
|
Reageer
|
| Autheur | |
Mia316
Hobbywonder
Lid sinds: 11 Februari 2010 Locatie: Egypt Status: Offline Points: 493 |
Onderwerp: jam zonder geleisuikerPosted: 13 Augustus 2010 om 10:54 |
|
Hoi Dames heb lang over nagedacht om jam in egypte te maken maar daar hebben we geen geleisuiker weet dat het ook met gewoon met suiker kan. iemand een receptje voor mij hoe ik het moet doen?
|
|
|
|
![]() |
|
L33ntje
Hobbyguru
Lid sinds: 15 Juni 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2047 |
Posted: 13 Augustus 2010 om 11:05 |
|
Geleisuiker was en is vooral een methode om makkelijker of sneller jam te kunnen maken, maar normaal gesproken zou er in vruchten voldoende pectine moeten zitten om jam te kunnen maken zonder. Zo deden we het tenslotte in de tijd voor de pectine / geleisuiker óók. Hooguit krijg je wellicht iets dunnere jam.
De meeste pectine zit in de stukken die we liever niet eten ; de schillen en de klokhuizen en de pitten bijvoorbeeld. Door die mee te koken en de jam daarna te zeven, haal je toch zo veel mogelijk eruit wat er inzit. Verder gebruik je gewoon 1 deel vruchten op 1 deel suiker, maar dan dus de 'meekokers' als extra. Dus een kilo schoon fruit op een kilo suiker, en dan de pitten enzo erbij. Zie ook bijvoorbeeld HIER. |
|
![]() |
|
Corrie
Hobbyguru
Lid sinds: 02 April 2006 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 5226 |
Posted: 14 Augustus 2010 om 09:32 |
|
Ik zou het niet weten maak heel wat jam maar nooit zonder geleisuiker. Je kan wel iets van pectine of zo gebruiken maar ik doe dat nooit kan je niet helpen jammer genoeg. |
|
|
Hou de eer aan jezelf
|
|
![]() |
|
Judy
Hobbyguru
Lid sinds: 15 Juni 2008 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1614 |
Posted: 14 Augustus 2010 om 17:57 |
|
volgens mij zijn er ook bepaalde fruitsoorten die van zichzelf meer pectine bevatten. Is er nergens iets meer over het vinden op het net?
|
|
|
groetjes,
geniet en leef in het hier en nu. |
|
![]() |
|
Eeyore82
Hobbyguru
Lid sinds: 03 Januari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 2002 |
Posted: 14 Augustus 2010 om 23:05 |
|
Heb net 46 potten pruimenjam gemaakt de afgelopen week, daarbij doe ik op 1 kilo pruim 800 gram suiker. Ik kookte 3 kilo per keer (dus 2,4 kilo suiker). Fruit erin en suiker erbij en dat liet ik 2 uren opstaan, vanaf dat het kookte (kleinere hoeveelheden kunnen wat korter)
Inderdaad hangt het van de pectine af in fruit. Zo kun je bijvoorbeeld ook het sap van een citroen erbij doen, of wat appel. Op internet zijn heel wat recepten te vinden. Groetjes Marije |
|
![]() |
|
drempt
Hobbyguru
Lid sinds: 11 Februari 2009 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3806 |
Posted: 15 Augustus 2010 om 09:18 |
|
je kunt ook marmello gebruiken heb ik van internet ikzelf heb dat nog nooit gebruikt
|
|
|
Chris
zoveel idee�n zo weinig tijd |
|
![]() |
|
Reageer
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |