Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

hebben jullie ook vreemde eetcombi's

 Reageer Reageer Pagina  <123
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
engeline View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 21 November 2007
Locatie: winssen
Status: Offline
Points: 3257
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer engeline Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 30 September 2014 om 21:15
Originally posted by kvdl kvdl wrote:

Bokes kaas met Luikse siroop


wat is boskes kaas?
Back to Top
Lelie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 14 Juni 2013
Locatie: Nederland
Status: Offline
Points: 1547
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lelie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 10:01
Ik doop chocola in m'n thee en eet bij het avondeten altijd ketchup bij vlees (behalve kip en vis)
Back to Top
BettyKleien View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder


Lid sinds: 05 Februari 2013
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 867
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer BettyKleien Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 12:01
Dit deden wij precies ook zo vroeger en daardoor mijn kinderen ook.Wat leuk zeg
Back to Top
Ien View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 10 December 2013
Status: Offline
Points: 820
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Ien Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 13:03
Vroeger maakte mijn vader zuurkool stampot.
Deze aten we niet zo, maar deden het op de boterham.

Wat ook lekker is, zuurkool stampot met shoarma.
En dan in een pita broodje met rode hot saus eroverheen
Hmmmmm

Klink raar , maar moet het maar eens proberen.
Ik heb het een x gemaakt toen ik mijn verjaardag vierde en mijn familie kwam eten. Iedereen keek vies. Maar uiteindelijk hebben ze niet gegeten maar gevr.... Whahahaha
Back to Top
engeline View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 21 November 2007
Locatie: winssen
Status: Offline
Points: 3257
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer engeline Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 13:23
klinkt best lekker,ga het ook eens proberen.
Back to Top
Ien View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 10 December 2013
Status: Offline
Points: 820
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Ien Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 14:17
Originally posted by engeline engeline wrote:

klinkt best lekker,ga het ook eens proberen.


Back to Top
kvdl View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 26 Augustus 2013
Locatie: Belgiƫ
Status: Offline
Points: 1382
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer kvdl Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 14:21
Originally posted by engeline engeline wrote:

Originally posted by kvdl kvdl wrote:

Bokes kaas met Luikse siroop


wat is boskes kaas?

Een boke is een boterham
Back to Top
engeline View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 21 November 2007
Locatie: winssen
Status: Offline
Points: 3257
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer engeline Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 14:32
o,een boterham met kaas?!
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23668
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 16:00
In het boekje Thuistaal stond : bokelo met kokelapie, wat een boterham met chocoladehagelslag bleek te zijn. Je zult maar moeten oppassen op een apie die een bokelo kokelapie wil eten en anders niets.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 16:06
Originally posted by Magtelt Magtelt wrote:

In het boekje Thuistaal stond : bokelo met kokelapie, wat een boterham met chocoladehagelslag bleek te zijn. Je zult maar moeten oppassen op een apie die een bokelo kokelapie wil eten en anders niets.


in het vlaams front is het muizestrontjes.
Back to Top
Amethyst View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 09 Augustus 2014
Locatie: Nijmegen
Status: Offline
Points: 134
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Amethyst Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oktober 2014 om 19:11
Als je het op taal/dialect wil gooien, als ik thuis bij mijn moeder ben en dan vooral in de winter, gaan we muis eten. (vertaald zich als warm eten of stamppot, wortelmuis bijvoorbeeld:hutspot, maar dan wel op zijn veluws met bruine boontjes erdoor.)
All true artists, whether they know it or not, create from a place of no-mind, from inner stillness
Back to Top
Leonie_y View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 19 Oktober 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 9435
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Leonie_y Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 Oktober 2014 om 10:22
Wij vinden gekookte aardappelen geprakt, met gekookte andijvie lekker met een scheutje ketjap erover
Denk niet aan wat je niet meer kunt maar aan wat nog wel mogelijk is



het glas is altijd halfvol

Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 11 Oktober 2014 om 11:01
is wel geen vreemde combinatie maar wel wreed lekker : een hard lang broodje met tonijnsla en daar ananas op
Back to Top
Hulten1 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 24 November 2012
Locatie: Kruiningen
Status: Offline
Points: 2354
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Hulten1 Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 12 Oktober 2014 om 15:42
Originally posted by breienmaar breienmaar wrote:

ah om even terug te bladeren. balkenbrij ken ik van ''vroeger'' is hier nergens meer te krijgen/kopen.
we hadden vroeger als vlees ook wel gebakken bloedworst(gedver) en zat intern tijdens mn opleiding, kregen we rolpens! ai ai dat was erg!!!!
en zoals sommigen appelmoes over t eten kieperen had ik als kind altijd een augurk bij mn warme eten


Volgens mijn moeder is balkenbrij nog steeds te koop in Tilburg. Volgens mij haalt ze het bij de Emte op de Westermarkt.
Waar regels zijn stopt het denken (bron Omdenken)
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <123

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 1.016 seconden.
Lang Yarns