Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenjam zonder geleisuiker

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Mia316 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 11 Februari 2010
Locatie: Egypt
Status: Offline
Points: 493
Direct Link To This Post Onderwerp: jam zonder geleisuiker
    Posted: 13 Augustus 2010 om 10:54

Hoi Dames

heb lang over nagedacht om jam in egypte te maken maar daar hebben we geen geleisuiker

weet dat het ook met gewoon met suiker kan.

iemand een receptje voor mij hoe ik het moet doen?

 

 

Back to Top
L33ntje View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 15 Juni 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2047
Direct Link To This Post Posted: 13 Augustus 2010 om 11:05
Geleisuiker was en is vooral een methode om makkelijker of sneller jam te kunnen maken, maar normaal gesproken zou er in vruchten voldoende pectine moeten zitten om jam te kunnen maken zonder. Zo deden we het tenslotte in de tijd voor de pectine / geleisuiker óók. Hooguit krijg je wellicht iets dunnere jam.

De meeste pectine zit in de stukken die we liever niet eten ; de schillen en de klokhuizen en de pitten bijvoorbeeld. Door die mee te koken en de jam daarna te zeven, haal je toch zo veel mogelijk eruit wat er inzit. Verder gebruik je gewoon 1 deel vruchten op 1 deel suiker, maar dan dus de 'meekokers' als extra. Dus een kilo schoon fruit op een kilo suiker, en dan de pitten enzo erbij.

Zie ook bijvoorbeeld HIER.


Back to Top
Corrie View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar


Lid sinds: 02 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 5226
Direct Link To This Post Posted: 14 Augustus 2010 om 09:32

Ik zou het niet weten maak heel wat jam maar nooit zonder geleisuiker.

Je kan wel iets van pectine of zo gebruiken maar ik doe dat nooit kan je niet helpen jammer genoeg.

Hou de eer aan jezelf
Back to Top
Judy View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 15 Juni 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 1614
Direct Link To This Post Posted: 14 Augustus 2010 om 17:57
volgens mij zijn er ook bepaalde fruitsoorten die van zichzelf meer pectine bevatten. Is er nergens iets meer over het vinden op het net?
groetjes,



geniet en leef in het hier en nu.
Back to Top
Eeyore82 View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru


Lid sinds: 03 Januari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 2002
Direct Link To This Post Posted: 14 Augustus 2010 om 23:05
Heb net 46 potten pruimenjam gemaakt de afgelopen week, daarbij doe ik op 1 kilo pruim 800 gram suiker. Ik kookte 3 kilo per keer (dus 2,4 kilo suiker). Fruit erin en suiker erbij en dat liet ik 2 uren opstaan, vanaf dat het kookte (kleinere hoeveelheden kunnen wat korter)
Inderdaad hangt het van de pectine af in fruit. Zo kun je bijvoorbeeld ook het sap van een citroen erbij doen, of wat appel. Op internet zijn heel wat recepten te vinden.

Groetjes Marije
Back to Top
drempt View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 11 Februari 2009
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3806
Direct Link To This Post Posted: 15 Augustus 2010 om 09:18
je kunt ook marmello gebruiken heb ik van internet ikzelf heb dat nog nooit gebruikt
Chris



zoveel idee�n zo weinig tijd
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.453 seconden.
Lang Yarns