oliebollen beslag |
Reageer |
Autheur | |
Janne Marie
Hobbyguru Lid sinds: 15 December 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3141 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 December 2015 om 13:42 |
Dit jaar ga ik maar eens proberen om zelf oliebollen te bakken. Heb het beslag al gemaakt maar nu zegt mijn zoon dat het lekkerder is om ze pas op oudjaarsdag te bakken, hoe verser hoe lekkerder. Maar, kan ik dan wel het beslag tot zolang bewaren?
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
kweet het eerlijk gezegd niet omdat het een beslag is dat 'rijst'. Dus denk ik van niet.
Gewoon seffens al bakken en proeven of het wel lekkere oliebollen zijn. |
|
|
|
Janne Marie
Hobbyguru Lid sinds: 15 December 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3141 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nou, dan kan mijn zoon de p** op en ga ik ze toch maar vast bakken.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb er even op gegoogled.
Je kan het niet langer dan een dag in de koelkast bewaren. Net wat Bep al zei, het is een rijsbeslag. Je kan wel heel goed de oliebollen 'oppiepen' in een oven of airfryer. In de magnetron worden ze wel warm, maar niet knapperig. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Beslag moet rijzen en dan kan je dat volgens mij niet over 3 dagen pas bakken. Wel is mogelijk om de oliebollen in te vriezen en op de 31-ste op te warmen.
Maar wat let je om na deze generale repetitie, het op oudejaarsdag nog een keertje in het echt te doen? Vers zijn ze echt het lekkerste! |
|
Janne Marie
Hobbyguru Lid sinds: 15 December 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3141 |
Post Options
Thanks(0)
|
O, airfryer. Ik heb een steamer, als je daar eten in opwarmt smaakt het goed, vaak nog lekkerder dan net gekookt. Daar kan ik die oliebollen natuurlijk ook weer als vers in maken.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Steamer...geen idee.
Zouden ze daar ook niet zacht in worden? |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Door het rijzen kun je niet wachten, wel een dag (in de koelkast) maar niet drie dagen. Oliebollen zijn het allerlekkerst net uit het vet.
Ik zou zeggen hou je niet in en eet er minimaal 1 nadat je ze net gebakken hebt . . . geef je zoon er ook eentje
|
|
Janne Marie
Hobbyguru Lid sinds: 15 December 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3141 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ze zijn al klaar en lekker hmmm.
Denk dat het in de steamer wel kan, als je ze maar in een schaal doet met deksel erop, ik heb een speciaal stoomdeksel. Heb nog geen appelflappen gedaan, die wou niet lukken.
|
|
lidwina
Hobbyguru Lid sinds: 01 Mei 2011 Locatie: Netherlands Status: Online Points: 14087 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik bak geen oliebollen maar wafels. Was hét nieuwjaarsgebak in Limburg, aan oliebollen doe ik dus nog steeds niet.
Ik bak van ongeveer 2 kilo meel Berlinerbollen met carnaval. Is ook een gistdeeg en ze gaan meteen de diepvries in. Ik warm ze meestal per stuk op in de magnetron. 20 tot 15 seconden. Ze zijn dan niet zo knapperig, maar wel net of ze vers zijn. Ze zijn knapperig als ze uit het vet komen, maar dat duurt ook maar een kwartiertje daarna worden ze ook al zachter en daarna droger. Ik heb ze ook wel in de oven opgewarmd, dan worden ze snel droger. Mijn moeder legde ze op een bakplaat op het fornuis en keerde ze regelmatig. Maar wie heeft er nog een ouderwets kolenfornuis om op te koken? Dus we zullen het met de moderne middelen moeten doen.
|
|
Groetjes, Lida.
Als je iets niet kunt veranderen, moet je zelf maar veranderen. |
|
BreiMuts
Duizendpoot Lid sinds: 23 Februari 2015 Locatie: Dordrecht Status: Offline Points: 329 |
Post Options
Thanks(0)
|
de oliebollen niet opwarmen in een magnetron of airfryer dan worden het snot ballen
gewoon in een schaal op de verwarming zetten zoals vroeger op de kachel. |
|
engeline
Hobbyguru Lid sinds: 21 November 2007 Locatie: winssen Status: Offline Points: 3257 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik ga dit jaar geen oliebollen kopen........ik eet ze nl allemaal zelf op.......
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wat de magnetron betreft: eens. Wat air-fryer betreft: oneens. Air-fryer is een soort van hete lucht oven. Ik bak er ook frietjes in, piep broodjes op, sauzijzenbroodjes ook. En het wordt allemaal heerlijk knapperig. Niks niet snotballen. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Stramien
Hobbyguru Lid sinds: 31 December 2011 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 1731 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wat dacht je van gewoon in de oven.
Ook heel lekker! |
|
december2011
|
|
Janne Marie
Hobbyguru Lid sinds: 15 December 2007 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 3141 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bij een steamer (stoomoven maar wij hebben dan niet het oven gedeelte) zit de keuze regenereren, als je die stand gebruikt dan komt het er uit alsof het net bereid is. In restaurants wordt dat ook gebruikt. Als we er morgen nog genoeg over hebben zal ik dat eens proberen. Voor een paar doe ik het niet want het droog maken van de steamer is hier niemands favoriete werk.
|
|
Reageer | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |