recepten |
Reageer | Pagina <1234 9> |
Autheur | |
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
eigen improvisatie voor dat ei, ik heb ongeveer de helft in de pan gegoten dan de zijkanten naar binnen geduwd en de overschot errond gegoten en terug naar binnen geduwd en dan in stukken en brokken efkes omgedraaid zodat het nat weg was. (En dan is het al bijna in hapklare stukjes)
Of zoals in het recept van lao-tse staat 2 omeletten bakken |
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ha bedankt! Het was even puzzelen...
Omdat ik de maaltijden voor 2 personen bereid, bak ik meestal 1 of 2 eieren. Dan is 1 omeletje makkelijk en voldoende.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik doe vier eieren loskloppen en dan als een omelet bakken. Dus ene kant zachtjes bakken tot boven ook beetje gestolt is, dan om keren en andere kant bakken.
Omdat het opgeklopt is zit er lucht ,wat omhoog kan komen, rijzen. Omdat het een vleesloos iets is, doe ik voor manlief en mij ieder twee eieren. Grappige is dat je ook eventueel stukjes kip of stevige vis kan gebruiken. Als je dan van tevoren even bakt en gaart, kan dat dus ook. |
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Een andere mogelijkheid om het vleesloos te houden (veganistisch), is tofu in blokjes of reepjes gesneden toevoegen. Maar met al onze variaties is er geen Indonesiër meer die het oorspronkelijke recept er nog in kan herkennen. Als het maar gezond en lekker is...
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Oh maar ze variëren er zelf ook lustig op los hoor!
Ik bedoel maar... het zal geen traditioneel recept zijn, gezien het gebruik an het bouillonblokje. |
|
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
Top topic. Ik zal hier binnenkort ook eens wat dingen posten
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Biryani met eieren.
Hoofdgerecht 4 personen 4 el olie 2 uien gesnipperd 300 gram basmatirijst 450 ml water wat zout 2 tl koekkruiden 1 tl kurkuma 1 tl gemalen komijn 1 tl (pittige) paprikapoeder 3 cm verse gemberwortel 2 verkruimelde laurierblaadjes 2vastkokende aardappels, geschild en in blokjes 300 gr bloemkool in roosjes 200 gr diepvriesdoperwtjes 2 tomaten in blokjes 2 el Griekse yoghurt 250 ml water 2 el rozijnen 2 el amandelschaafsel 6 bijna hard gekookte eieren Verwarm 2 el olie in een pan en fruit hierin de helft van de ui. Schep de rijst erdoor en laat de rijst even meebakken. Voeg het wat en wat zout toe en laat het ca 5 min. koken. Verwarm de rest van de olie in een hapjes pan roer de specerijen en laurierbladkruim samen met de rest van de ui door de olie bak 1-2 min. Schep de aardappels, bloemkool, doperwten en tomaat erdoor en bak nog eens ca 2 min. Roer de yoghurt met 250 ml water met wat zout los. Voeg yoghurt bij de groenten en breng weer aan de kook. Laat de groenten ca 4 min. zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de helft van de rijst in een ingevette ovenschaal. Verdeel de groenten en het vocht over de rijst. Verdeel de rest van de rijst met het kookvocht over de groenten. Strooi er de rozijnen en de amandelen over. Zet de schaal 40-50 min. in de oven tot alles gaar is. Kook de eieren, pel ze en snijd ze in vieren Verdeel de eieren over de rijstschotel als het uit de oven komt. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
koekkruiden zijn dat speculaaskruiden?
|
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Op mijn verpakking van het merk "Silvo" staat: koek en speculaaskruiden. Je kan er dus ontbijtkoek (peperkoek) en speculaasjes mee kruiden. In mijn keuken is het dus hetzelfde.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
dan nu in de mijne ook. bedankt
|
|
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Probleem : ik wil die cajunsaus maken voor de bbq van morgen.
'k dacht rap efkes naar de winkel voor cajunkruiden. NIET te vinden hier. Heb dan dus recepten gevonden om zelf die kruiden te maken. Maar geen enkele is hetzelfde. weet er iemand wat er zeker allemaal in moet? |
|
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik weet niet naar welke winkel je gaat. Ik koop die namelijk bij de Albert Heijn. Dat is een wit vierkant potje met een blauwe dop.
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
aha daar ben ik nog niet geweest. Sjaans dat die winkels hier nu ook zijn, wel niet dik bezaaid, maar niet ver van hier ook niet. Zien dat ik er straks nog geraak. Is toch wel ietskes handiger dan eerst allerlei andere kruiden(heb er een paar niet) kopen om dan te mengen.
Bedankt. |
|
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ook lekker op de BBQ:
Kip Tandoori (of ander vlees of vis met tandoori kruiden) Tandoorikruidenrecept van een chefkok gekregen: Tandoori kruiden om het vlees mee in te wrijven 5 delen paprikapoeder ( naar smaak mild of pittig) 2 " komijn poeder 2 " koriander poeder 1/2 deel gemberpoeder 1/2 " kaneel 1/2 " bruine basterd suiker 1/2 " zout |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
wilt dat toch wel lukken dat ik al die dingen in mijn kruidenkastje heb staan zekers. Alleen is mijn koriander in bollekes. Efkes door de pepermolen draaien dan.
dat gaat een lekker stukske kip pour moimême zijn (a ja ge kunt dat niet voorschotelen als ge zelf niet weet hoe het smaakt). bedankt. |
|
|
|
Kamilla
Hobbyguru Lid sinds: 01 September 2011 Locatie: Almere Status: Offline Points: 5789 |
Post Options
Thanks(0)
|
Heee, dat is leuk!!! Een tandoori-recept om zelf te maken. Daar kan je ook tofu en quorn (vleesvervangers) mee kruiden.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik mis nog iets in die mengeling, maar ik weet niet wat. (heb juist geproefd)
|
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
mengeling van de tandoori of van cajun? |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik vond op inet er nog een, met veel meer kruiden:
1 tl. zwarte peper 2 tl. ketoembar ( korianderkorrels of poeder) 4 kruidnagels 1 tl. chiliflakes of 1 halve verse rode peper 1/2 tl. nootmuskaat 2 tl. djinten ( komijn) 1/2 eetl. djahe (gember), wat verse gember kan ook 2 eetl. zoete paprika 1 tl. ceylonkaneel 1tl. keltisch zeezout |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
Reageer | Pagina <1234 9> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |