Haken en breien, gratis breipatronen en haakpatronen
winkelpatronenhomeforum

  FAQ FAQ  Forum Zoekfunctie   Agenda   Registeren Registeren  Inloggen Inloggen

recepten

 Reageer Reageer Pagina  <1234 9>
Autheur
  Onderwerp Zoeken Onderwerp Zoeken  Onderwerp opties Onderwerp opties
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 03 Juli 2016 om 15:04
eigen improvisatie voor dat ei, ik heb ongeveer de helft in de pan gegoten dan de zijkanten naar binnen geduwd en de overschot errond gegoten en terug naar binnen geduwd en dan in stukken en brokken efkes omgedraaid zodat het nat weg was. (En dan is het al bijna in hapklare stukjes)

Of zoals in het recept van lao-tse staat 2 omeletten bakken
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 03 Juli 2016 om 15:15
Ha bedankt! Het was even puzzelen...

Omdat ik de maaltijden voor 2 personen bereid, bak ik meestal 1 of 2 eieren. Dan is 1 omeletje makkelijk en voldoende.   
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 03 Juli 2016 om 17:46
Ik doe vier eieren loskloppen en dan als een omelet bakken. Dus ene kant zachtjes bakken tot boven ook beetje gestolt is, dan om keren en andere kant bakken.
Omdat het opgeklopt is zit er lucht ,wat omhoog kan komen, rijzen.
Omdat het een vleesloos iets is, doe ik voor manlief en mij ieder twee eieren.

Grappige is dat je ook eventueel stukjes kip of stevige vis kan gebruiken. Als je dan van tevoren even bakt en gaart, kan dat dus ook.




Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 03 Juli 2016 om 19:08
Originally posted by Lao-tse Lao-tse wrote:

 Grappige is dat je ook eventueel stukjes kip of stevige vis kan gebruiken. Als je dan van tevoren even bakt en gaart, kan dat dus ook.

Een andere mogelijkheid om het vleesloos te houden (veganistisch), is tofu in blokjes of reepjes gesneden toevoegen. Maar met al onze variaties is er geen Indonesiër meer die het oorspronkelijke recept er nog in kan herkennen. LOL

Als het maar gezond en lekker is...
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 03 Juli 2016 om 19:22
Oh maar ze variëren er zelf ook lustig op los hoor!

Ik bedoel maar... het zal geen traditioneel recept zijn, gezien het gebruik an het bouillonblokje. Approve
Back to Top
C4th View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 06 Maart 2014
Status: Offline
Points: 1788
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer C4th Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 04 Juli 2016 om 12:01
Top topic. Ik zal hier binnenkort ook eens wat dingen posten
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 08 Juli 2016 om 19:16
Biryani met eieren.

Hoofdgerecht
4 personen

4 el olie
2 uien gesnipperd
300 gram basmatirijst
450 ml water
wat zout
2 tl koekkruiden
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 tl (pittige) paprikapoeder
3 cm verse gemberwortel
2 verkruimelde laurierblaadjes
2vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
300 gr bloemkool in roosjes
200 gr diepvriesdoperwtjes
2 tomaten in blokjes
2 el Griekse yoghurt
250 ml water
2 el rozijnen
2 el amandelschaafsel
6 bijna hard gekookte eieren

Verwarm 2 el olie in een pan en fruit hierin de helft van de ui.
Schep de rijst erdoor en laat de rijst even meebakken.
Voeg het wat en wat zout toe en laat het ca 5 min. koken.

Verwarm de rest van de olie in een hapjes pan roer de specerijen en laurierbladkruim samen met de rest van de ui door de olie bak 1-2 min.
Schep de aardappels, bloemkool, doperwten en tomaat erdoor en bak nog eens ca 2 min.
Roer de yoghurt met 250 ml water met wat zout los.
Voeg yoghurt bij de groenten en breng weer aan de kook.
Laat de groenten ca 4 min. zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de helft van de rijst in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de groenten en het vocht over de rijst.
Verdeel de rest van de rijst met het kookvocht over de groenten.
Strooi er de rozijnen en de amandelen over.
Zet de schaal 40-50 min. in de oven tot alles gaar is.
Kook de eieren, pel ze en snijd ze in vieren
Verdeel de eieren over de rijstschotel als het uit de oven komt.

Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 08 Juli 2016 om 21:43
koekkruiden zijn dat speculaaskruiden?
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 08 Juli 2016 om 22:37
Op mijn verpakking van het merk "Silvo" staat: koek en speculaaskruiden. Je kan er dus ontbijtkoek (peperkoek) en speculaasjes mee kruiden. In mijn keuken is het dus hetzelfde.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 08 Juli 2016 om 22:47
dan nu in de mijne ook. bedankt
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 13:26
Probleem : ik wil die cajunsaus maken voor de bbq van morgen.

'k dacht rap efkes naar de winkel voor cajunkruiden. NIET te vinden hier. Heb dan dus recepten gevonden om zelf die kruiden te maken. Maar geen enkele is hetzelfde. weet er iemand wat er zeker allemaal in moet?
Back to Top
Jondala View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 Mei 2015
Locatie: Best
Status: Offline
Points: 1516
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Jondala Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 13:39
Ik weet niet naar welke winkel je gaat. Ik koop die namelijk bij de Albert Heijn. Dat is een wit vierkant potje met een blauwe dop.
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 13:42
aha daar ben ik nog niet geweest. Sjaans dat die winkels hier nu ook zijn, wel niet dik bezaaid, maar niet ver van hier ook niet. Zien dat ik er straks nog geraak. Is toch wel ietskes handiger dan eerst allerlei andere kruiden(heb er een paar niet) kopen om dan te mengen.
Bedankt.
Back to Top
Jondala View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 28 Mei 2015
Locatie: Best
Status: Offline
Points: 1516
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Jondala Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 13:43
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 13:47
Ook lekker op de BBQ:
Kip Tandoori
(of ander vlees of vis met tandoori kruiden)

Tandoorikruidenrecept van een chefkok gekregen:

Tandoori kruiden om het vlees mee in te wrijven

5 delen  paprikapoeder ( naar smaak mild of  pittig)
2    "      komijn poeder
2    "      koriander poeder
1/2 deel gemberpoeder
1/2   "    kaneel
1/2   "    bruine basterd suiker
1/2   "    zout
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 13:53
wilt dat toch wel lukken dat ik al die dingen in mijn kruidenkastje heb staan zekers. Alleen is mijn koriander in bollekes. Efkes door de pepermolen draaien dan.

dat gaat een lekker stukske kip pour moimême zijn (a ja ge kunt dat niet voorschotelen als ge zelf niet weet hoe het smaakt).
bedankt.
Back to Top
Kamilla View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 01 September 2011
Locatie: Almere
Status: Offline
Points: 5789
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Kamilla Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 13:55
Heee, dat is leuk!!! Een tandoori-recept om zelf te maken. Daar kan je ook tofu en quorn (vleesvervangers) mee kruiden. 
Back to Top
bep View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 10 Juli 2014
Status: Offline
Points: 12111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer bep Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 14:08
ik mis nog iets in die mengeling, maar ik weet niet wat. (heb juist geproefd)
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 15:05
Originally posted by bep bep wrote:

ik mis nog iets in die mengeling, maar ik weet niet wat. (heb juist geproefd)

mengeling van de tandoori of van cajun?

Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
Lao-tse View Drop Down
Hobbyguru
Hobbyguru
Avatar

Lid sinds: 02 December 2015
Locatie: Haarlem
Status: Offline
Points: 4478
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Citeer Lao-tse Citeer  ReageerReply Direct Link To This Post Posted: 20 Juli 2016 om 15:06
Ik vond op inet er nog een, met veel meer kruiden:

1 tl. zwarte peper
2 tl. ketoembar ( korianderkorrels of poeder)
4 kruidnagels
1 tl. chiliflakes of 1 halve verse rode peper
1/2 tl. nootmuskaat
2 tl. djinten ( komijn)
1/2 eetl. djahe (gember), wat verse gember kan ook
2 eetl. zoete paprika
1 tl. ceylonkaneel
1tl. keltisch zeezout
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen"
Back to Top
 Reageer Reageer Pagina  <1234 9>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

Deze pagina werd gegenereerd in 0.797 seconden.
Lang Yarns