Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenwat eten we?

 Reageer Reageer Pagina  <1 56789>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Mistig View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Augustus 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2571
Direct Link To This Post Posted: 25 Juni 2009 om 12:48
Vandaag was ik op de markt en zag daar mooie andijvie, dat wordt dus : stamppot rauwe andijvie en als toetje heerlijke verse kersen , jammie ! Groetjes Mistig
Bloei daar waar je geplant wordt.
Back to Top
jantinavv View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 18 Juni 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1185
Direct Link To This Post Posted: 01 Juli 2009 om 17:35
Vanavond wraps met tonijn :D
Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 01 Juli 2009 om 20:25
Wij aten vandaag gebakken aardappeltjes met rauwe lofsalade (lof, mandarijntjes en walnoten met een honing mosterd dressing), hierbij een gebakken ei met champions.
odette
Back to Top
Eeyore82 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 03 Januari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2002
Direct Link To This Post Posted: 01 Juli 2009 om 22:37
Wij hebben de nieuwe aro tuinhaard/bbq in gebruik genomen. Deed het super.
Gisteren stim-stam.

Groetjes marije
Back to Top
culimieke View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 November 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 196
Direct Link To This Post Posted: 01 Juli 2009 om 22:49
piep

stim-stam????????????
nooit van gehoord???

kan iemand me uitleggen wat dit is????

een vragende culimieke
[URL=http://imageshack.us][img]
Back to Top
licht View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 28 December 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 284
Direct Link To This Post Posted: 02 Juli 2009 om 00:20

ik heb vandaag andijvie uit eigen tuin gegeten , morgen sla en dat allemaal uit eigen tuin .

De smaak is toch veel beter dan bij de supermarkt weg , ik ben erg blij dat mijn man een volkstuin heeft

groetjes van Rita 2

wees een licht voor iedereen
Back to Top
Eeyore82 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 03 Januari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2002
Direct Link To This Post Posted: 02 Juli 2009 om 11:43
Hoi Culmieke,
Stim-stam is stampot van rauwe andijvie met spekjes erdoor en eventueel nog een speklapje erbij.

Erg lekker met dit weer.

groetjes Marije
Back to Top
culimieke View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 November 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 196
Direct Link To This Post Posted: 02 Juli 2009 om 15:19
piep

haha, da weet ik ook weer se, tja nederland en belgie spreken dezelfde taal maar soms ook niet he

wij eten vandaag

-koud aspergesoepje met gedroogde parmaham en pijnboompitjes

-waalse sla (gekookte aardappelblokjes met sperzieboontjes en gebakken spekjes (die geblust zijn met een beetje balsamicoazijn)

-plattekaas-perzikmousse

knuf culimieke
[URL=http://imageshack.us][img]
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23723
Direct Link To This Post Posted: 03 Juli 2009 om 19:50
Vandaag hebben we rondgetoerd met de bedoeling een koude versnapering te nuttigen in de kiosk Assel, maar vóórdat we daar waren, kwamen we in een noodweer terecht. Dus maar naar huis voor een kopje thee met een 4granenoekje. daarna ik heb maar pannekoeken gebakken als traktatie, met spek voor Ton en met kersen en ananas voor mij. Vroeger had ik liever pannekoek met whisky, maar ik kan niet meer tegen alcohol.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Dikky View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 November 2007
Status: Offline
Points: 2403
Direct Link To This Post Posted: 03 Juli 2009 om 22:21

Inderdaad wat je zegt de smaak van de volkstuin en dus echt vers is heerlijk alhoewel de bloemkool vandaag van de super kwam. Wel de aardappels en de besjes en kersjes in de yoghurt kwamen uit eigen tuin. Verder ligt de diepvries inmiddels vol met frambozen en aardbeien.

Ik houd echt van de zomer met al die heerlijke verse groente en fruit uit de tuin. En dan maar varieren en proberen met allerlei recepten.

Verder komen we momenteel om in de bonen en de courgette. Dus als iemand ideeën daarmee heeft..... Dan graag. We delen nu ook uit we kunnen natuurlijk niet iedere dag hetzelfde eten. Dus manlief ging vandaag met een grote zak verse groente uit eigen tuin naar zijn werk.

Maar helaas, stim stam of rauwe andijvie stamppot is niet mijn smaak met deze temperatuur. Hier willen ze  de andijvie niet geheel rauw gestampt en dat maakt het geheel ineen een stuk minder fris.

Groetjes,
Dorine
Back to Top
culimieke View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 November 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 196
Direct Link To This Post Posted: 04 Juli 2009 om 08:16
piep

dorine, een paar ideetjes

met courgettes kan je lekkere dingen doen hoor,
snij ze in plakken van een 2cm di, bestrooi met zout en zet in een vergiet vr zo'n 10 minuten, spoel ze dan af en droog ze af.

Bak ze in een beetje olijfolie in een tefalpan en kruid flink met peper en beetje zout.

Laat uitlekken op keukenpapier

Neem dan een ovenschaal en leg een plakje courgette, daarop een stukje mozarella en dan een blaadje basilicum en een lepeltje verse tomatensaus (recept zie culimieke) en stapel zo torentjes naast mekaar

beetje parmezaan erover , de oven in (18Ograden) 10 minuten en daar en fris slaatje bij,
mmmmm

De bonen zijn da princesseboontjes???
laat even weten, daar ken ik er ook ng wel een paar van.

knuf culimieke
[URL=http://imageshack.us][img]
Back to Top
culimieke View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 24 November 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 196
Direct Link To This Post Posted: 04 Juli 2009 om 08:17
piep

wij aten gisteren pasta met een saus met krab, superlekker, beetje pikant.

receptje komt vandaag op culimieke
[URL=http://imageshack.us][img]
Back to Top
dine View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 December 2008
Locatie: België
Status: Offline
Points: 4051
Direct Link To This Post Posted: 04 Juli 2009 om 10:00

Courgettesoep is ook heel lekker..!

Ik heb een feestelijk en een gewoon recept. Het gewone is als volgt : enkele ajuinen en een 3 tal courgetten snijden (opletten : de courgetten niet schillen en dunne nemen, deze zijn beter van smaak dan die hele dikke). Deze enkele minuten stoven in olijfolie. Daarna samen met kippenbouillon laten gaarkoken, mixen en beetje peper en zout toevoegen.

Dus poepsimpel, snel klaar en lekker...!!

Nadine

Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 04 Juli 2009 om 14:42

Vanavond ga ik pizza maken. Manlief is met zijn werk zeevissen dus ik eet alleen met de kinderen. Mogen ze zelf hun pizza beleggen.

De basilicum uit eigen tuin is redelijk gegroeid dus ik maak er een tomaten/mozarella/basilicum salade bij.

odette
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23723
Direct Link To This Post Posted: 04 Juli 2009 om 16:11
Het is al zo warm, dat ik eerst nog dacht lasagne te maken, lekker de oven een uurtje aan. Maar het wordt toch twee slaatjes, op een bedje van sla, komkommer en tomaat, gegarneerd met ei, augurk, ananas en sardine. En ik warm het stokbrood NIET op in de oven. En wie soep wil mag hem zelf opwarmen.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
Eeyore82 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 03 Januari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2002
Direct Link To This Post Posted: 04 Juli 2009 om 19:06
wij waren vandaag lekker lui en gewoon bij de snackbar patat met frikadel gehaald
Back to Top
jantinavv View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 18 Juni 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1185
Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2009 om 09:28
Wij gaan vanavond een quiche eten, heb nog hamblokjes, eieren, kookroom, wel spinazie in de vriezer, dus denk dat ik dat er maar in gooi.
Verder heeft mijn lieve JJ lekker tomatensoep gemaakt gisteren, dus daar eten we ook van vanavond, de rest lekker in de vriezer :)
Back to Top
Eeyore82 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 03 Januari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2002
Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2009 om 10:33
Vanavond lasagne, beetje van mezelf en een beetje uit een pakje
Back to Top
Prideke View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 31 Mei 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8249
Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2009 om 11:46
Restje Chinees! Nog over van gisteren mjam!
Back to Top
Mistig View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Augustus 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2571
Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2009 om 12:55
Er lag nog een pakje kruidenzuurkool in de groentela van de koelkast en dat moet op. Dus vanavond eet ik zuurkoolstamppot en aanstaande vrijdag eet ik pompoenquiche, lekker !!!! Wie het recept wil hebben moet me maar even mailen. Groetjes Mistig
Bloei daar waar je geplant wordt.
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1 56789>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.703 seconden.
Lang Yarns