijn man ,het zullen wel fooien zijn . Nu hebben we daar ook een corona truckje voor ,dat moest mijn man nog even in de kamer pakken en toen stond mijn kleinzoon voor het raam .Mijn schoonzoon wou net bellen ,om te kijken of we wel thuis waren .Van achter het hek nog een praatje gemaakt en ze uit gezwaaid ,ze waren lopend en dat is toch bijna een uur . Andere jaren aten we altijd met zijn allen bij hun . |
|
Cocos
Hobbywonder Lid sinds: 07 April 2018 Locatie: Flevopolder Status: Offline Points: 611 |
Post Options
Thanks(0)
|
Magtelt en alle anderen bedankt voor al die oliebollen en appelflappen tips. Ik zal alles in een bestandje opslaan op mijn computer. Dan kan ik het elk jaar terugzoeken. Wat de gist betreft, ik gebruik altijd verse gist. Vroeger haalde ik dat bij de bakker. Nu is er geen buurtbakker meer. Jumbo verkoopt van die blokjes. Ik heb er altijd een paar in de vriezer. Vooral voor brood. Niet dat ik elk jaar oliebollen bak, maar soms vind ik dat toch wel leuk en lekker.
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Voor collectes en nieuwjaarsfooien heb ik in de hal vlakbij de deur een bakje staan, Ton weet het ook te vinden, met 1- en 2-euromunten. Zo hoeven mensen niet lang in de regen en kou te staan, ik hoef de deur niet dicht te doen en mijn knip te zoeken.
Cocos, graag gedaan. Heel misschien ga ik ook eens oliebollen bakken. Ik heb het ooit gedaan met mix van Koopmans. Die waren alleen gloeiend heet en knapperig lekker. Ik heb daar wel vaak wafels mee gebakken. Nu is daar een aparte mix voor. |
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik bak ook oliebaksel, elk jaar met veel plezier en we zijn er ook allemaal dol op. ik denk dat ik het woensdag doe, dan kan ik ze donderdag uitdelen en naar mijn familie brengen. ik hou veel van koken en bakken graag gedaan Cocos en laat het je lekker smaken toen ik in Den Haag wonde kwam het een jaar zo uit dat ik alleen voor mezelf zou bakken. Die ochtend had ik ook mijn hulp maar wij liepen elkaar nooit in de weg. Elke keer dat ze langs de keuken kwam riep ze wat ruikt dat lekkeeeeeerrrrrr ze was pas uit Aruba gekomen en had nog nooit oliebaksel gegeten. ik gaf haar de helft van alles mee, zij blij. ze was net de deur uit toen mijn vriendin aanbelde om me mooie jaarwisseling te wensen zoals bij haar (ze komt uit Wallonie) gebruikelijk was. oh wat ruikt het hier lekker, ik hoopte al dat je aan het bakken was, riep ze meteen en ik gaf haar de helft van mijn helft. Na haar kwam de buurvrouw even en ik gaf haar de helft van mijn kwart en zei toen ze weg was tegen mijn hond, als er nu nog iemand komt moeten we een mes pakken om het te verdelen.... ik eet nu flink gekruide havermoutpap met pompoenpitten |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
hoewel Ayurveda afraadt opgewarmd eten te eten, heb ik nu voor twee dagen 'n grote pan nasi gekookt. met rijst van vorige week, 'n berg groente uit de aanbieding en een blok tofu met de datum van vandaag. zijn al die resten op en kan ik morgen tijdens of na het oliebaksel een goed bord eten nuttigen vanaf 1 januari ben ik weer zo braaf als een oude hond
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bepaald voedsel is de volgende dag zelfs lekkerder, vind ik.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
die ervaring heb ik ook Magtelt, maar de Ayuveda heeft 5000 jaar ervaring dus er zal zeker een goede reden achter dat advies zitten
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik ga straks zuurkool maken. Ik had laatst voor het eerst zuurkool uit het vat en dat was veel lekkerder dan wat ik ooit geproefd had.
Ik ga dus nu testen of dat altijd zo is of een toevalstreffer was.
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
een halve dag gebakken; oliebollen met en zonder krenten, appelbeignets met en zonder suiker, ananasbeignets, bananenbolletjes en mijn uitvinding van vorig jaar en voor herhaling vatbaar.....tropische rotsjes. de keuken is weer redelijk schoon en vetvrij, alleen ik plak en pek nog weet niet of ik de nasi nog eet, ga eerst maar eens douchen |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tropische rotsjes ? Vertel . . .
|
|
carolina2
Newbie Lid sinds: 22 Juni 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
vorig jaar had ik per ongeluk een blik ananasstukjes open gemaakt ipv ananasschijven en omdat ik nooit voedsel weggooi....ik had nog een meloentje liggen en een halve mango en verzon de tropische rotsjes. dit jaar aangevuld met een flinke hand geraspte kokos....kwam ik er net achter dat ik de mango vergeten ben
|
|
Reageer | Pagina <1 1516171819 34> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |