RECEPTEN: Oud brood niet weggooien. |
Reageer | Pagina 12> |
Autheur | |
Marileen
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 25 Februari 2012 om 08:31 |
Oud brood gooi ik nooit weg. Geef het aan de vogeltjes, en ook maak ik er nog wat lekkers van
Ik heb wat lekkere recepten die je kunt maken met oud brood CHOCOLADE BROODCAKE: Benodigdheden: Brood, broodjes, baguettes of ander (oud) brood. 750 ml melk 3 eieren 5 eetlepels crème fraiche of slagroom 200 gr suiker 8 eetlepels instant chocoladedrank, bv nesquick Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Breek of snij het brood in stukjes en doe het in een ovenschotel. Schenk de melk eroverheen, het brood moet volledig volzuigen met de melk. Kluts de eieren met de room, suiker en chocoladepoeder. Schenk het mengsel over het brood en bak het 1 uur in de oven. Af laten koelen en daarna op een rooster storten. Je kunt het ook serveren met ijs en/of fruit. EET SMAKELIJK!! WENTELTEEFJES: Benodigdheden: 4 (oude) boterhammen 1 ei 150 ml melk 1 theelepel kaneel 50 gram boter 2 eetlepels suiker Bereiding: Snij de korstjes van de boterhammen. (korstjes kunnen weer naar de vogeltjes) Klop het ei, de melk en kaneel los. Week 2 boterhammen aan beide kanten in het mengsel van ei en melk. Zorg dat ze goed doordrenkt zijn, maar niet zo slap dat ze breken. Smelt de helft van de boter in een koekepan en bak op een rustig vuur de boterhammen aan beide zijden knapperig en goudbruin, Draai ze om met een spatel. Herhaal dit met de andere boterhammen. Schep de wentelteefjes op een bord en bestrooi ze et suiker. Serveer ze warm. Eventueel met ijs en aardbeien. EET SMAKELIJK. |
|
JoJo
Hobbyguru Lid sinds: 03 Juli 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1513 |
Post Options
Thanks(0)
|
Onze kippen krijgen normaal het brood wat oud geworden is. Wentelteefjes worden er ook al eens van gemaakt maar de broodcake kende ik nog niet maar ga ik zeker eens proberen. Dank je wel Marileen voor de tip.
|
|
|
|
widdy
Hobbywonder Lid sinds: 24 Februari 2011 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 458 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hier ook altijd zin in broodpudding. De suikervrij variant dan wel :) Recept staat hier: http://tinekescucina.blogspot.com/2012/01/broodpudding.html |
|
Groetjes, Tineke
|
|
rittepetit
Hobbyguru Lid sinds: 25 December 2008 Status: Offline Points: 4351 |
Post Options
Thanks(0)
|
Njam, njam, njam Marileen, dat ziet er lekkerrrrrrr uit ga het ook eens proberen |
|
Nellie
Hobbywonder Lid sinds: 04 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 483 |
Post Options
Thanks(0)
|
hoeveel brood heb je ongeveer nodig voor die chocoladebroodcake?
|
|
pralientje
Hobbyguru Lid sinds: 23 Mei 2008 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 14072 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik maak er soms broodpudding van anders de vogeltjes en in de zomer de paarden achter ons
|
|
simonevv
Hobbyguru Lid sinds: 03 December 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1658 |
Post Options
Thanks(0)
|
mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail (kon hem hier niet plaatsen )
|
|
|
|
Nellie
Hobbywonder Lid sinds: 04 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 483 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik zou graag het recept willen hebben :) email: leheux@planet.nl alvast bedankt, groeten Nellie |
|
Marileen
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
|
Oh dat klinkt ook lekker Simone......uhmmmm....je hebt m'n mail-adres hè! |
|
pralientje
Hobbyguru Lid sinds: 23 Mei 2008 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 14072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sorry Nellie ik heb je een mailtje gestuurt voor het recept en nu zie ik dat het Simonne moet zijn
|
|
Marileen
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pralientje.....mag ik jouw recept ook aub?
|
|
Nellie
Hobbywonder Lid sinds: 04 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 483 |
Post Options
Thanks(0)
|
is niet erg, kan gebeuren toch |
|
IngeDeV
Hobbyguru Lid sinds: 20 Januari 2011 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 2507 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik zou ook heel graag het recept ontvangen. mijn man heeft een grote oven gekocht en is nu ook zelf brood gaan bakken. groetjes en dank Inge |
|
IngeDeV
http://ingedev.blogspot.com http://ingedeve.weebly.com/eigen-werkjes.html |
|
Marileen
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hier heb ik nog een hartig recept om te maken met oud brood
2 weken geleden heb ik het ook gemaakt en het is echt heerlijk! BROODTAART MET KAAS: Benodigdheden: 6 tot 8 boterhammen, korstjes en kapjes mogen ook. 200 gr (restjes mag ook) belegen kaas. 3 eieren 1 kopje melk 1 glas witte wijn 20 druppels worcestershiresaus 2 theelepeltjes paprikapoeder 2 theelepeltjes gedroogde thijm peper cakevorm en bakpapier Bereiding: Rasp de kaas of scheur, knip de plakjes in kleine stukjes. Vet een cakevorm in met olie of boter. Bedek de bodem met bakpapier. Leg daarop een laag brood, en bedek hem dan met kaas, daarop weer brood, dan weer kaas, daarna weer brood, maar eindig met kaas. Klop de eieren los met de melk, wijn, worcestershiresaus, paprikapoeder, thijm en peper. Schemnk dit over het brood en kaas, goed aandrukken en een half uurtje laten intrekken. De oven voorverwarmen op 120 graden. Zet het bakblik in het midden van de oven en bak in ongeveer 70 minuten mooi goudbruin. 15 minuten laten afkoelen. Zijkanten lossnijden en op een broodplank storten. Mooie plakken van snijden en serveren met bv salade. Zoooooooo lekker EET SMAKELIJK! |
|
Nellie
Hobbywonder Lid sinds: 04 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 483 |
Post Options
Thanks(0)
|
klinkt inderdaad errug lekker :)
|
|
pralientje
Hobbyguru Lid sinds: 23 Mei 2008 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 14072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gekregen van beide nu zal het dubbel zo lekker zijn BEDANKT
|
|
Magtelt
Hobbyguru Lid sinds: 26 November 2006 Locatie: Apeldoorn Status: Offline Points: 23641 |
Post Options
Thanks(0)
|
IK vind dat allemaal zoveel werk, ik maak er tosti's van of croutons voor op de sla.
|
|
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen
wat rozengeur. |
|
Marileen
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dat is ook lekker, doe ik ook weleens hoor
|
|
pralientje
Hobbyguru Lid sinds: 23 Mei 2008 Locatie: Belgium Status: Offline Points: 14072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hoi Marileen Ik doe gewoon oud brood met hete koffie ,4 eieren ,zakje vanillepudding ,rozijntjes en een ganse fles kandijsiroop en een ganse pak speculoos uit de aldi er bij en dat gezellig onder elkaar mengenen dan de oven in op 180 graden voor ongeveer een half uur en dan steek je er een priem in en is dat nog vochtig nog een beetje laten zitten een kwartier maar wel in het oog houden ,ik doe dat puur op gevoel .En die is heel lekker donker ook |
|
Marileen
Hobbyguru Lid sinds: 13 November 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 4191 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pralientje.....dit ga ik toch ook eens maken hoor.......lijkt me heeeeeeeel lekker!!!
|
|
Reageer | Pagina 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |