Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

Topic geslotenEenvoudig recept

 Reageer Reageer
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
Josl View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 12 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7221
Direct Link To This Post Onderwerp: Eenvoudig recept
    Posted: 18 Januari 2009 om 13:09

Ik wil vandaag een aantal (tamme) konijnenstukken braden, heb dit niet voorbereid en zelfs geen spekjes, bruin bier en/of pruimen in huis. Wie weet op deze korte termijn een heerlijk en simpel recept??

Ben benieuwd naar reacties, het is tenslotte zondag en er zitten niet zoveel hobbydoosjes op het forum.

groetjes, Joke

Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?

Back to Top
mineke.j View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 18 November 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 855
Direct Link To This Post Posted: 18 Januari 2009 om 13:25
Tja, ik zelfs gebruik altijd spekjes ...mmmm. Maar mijn moeder braadt hem gewoon aan in boter en laat hem daana gewoon stoven met wat laurierblad erbij. Je kunt wat uien toevoegenn. In plaats van water kun je ook wat bouillon toevoegen om het te laten stoven. Of wat azijn en dan later wat stroop toevoegen ....
Geen kant en klaar recept dus maar misschien kun je er wat mee.
Kijk anders een op www.ah.nl of op www.snelklaar.nl
Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 18 Januari 2009 om 13:50
Ben zelf niet zo op wild en maak dit dus nooit, maar als... dan zou ik het gewoon enkel aanbraden en dan misschien met een beetje rode wijn. Of met gebakken ui en champions (ben zelf gek op champions).
odette
Back to Top
tikoes View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 22 November 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3238
Direct Link To This Post Posted: 18 Januari 2009 om 14:42
Ik heb een recept liggen, ga het effe zoeken.
Back to Top
tikoes View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 22 November 2008
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3238
Direct Link To This Post Posted: 18 Januari 2009 om 14:55
helaas kan ik het recept zo 1-2-3 niet vinden. Mocht het weer opduikelen plaats ik het.

Smakelijk eten.
Back to Top
dine View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 December 2008
Locatie: Belgiƫ
Status: Offline
Points: 4051
Direct Link To This Post Posted: 18 Januari 2009 om 16:55

Ik heb ooit es konijn op deze wijze gemaakt (en iedereen vond het lekker) :

konijn niet kruiden en braden. Daarna giet je er room, mosterd, en rode bessenconfituur over en op een ZEER ZACHT vuurtje laten stoven. Opletten: de hoeveelheden moeten gelijk zijn , bijv. als je 200 gr confituur neemt moet je er ook 200 gr mosterd en 200 cl room bijvoegen. Het klinkt raar, ziet er in het begin een beetje raar uit, maar je roert af en toe es, de ingredienten mengen zich en je krijgt een soort van zoetzure saus.   

Smakelijk

Dine

Back to Top
Dikky View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 November 2007
Status: Offline
Points: 2403
Direct Link To This Post Posted: 18 Januari 2009 om 21:06

Joke,

Wij aten vroeger altijd met kerst zat konijn zoals we dat noemden. Mijn vader maakte dat. Wat hij er precies in deed is me nooit duidelijk geworden, en vragen kan helaas niet meer.
De dingen op je lijstje zaten er in ieder geval niet in. Aanbraden deed hij in ieder geval in boter, kruidde het met diverse kruiden naar smaak, altijd wat fijngesneden uien erover en dan een flinke scheut wijn (witte in zijn geval). Meestal daarnaast ook nog wat sterke drank als rum of wodka. Vandaar dus de naam zat konijn, maar alleen wijn lijkt me voldoende. Dan in ieder geval een hele tijd stoven (minstens een uur of 2).
Het was in ieder geval altijd lekker smikkelen en smullen geblazen.

Groetjes,
Dorine
Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 18 Januari 2009 om 21:17
En hoe is het konijn geworden???
odette
Back to Top
Roos39 View Drop Down
Hobbywonder
Hobbywonder
Avatar

Lid sinds: 09 Augustus 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 918
Direct Link To This Post Posted: 19 Januari 2009 om 09:06
Ik lees nu dit topic. Ben benieuwd of er nog konijn gegeten is.

Verder voor wat betreft "spoed" recepten. Ik zoek alles op internet.
de ah.nl heeft veel, maar ook voedingscentrum.nl of smulweb of....

Kortom; google, typ hoofdingredient in en je bent weer een uurtje verder.

Rosemarie

Back to Top
Josl View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 12 April 2006
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 7221
Direct Link To This Post Posted: 20 Januari 2009 om 12:12

Jullie allemaal hartelijk bedankt voor de recepten/reacties.

Ja, we hebben konijn gegeten en het was erg lekker. Heb er, behalve de door jullie genoemde laurierblaadjes en kruidnageltjes en uit ook nog 2 tomaten in stukjes, beetje gembersiroop, bouillon en rode post bijgedaan. Mjammmmie ondanks het gemis van de spekjes.

groetjes, Joke

Frutseltante, alles wat ik met mijn handen kan maken probeer ik graag uit.<a rel=nofollow href="http://imageshack.us">[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3491/nwscan73jo1.jpg"></a> Jong he?

Back to Top
odette View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 April 2007
Locatie: Netherlands
Status: Offline
Points: 3080
Direct Link To This Post Posted: 20 Januari 2009 om 13:23
Klinkt lekker, veel gezonder ook zonder spekjes , spekjes zijn helemaal niet zo gezond hoorde ik laatst.  Jammer ik vind gebakken spekjes ook altijd zo lekker ergens in.
odette
Back to Top
 Reageer Reageer

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.422 seconden.
Lang Yarns