Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenWat staat er op het menu?

 Reageer Reageer Pagina  <12345 27>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 15:23

Originally posted by Magtelt Magtelt wrote:

Odette, spruitjes zijn minder bleh, als je een teen knoflook in het water erbij gooit. En 10 minuten gekookt en daarna geroerbakt met champignons en/of spekjes zijn ze ook best eetbaar. Zo had ik ook voor kool een truukje, roerbakken met spekjes, gehakte noten en stukjes appel. "Laat de kool dan maar weg" was het commentaar.
.

Geroerbakte kool vind ik wel lekker. Spruitjes eten we eigenlijk nooit (wat ik niet lust eten we niet, zo ook nooit bietjes), maar zo met knoflook, champions spekjes klinkt het wel lekker, maar ik denk dat dan de kinderen ze niet zo lekker zullen vinden.

odette
Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 15:25
Originally posted by Tinkerbel Tinkerbel wrote:

Originally posted by odette odette wrote:

Originally posted by Tinkerbel Tinkerbel wrote:

Ben nogal gek op piccalilly (schrijf je dat zo?) erbij maar mag dat niet meer hebben. Iemand een suggestie? 

Ik heb vroeger wel eens zelf piccalilly gemaakt, is dat een optie??  Ik neem aan dat je de kurkuma niet maghebben. Laat je de er toch gewoon uit.

Oooh als je het recept hebt zou ik dit graag willen uitproberen!!!!! Het zit hem inderdaad in de kurkuma en de worteltjes  

Ik heb het recept uit een kookboek van ah (12 maanden lekker eten) zal een kopietje aan je mailen.

odette
Back to Top
geesje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 21 December 2005
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5399
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 16:37

Originally posted by Prideke Prideke wrote:

[QUOTE=Eugenie]mmmmmm.... zurekoolstamp met spekjes en een sausijsje....mmmmm mijn lievelingskostje  samen met zurekool met shoarma is ook erg lekker...


Ohhh ik had zo aan willen schuiven, zuurkool is ook mijn favo! Bij mijn vriend thuis eten ze zuurkool met banaan... Nou ik denk dat ik dan even het laat staan. Zuurkool moet immers zuur zijn haha.

Wat staat er vandaag op programma: friet van de frietboer met een frikandel en voor het gezonde doppers/wortels en appelmoes, hoe lekker makkelijk

Groetjes Simone

   ------------------

als ik zuurkool eet dan ,met spekjes,rookworst en ananas (ipv) banaan.....

 en verder is eten erg gemakkelijk voor mij, want ik mag/kan ALLES eten

groetjes geesje
Back to Top
breigek View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 20 Juli 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 538
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 16:59
 stamppot boerenkool met worst, spekjes en jus
Back to Top
*kathy* View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 29 November 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2050
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 19:48
hier vandaag krieltjes een vega burger en rauwkorst sallade met mozarella en croutons
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23723
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 20:09
Geesje wat denk je van zuurkool met stoofpeertjes en een plak casselerrib?
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
geesje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 21 December 2005
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5399
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 21:26

je kunt het geloven of niet maarrrrrrrrrr

het water komt in mijn mond

groetjes geesje
Back to Top
Tinkerbel View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 12 Juli 2008
Status: Offline
Points: 758
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 22:59

Dankzij het recept van Odette voor de picalilly heerlijke boerenkool gegeten!!!! Het is niet zo geel als uit pot (mag geen kurkuma/kerrie) en hij is veel gevulder maar heerlijk!!!! Ben zo blij dat ik langzamerhand steeds meer dingen ontdek die ik zelf kan maken en die lekker smaken en hele goede vervangers zijn

Odette BIG   dank je wel!!!!!

Groetjes
Back to Top
Prideke View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 31 Mei 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8249
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 23:01
Originally posted by breigek breigek wrote:

 stamppot boerenkool met worst, spekjes en jus


Ow dat hebben wij vandaag ook gegeten zooooo lekker al was het iets te warm nog buiten.

Back to Top
Prideke View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 31 Mei 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 8249
Direct Link To This Post Posted: 22 September 2009 om 23:02
Originally posted by Magtelt Magtelt wrote:

Geesje wat denk je van zuurkool met stoofpeertjes en een plak casselerrib?


Zuurkool en stoofpeertjes? Die combi ken ik niet maar oehhhh 2 favorieten van me.
Back to Top
Maanhaasje View Drop Down
Duizendpoot
Duizendpoot
Avatar

Lid sinds: 17 September 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 373
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 03:20
Originally posted by Tinkerbel Tinkerbel wrote:

Dankzij het recept van Odette voor de
picalilly heerlijke boerenkool gegeten!!!! Het is niet zo
geel als uit pot (mag geen kurkuma/kerrie) en hij is veel
gevulder maar heerlijk!!!! Ben zo blij dat ik langzamerhand
steeds meer dingen ontdek die ik zelf kan maken en die
lekker smaken en hele goede vervangers zijn


Odette BIG   dank je wel!!!!!



Mag ik je vragen wat je niet mag Tinkerbel? Ik mag zelf ook
een hele hoop niet en was benieuwd.

Groetjes Thessa
Back to Top
pralientje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 23 Mei 2008
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 14072
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 11:24
Spagettie voor mijn sportman in huis hij moet deze avond basketten
Back to Top
Ennas View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 15 Februari 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2489
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 12:17

Gisteren aten we aardappels, rode bieten (voor mijn ouders en broertje) en wat doperwten met spekjes van eergisteren (voor mij), ijsbergsla met komkommer, tomaatjes en dressing en hamlappen.

Vanavond weet ik nog niet.

Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 12:58
Vanavond eten we capucijners met prei, schnitzel en pasta.
odette
Back to Top
Mistig View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Augustus 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2571
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 12:59

Vanavond eet ik een heerlijke quiche ! Jammie en als toetje, boerenyoghurt met ananas en kokos. GRoetjes Mistig

Bloei daar waar je geplant wordt.
Back to Top
*kathy* View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 29 November 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2050
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 13:29
lasagne met spinazie
Back to Top
Magtelt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 26 November 2006
Locatie: Apeldoorn
Status: Offline
Points: 23723
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 14:21
Pompoensoep met stukjes paprika en gehaktballetjes. Croutons erbij en stoofpeer toe.
Aan de hand die rozen schenkt blijft altijd hangen

wat rozengeur.
Back to Top
chrisje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 29 April 2007
Locatie: Belgium
Status: Offline
Points: 5572
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 16:10

hier het receptje voor de pasta saus à la Sonja, maar ik vrees ook à la Chrisje (vind het niet meer terug, dus zal wel een mix van verschillende dingen zijn)

De saus maak ik met flink blik gepelde tomaten in blokjes, of vers. Kruiden naar smaak toevoegen: ik neem meestal een flinke hand italiaanse kruiden, verse look, en nog extra basilicum, rozemarijn en thijm. Doe er een paar gedroogde blaadjes laurier bij. De saus mag lekker een uurtje staan pruttelen op een laag vuurtje, neemt de zurige smaak van de tomaten weg. Ik zet de kookwekker om het kwartier, want ik vergeet te roeren... (is namelijk hema's hobby... ben verwend, hoor! )

Voor in de saus: 300gr rundsgehakt, uien, selder in stukjes, ui, een gele en een rode paprika (hier: zoete puntpaprika) en wat courgette. In een luie bui is het italiaanse wokgroentjes  Er zit ook wortel in, maar dat vind ik er niet lekker bij...

 

De laurier er uit halen... Alles bij elkaar zwiepen en indien het pikant mag zijn nog ketchap en sambal toevoegen... Indien nodig nog beetje peper en zout. Soms geef ik er romeinse sla bij met olijfolie. oh ja, en pasta natuurlijk...

Ik lust dit het liefst met peccorino-kaas, jammie..; vers op de markt op woensdag... Maar natuurlijk kan gewone ook...

 

Ik moet maar geen kookboek gaan schrijven zo te zien, ben nogal een chaotische kok...

 

Back to Top
rittepetit View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 25 December 2008
Status: Offline
Points: 4351
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 17:12

Halo Chrisje,

bedankt voor het recept, heb wat bijgeleerd, (saus laten pruttelen voor de zure smaak) en ook selder, die was bij mij ver te zoeken

bedankt, en ik ga het me laten smaken

groetjes rita

Back to Top
mimisa View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 07 Juli 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2089
Direct Link To This Post Posted: 23 September 2009 om 21:20
Vandaag was het makkelijk... hamburger, gebakken bistro krieltjes en rode biet met ui uit een potje.
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <12345 27>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.359 seconden.
Lang Yarns