Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

RECEPTEN: Oud brood niet weggooien.

 Reageer Reageer Pagina  12>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Onderwerp: RECEPTEN: Oud brood niet weggooien.
    Posted: 25 Februari 2012 om 08:31
Oud brood gooi ik nooit weg. Geef het aan de vogeltjes, en ook maak ik er nog wat lekkers van
Ik heb wat lekkere recepten die je kunt maken met oud brood 

CHOCOLADE BROODCAKE:
Benodigdheden:
Brood, broodjes, baguettes of ander (oud) brood.
750 ml melk
3 eieren
5 eetlepels crème fraiche of slagroom
200 gr suiker
8 eetlepels instant chocoladedrank, bv nesquick

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breek of snij het brood in stukjes en doe het in een ovenschotel.
Schenk de melk eroverheen, het brood moet volledig volzuigen met de melk.

Kluts de eieren met de room, suiker en chocoladepoeder.
Schenk het mengsel over het brood en bak het 1 uur in de oven.
Af laten koelen en daarna op een rooster storten.

Je kunt het ook serveren met ijs en/of fruit.

EET SMAKELIJK!!

WENTELTEEFJES:
Benodigdheden:
4 (oude) boterhammen
1 ei
150 ml melk
1 theelepel kaneel
50 gram boter
2 eetlepels suiker

Bereiding:
Snij de korstjes van de boterhammen. (korstjes kunnen weer naar de vogeltjes)
Klop het ei, de melk en kaneel los.
Week 2 boterhammen aan beide kanten in het mengsel van ei en melk. Zorg dat ze goed doordrenkt zijn, maar niet zo slap dat ze breken.
Smelt de helft van de boter in een koekepan en bak op een rustig vuur de boterhammen aan beide zijden knapperig en goudbruin,
Draai ze om met een spatel.
Herhaal dit met de andere boterhammen.
Schep de wentelteefjes op een bord en bestrooi ze et suiker.
Serveer ze warm. Eventueel met ijs en aardbeien.

EET SMAKELIJK.




Ik haak nooit af!

Back to Top
JoJo View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 03 Juli 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1513
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer JoJo Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 08:36
Onze kippen krijgen normaal het brood wat oud geworden is. Wentelteefjes worden er ook al eens van gemaakt maar de broodcake kende ik nog niet maar ga ik zeker eens proberen. Dank je wel Marileen voor de tip.
Back to Top
widdy View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 24 Februari 2011
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 458
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer widdy Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 09:14

Hier ook altijd zin in broodpudding.

De suikervrij variant dan wel :) Recept staat hier: http://tinekescucina.blogspot.com/2012/01/broodpudding.html

Groetjes, Tineke
Back to Top
rittepetit View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 25 December 2008
Status: Offline
Points: 4351
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer rittepetit Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 10:03

Njam, njam, njam Marileen, dat ziet er lekkerrrrrrr uit

ga het ook eens proberen

Back to Top
Nellie View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 04 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 483
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Nellie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 10:32
hoeveel brood heb je ongeveer nodig voor die chocoladebroodcake?
Back to Top
pralientje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 23 Mei 2008
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 14072
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer pralientje Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 12:16
ik maak er soms broodpudding van anders de vogeltjes en in de zomer de paarden achter ons
Back to Top
simonevv View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 03 December 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1658
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer simonevv Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 12:28
mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail  (kon hem hier niet plaatsen  )
Back to Top
Nellie View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 04 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 483
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Nellie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 12:37

Originally posted by simonevv simonevv wrote:

mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail  (kon hem hier niet plaatsen  )

ik zou graag het recept willen hebben :)

email: leheux@planet.nl

alvast bedankt,

groeten Nellie

Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 16:18
Originally posted by simonevv simonevv wrote:

mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail  (kon hem hier niet plaatsen  )


Oh dat klinkt ook lekker Simone......uhmmmm....je hebt m'n mail-adres hè!
Ik haak nooit af!

Back to Top
pralientje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 23 Mei 2008
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 14072
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer pralientje Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 17:23
Sorry Nellie ik heb je een mailtje gestuurt voor het recept en nu zie ik dat het Simonne moet zijn
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 17:48
Pralientje.....mag ik jouw recept ook aub? 
Ik haak nooit af!

Back to Top
Nellie View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 04 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 483
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Nellie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 18:27

Originally posted by pralientje pralientje wrote:

Sorry Nellie ik heb je een mailtje gestuurt voor het recept en nu zie ik dat het Simonne moet zijn

 

is niet erg, kan gebeuren toch

Back to Top
IngeDeV View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 20 Januari 2011
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 2507
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer IngeDeV Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 25 Februari 2012 om 19:52
Originally posted by simonevv simonevv wrote:



mijn moeder maakte een broodschotel voor uit de oven met
krenten en rozijnen citroenschil kaneel eieren in de overn
met een bruin korstje. recept te verkrijgen via de mail
 (kon hem hier niet plaatsen  )

Ik zou ook heel graag het recept ontvangen.
mijn man heeft een grote oven gekocht en is nu ook zelf
brood gaan bakken.
groetjes en dank Inge
IngeDeV

http://ingedev.blogspot.com

http://ingedeve.weebly.com/eigen-werkjes.html



Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Februari 2012 om 08:31
Hier heb ik nog een hartig recept om te maken met oud brood 
2 weken geleden heb ik het ook gemaakt en het is echt heerlijk!

BROODTAART MET KAAS:

Benodigdheden:
6 tot 8 boterhammen, korstjes en kapjes mogen ook.
200 gr (restjes mag ook) belegen kaas.
3 eieren
1 kopje melk
1 glas witte wijn
20 druppels worcestershiresaus
2 theelepeltjes paprikapoeder
2 theelepeltjes gedroogde thijm
peper
cakevorm en bakpapier

Bereiding:
Rasp de kaas of scheur, knip de plakjes in kleine stukjes.
Vet een cakevorm in met olie of boter.
Bedek de bodem met bakpapier.
Leg daarop een laag brood, en bedek hem dan met kaas, daarop weer brood, dan weer kaas, daarna weer brood, maar eindig met kaas.
Klop de eieren los met de melk, wijn, worcestershiresaus, paprikapoeder, thijm en peper. Schemnk dit over het brood en kaas, goed aandrukken en een half uurtje laten intrekken.
De oven voorverwarmen op 120 graden.
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak in ongeveer 70 minuten mooi goudbruin.
15 minuten laten afkoelen. Zijkanten lossnijden en op een broodplank storten.
Mooie plakken van snijden en serveren met bv salade.

Zoooooooo lekker
EET SMAKELIJK!
Ik haak nooit af!

Back to Top
Nellie View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 04 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 483
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Nellie Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Februari 2012 om 10:52
klinkt inderdaad errug lekker :)
Back to Top
pralientje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 23 Mei 2008
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 14072
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer pralientje Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Februari 2012 om 14:55
Gekregen van beide nu zal het dubbel zo lekker zijn BEDANKT
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Magtelt Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Februari 2012 om 17:56
IK vind dat allemaal zoveel werk, ik maak er tosti's van of croutons voor op de sla.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 26 Februari 2012 om 18:08
Dat is ook lekker, doe ik ook weleens hoor 
Ik haak nooit af!

Back to Top
pralientje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 23 Mei 2008
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 14072
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer pralientje Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Februari 2012 om 11:19

Hoi Marileen

Ik doe gewoon oud brood met hete koffie ,4 eieren ,zakje vanillepudding ,rozijntjes en een ganse fles kandijsiroop en een ganse pak speculoos uit de aldi er bij en dat gezellig onder elkaar mengenen dan de oven in op 180 graden voor ongeveer een half uur en dan steek je er een priem in en is dat nog vochtig nog een beetje laten zitten een kwartier maar wel in het oog houden ,ik doe dat puur op gevoel .En die is heel lekker donker ook

Back to Top
Marileen View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 13 November 2011
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 4191
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Marileen Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 27 Februari 2012 om 15:21
Pralientje.....dit ga ik toch ook eens maken hoor.......lijkt me heeeeeeeel lekker!!! 
Ik haak nooit af!

Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.562 seconden.
Lang Yarns