Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenRECEPTEN HOBBYDOOSDAG

 Reageer Reageer Pagina  12>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Koningsdochter View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 25 Juni 2008
Status: Offline
Points: 5322
Direct Link To This Post Onderwerp: RECEPTEN HOBBYDOOSDAG
    Posted: 05 April 2009 om 11:04

MAAR EVEN EEN NIEUW TOPIC. DAN KUNNEN WE ONZE RECEPTEN NEERPENNEN. WANT IK HEB OP MIJN BEURT WEER GENOTEN VAN DE GEHAKTBALLETJES VAN JOSE. DE BACON EGG EN PIE VAN TONY WAS OOK ZO LEKKER MAAR HEB IK NA DE VORIGE HOBBYDOOSDAG AL OPGESCHREVEN IN MIJN KOOKBOEK.

EN DAN NU.... DE BESCHRIJVING VAN DE TAART!!!

CHOCOLADE-SLAGROOMTAART (GLUTENVRIJ)

BEREIDING: CA 75 MIN.

BAKTIJD: 3 X 15 MIN. (IK MOET HEM ER ALTIJD IETS LANGER INDOEN. ANDERS IS DE ONDERKANT NOG ZACHT. LEG HEM VAAK NA 15 MINUTEN VAN DE BAKPLAAT NOG EEN PAAR MINUTEN OP HET ROOSTER. DAN IS HIJ GOED GAAR.)

NODIG: 2 EETLEPELS ZACHTE ROOMBOTER, 150 GR. HAZELNOTEN, 4 EIWITTEN, 150 GR. POEDERSUIKER, 5 DL SLAGROOM, 2 ZAKJES VANILLESUIKER, 150 PURE COUVERTURE, (CHOCOLA) 2 EETLEPELS OLIE, 1 EETLEPEL CACAO.

1. OP DE ACHTERKANT VAN DRIE STUKKEN BAKPAPAIER STEEDS EEN CIRKEL MET EEN DOORSNEDE VAN CA 24 CM TEKENEN. HET BAKPAPIER OMGEKEERD OP BAKPLATEN LEGEEN EN DE CIRKELS ZORGVULDIG MET BOTER INVETTEN.

2. DE HAZELNOTEN OP EEN BAKPLAAT IN DE OVEN OP 150 GRADEN CA. 15 MINUTEN ROOSTEREN, AF EN TOE OMKEREN. WAT AF LATEN KOELEN, EVENTUELE VLIESJES ER MET KEUKENPAPIER AFWRIJVEN. DE NOTEN FIJNMALEN.

3. DE EIWITTEN STIJFKLOPPEN, DE POEDERSUIKER ERDOOR ROEREN EN DE MASSA NOG EEN PAAR MINUTEN LANGER KLOPPEN. DE NOTEN ER VOORZICHTIG DOORSCHEPPEN. DE SCHUIMMASSA GELIJKMATIG EN GLAD OVER DE AANGEGEVEN CIRKELS UITSTRIJKEN.

4. DE BODEMS NA ELKAAR MIDDEN IN DE OVEN OP 150 GRADEN CA 15 MINUTEN BAKKEN. EVEN AF LATEN KOELEN VOOR U ZE VAN HET PAPIER LOSHAALT.

5. INTUSSEN DE COUVERTURE IN STUKJES HAKKEN EN MET 2 THEELEPELS OLIE IN EEN SCHAAL DOEN. AU-BAIN-MARIE LATEN SMELTEN.

6. EEN STUK ALUMINIUMFOLIE DUN MET OLIE BESTRIJKEN. DE COUVERTURE ER IN EEN DUNNE LAAG  OVER UITSTRIJKEN EN VLAK VOOR HET HARD WORDT IN VIERKANTEN OF DRIEHOEKEN SNIJDEN.

7. VOOR HET SERVEREN DE SLAGROOM MET DE VANILLESUIKER STIJFKLOPPEN. DE SCHUIMBODEMS MET SLAGROOM ERTUSSEN OP ELKAAR LEGGEN EN RONDOM MET SLAGROOM BESTRIJKEN.

8. DE STAART MET STUKJES COUVERTURE GARNEREN EN MET WAT CACAO BESTROOIEN.

PER PUNT: CA 380 KCAL.

DAT WAS HET. HEEL VEEL BAKPLEZIER ER MEE. ENNE WIE MAAKT HEM VOOR DE VOLGENDE HOBBYDOOSDAG???

Groetjes, Clara

Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt!
Back to Top
tikoes View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 22 November 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3238
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 11:08
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Back to Top
naatje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 07 Februari 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5829
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 11:18
ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO,380 CALORIETJES.
DAAR ZAL MIJN WEEGSCHAAL NIET BLIJ MEE ZIJN ,MAAR HIJ WAS SUPER LEKKER ECHT WAAR.HEB
ER VAN ZITTEN SMULLEN.
BUSY BEE RENATE:www.handwerkenmetrenate.nl
Back to Top
Teunie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 Oktober 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7299
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 11:22
Dat ziet er goed uit. Ik geloof best dat het smullen was.
Groetjes Teunie
Back to Top
RIKA View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 06 Juli 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 927
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 12:02

WAT GOED IDEE VAN DEZE ONDERWERP .

DEZE TAART HEB IK WEL VEEL GESCHEPPEN . OMDAT ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO LEKKER SMAKEN .

JAMMER DAT GEEN KAUWGUM SMAAK , DAN KRIJG GEEN CALORIEN ......;(

MAAR HET IS ZO LEKKERRRRRRRRRRRRRRRRRRRR DIE IS ALLERTOP LEKKER TAART VOOR VERJAARDAG M MMMMMMMMMMMMMMM 

BEDANKT VORO RECEPT. HEB OVERGESCHREVEN ...DIE WIL IK NIET KWIJT . HAHA

 

GENIET VAN HET LEVEN , WANT WIJ LEVEN MAAR 1 KEER ......
GROETJES RIKA
Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 12:02
De slagroomtaart was inderdaad heerlijk ........ach ik ga gewoon van de week maar veel op de fiets ben ik als die extra kalorietjes zo weer kwijt.
odette
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23745
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 14:23
Mijn cakes waren van Homemade light cake, met veel gember door de één en veel pecannoten door de andere.
De hartige taart was van Honig met prei i.p.v. ui. Als ik vroeger alles zelf ging wegen en meten was het lang zo lekker niet. Maar ik doe er altijd wel wat van mezelf door, b.v. extra vanillesuiker of kaneelsuiker, die ik zelf maak door een vanillestokje of kaneelstokje in een pot CSM dieetsuiker te doen. Of nootjes, gember, gedroogde vruchten. Of ik smelt een pure chocoladereep en giet dat over de cake en steek nootjes in de chocola vóór hij smelt.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
culimieke View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 November 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 196
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 15:20
piep

dames, ik als culimieke lees dit met veel interesse, is er geen fotootje van genomen, dan zou ik zelfs durven vragen mag hij op mn blogje met vermelding, dank u hobbydoosjes en een link naar jullie prachtige site he!

lekker hoor!

Ik wacht geduldig op jullie antwoordje.

knufje culimieke
[URL=http://imageshack.us][img]
Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 19:30

Ohh cake met pecan noten die heb ik helemaal niet gezien en dus ook niet gegeten. Ik ben gek cake met noten.....wat een pech !

Is dat home made zo een pak waar je alleen water bij hoeft te doen? Of is dat weer iets anders. Die met water gebruik ik vaak, lekker makkelijk en altijd een goed resultaat,.

odette
Back to Top
boek View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 23 September 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4896
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 19:38

IK HEB VAN BEIDE GENOTEN, EN DAT IS AAN DE LIJN

MAAR DE CAKE EN DE TAART WAREN HEERLIJK, EN NU DE TOUWTJES MAAR WEER WAT STRAKKER AANTREKKEN, WANT ER KUNNEN NOG WEL WAT KILOS AF

<a rel=nofollow href="http://www.funpagina.eu"></a>
Back to Top
Ennas View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 15 Februari 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2489
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 19:46
Originally posted by culimieke culimieke wrote:

piep

dames, ik als culimieke lees dit met veel interesse, is er geen fotootje van genomen, dan zou ik zelfs durven vragen mag hij op mn blogje met vermelding, dank u hobbydoosjes en een link naar jullie prachtige site he!

lekker hoor!

Ik wacht geduldig op jullie antwoordje.

knufje culimieke


IK WEET NIET OF ER VAN DIE GERECHTEN APART EEN FOTO GEMAAKT IS, WEL ZIJN ER OVERZICHTSFOTO'S GEMAAKT VAN DE TAFEL EN DAAR IS IIG DE TAART OP TE ZIEN. OF HET DUIDELIJK GENOEG IS WEET IK ZO NIET EN ALS DE FOTO TE GEBRUIKEN IS OF DIE OP JE SITE MAG, KAN IK GEEN TOESTEMMING OVER GEVEN. HET IS NIET MIJN GERECHT.
Back to Top
breinaald View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 22 Augustus 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2880
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 20:26

gehaktballetjes zijn heel simpel

1 kg half om half gehakt.1 ei.1 ui. scheutje ketjap.zakje soepgroente(fijn). zakje bamikruiden en paneermeel

hier draai je balletjes van.bakken en klaar is kees

quality=
Back to Top
Koningsdochter View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 25 Juni 2008
Status: Offline
Points: 5322
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 20:34

IK WEET NIET OF JE HET ZO OP JE BLOG MAG ZETTEN CULIMIEKE. WANT HET KOMT NATUURLIJK UIT EEN KOOKBOEK. IK HEB AL NAAR COPYRIGHT ZITTEN ZOEKEN MAAR KON HET NIET VINDEN. DUS VAN MIJ MAG JE HET GERECHT GEBRUIKEN MAAR DAN MOET JE ER GEEN PROBLEMEN MEE KRIJGEN. IK WIL DE FOTO VAN HET BOEK WEL VOOR JE INSCANNEN MAAR DAT WORDT DAN PAS MORGEN. HEB ER NU EVEN GEEN TIJD VOOR.

Groetjes, Clara

Al zal de vijgeboom niet bloeien, toch zal ik juichen voor Hem die mij redt!
Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 22:14
DIE CAKE EN TAART WAREN HEERLIJK MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Hou de eer aan jezelf
Back to Top
catharina View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 20 December 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4453
Direct Link To This Post Posted: 05 April 2009 om 22:40
[QUOTE=boek]

IK HEB VAN BEIDE GENOTEN, EN DAT IS AAN DE LIJN

MAAR DE CAKE EN DE TAART WAREN HEERLIJK, EN NU DE TOUWTJES MAAR WEER WAT STRAKKER AANTREKKEN, WANT ER KUNNEN NOG WEL WAT KILOS AF

[/QUOTE

Tineke ik kan hetzelfde zeggen  En ik had nog wel mijn eigen eten mee genomen. Zucht.....toch niet gelukt om van dat lekkers af te blijven.

Groetjes Catharina

Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23745
Direct Link To This Post Posted: 06 April 2009 om 12:25
Originally posted by odette odette wrote:

Ohh cake met pecan noten die heb ik helemaal niet gezien en dus ook niet gegeten. Ik ben gek cake met noten.....wat een pech !


Is dat home made zo een pak waar je alleen water bij hoeft te doen? Of is dat weer iets anders. Die met water gebruik ik vaak, lekker makkelijk en altijd een goed resultaat,.



Ja hoor, gewoon wat water erbij en dan nootjes naar smaak. Bij vruchtencakes van Homemade gooi ik er sinaasappelsap i.p.v. water doorheen. En stukjes sinaasappel of fijngesnedem gedroogde abrikozen. Beetje van mezelf (Maggi) enbeetje van Homemade.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23745
Direct Link To This Post Posted: 06 April 2009 om 12:27
Originally posted by breinaald breinaald wrote:

gehaktballetjes zijn heel simpel


1 kg half om half gehakt.1 ei.1 ui. scheutje ketjap.zakje soepgroente(fijn). zakje bamikruiden en paneermeel


hier draai je balletjes van.bakken en klaar is kees


Zoner paneermeel en geroerbakt is dit lekkere vulling voor bapao's. Dat kan met broodmix of met een opengesneden voorverwarmd zacht bolletje. Beetje ketjap bij het roerbakken, hmmmm.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
RIKA View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 06 Juli 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 927
Direct Link To This Post Posted: 06 April 2009 om 14:37

HIHI WAT EEN HEERLIJK ALLEMAAL OM TE LEZEN.

DAAR WORDT IK WATERTAND VAN ,

IK HEB GISTER BONBONS ALLES OPGEVRETEN .

OMDAT IK NIET KAN AFBLIJVEN .

EN VANMORGEN ZAG IK OP WEEGSCHAAL . 1 KILO AAN ....HIHI

GELUKKIG NU ZOMERTIJD, MEER WANDELEN ,DAN IS WEER ERAF ....

HIHI

 

GENIET VAN HET LEVEN , WANT WIJ LEVEN MAAR 1 KEER ......
GROETJES RIKA
Back to Top
Ticia View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 03 Mei 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 495
Direct Link To This Post Posted: 06 April 2009 om 15:27

HAHA OOH WAT LEKKER ALLEMAAL,

HEB ZE DIRECT OPGESCHREVEN .

MAAR OP DE WEEGSCHAAL HEB IK NIET GEKEKEN .

RIKA JIJ DURFDE WEL TE KIJKEN OP DE WEEGSCHAAL.

DEZE WEEK EXTRA OPLETTEN DAN KAN ZOIETS WEL VINDT IK .

Back to Top
Josl View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 12 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7221
Direct Link To This Post Posted: 06 April 2009 om 16:24

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmm, wat zag alles er lekker uit (bedankt al vast voor de recepten). Er was zoveel lekkers voor "mijn bekkie" dat ik de zoete dingen niet eens heb geproefd, kan ik nu alsnog eens een keertje doen.

Heb erg genoten van de hartige taart van Magtelt, de bacon and eggpie van Tony, de gevulde bladerdeegdingen van Odette EN van de heerlijke salade (recept heel welkom) van Corry EN nog van die heerlijke gehaktballetjes. Er kon helaas echt niets meer bij en van de weegschaal trek ik me niet zo heel veel aan. Heb nog wat Corry-salade mee naar huis genomen en ook mijn Kees heeft hiervan gesmuld.

Nu hebben we één probleem: hoe zorgen we ervoor dat we bij de volgende hobbydoosjesdag dit allemaal kunnen evenaren OF zelfs overtreffen??

groetjes, Joke

Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?

Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.500 seconden.
Lang Yarns