recepten |
Reageer | Pagina <12345 9> |
Autheur | |
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
nog ene.
nou dan is die van mijn chef maar simpel. |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
het was van de tandoori
maar bij het zien van het volgende recept, heb ik er nog eens de hoeveelheid zout en gember bijgedaan en nu is hij beter. Hetgeen ik miste zit er nu bij. en ik blijf de smaak in mijn mond hebben, dus is het goed. |
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ik heb het zelf nog niet gemaakt.
Ik hoop dat je lekker gaat eten morgen! |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
juist terug van de ah hier. Geen cajunkruiden te vinden, niet bij de kruiden, niet bij sauzen, niet in een vierkant of een rond potje, blauw of wit scheeltje. Gelukkig wist ik ongeveer nog welke ik miste om de cajunkruidenmengeling zelf te maken. En ik heb de juiste bij. Dus seffens die mengeling maken en dan de saus.
|
|
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gelijk een expert ineens gebotteld en buitenkant schoongelikt. Ik mag ze. |
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ bep.
Hoe laat worden we verwacht? |
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
sorry Lao-tse, 'k heb dit morgenavond pas gelezen.
|
|
|
|
Lao-tse
Hobbyguru Lid sinds: 02 December 2015 Locatie: Haarlem Status: Offline Points: 4478 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes tegen mij fluisterd:
"Dat moet je niet meer doen" |
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Uhm bep, wat heb je nou precies gemaakt ?
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
de cajunsaus die dus erg lekker was. Zelfs gewoon bij groenten
|
|
|
|
lw1463
Hobbyguru Lid sinds: 06 Januari 2014 Locatie: Netherlands Status: Offline Points: 8028 |
Post Options
Thanks(0)
|
topic of komt het nog ?
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Het recept van de cajunsaus staat op de eerste pagina
|
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
nee zo'n expert ben ik niet. Ik heb ze gemaakt en in lege flesjes van tomatensap gegoten. Stopke erop en ijskast in.
|
|
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes (4personen)
Ingrediënten: 750 gr. krieltjes 3 stronkjes witlof 1 zoete appel (bijv. golden delicious) 1 bosje radijs Turkse yoghurt 200 tot 250 gr. gerookte forel 1½ eetl. Extra vierge olijfolie 1½ theel. mosterd 3 theel. witte wijn azijn 3 theel. honing Peper & zout Bereiding Was de krieltjes en snijd ze in kwarten. Kook de krieltjes gaar in 10 tot 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel op de pan uitstomen. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Snijd de appel in blokjes. Snijd of schaaf de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de witlof, appel, radijs en het grootste gedeelte van het fijngesneden blad in een saladekom. Maak in een kom een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, olijfolie, mosterd, witte wijn azijn, honing, peper en zout. Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Verdeel de salade over de borden en garneer met het overige fijngesneden radijsblad. Lekker met stokbrood |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
Jondala
Hobbyguru Lid sinds: 28 Mei 2015 Locatie: Best Status: Offline Points: 1516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Magere mandarijnen kwarktaart
Ingrediënten: 1 blikje mandarijnen 125 ml. slagroom 250 gr. magere kwark 4 blaadjes gelatine 1 pak lange vingers Bereiden: Week de gelatine in koud water. Maak het sap van de mandarijnen warm en los hier de gelatine in op. Laat het vocht afkoelen. Klop de slagroom zonder suiker stijf. Meng de kwark, de slagroom en het sap met gelatine door elkaar. Leg de lange vingers op de bodem van een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnee. Doe hier bovenop de kwark die gemengd is met de slagroom en sap met gelatine. Laat het geheel goed afkoelen en opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de stukjes mandarijn. Wat ik ook vaak doe is wat stukjes mandarijn klein snijden en door de kwark mengen. |
|
Wacht niet op een goede dag, maar maak er één.
|
|
elke
Hobbyguru Lid sinds: 30 Oktober 2012 Locatie: België Status: Offline Points: 1764 |
Post Options
Thanks(0)
|
Even een vraag, in Italië hebben we eens een zéér lekkere pittige spaghetti bolognaise geproefd.
Ik heb al verschillende bolognaise sausen uitgeprobeerd , maar die smaak vind ik nog niet terug. Wie zou er een recept hebben van zo'n pittige bolognaisesaus?
|
|
C4th
Hobbyguru Lid sinds: 06 Maart 2014 Status: Offline Points: 1788 |
Post Options
Thanks(0)
|
Was het een echt een bolognesesaus of was het misschien een pasta Arrabbiata?
Laatstgenoemde heeft ook chilipepers in de saus. |
|
elke
Hobbyguru Lid sinds: 30 Oktober 2012 Locatie: België Status: Offline Points: 1764 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nee het was een bolognaise saus
|
|
bep
Hobbyguru Lid sinds: 10 Juli 2014 Status: Offline Points: 12111 |
Post Options
Thanks(0)
|
ik maak mijn spaghettisaus op de volgende manier
boter in een kookpot, gesneden ajuin erbij, wortel in stukjes erbij, een hele soepselder in stukjes, paprika ook in stukjes, 2 geperste lookteentjes erover en een chillipeperke. Tegen dat het gaat aanbakken doe ik er een heel klein beetje water bij en een kippebouillonblokje. Nog efkes laten sudderen en dan doe ik het gehakt erbij en dan een bokaal spaghettisaus napolitana (witte produkten), een doos gepelde en in stukjes gehakte tomaten met basilicum en een kartonnetje gezeefde tomaten. En dan proef ik en kap ik er nog spaghettikruiden hot erbij, totdat de smaak voor ons goed is. En dan een beetje binden met maïzena. |
|
|
|
Reageer | Pagina <12345 9> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions Je niet post new topics in this forum Je niet reply to topics in this forum Je niet delete your posts in this forum Je niet edit your posts in this forum Je niet create polls in this forum Je niet vote in polls in this forum |